Οριακό παιχνίδι
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Πολύ σημαντική ήταν η εντός έδρας επικράτησή της επί της Γιουβέντους με 2-0 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και φρόντισε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, έστω και αν φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι. Η ομάδα αρχίζει και στρώνει ολοένα και περισσότερο με τον Σπαλέτι έχοντας μάλιστα 7 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα ηττήθηκε από την Κάλιαρι με 1-0 και θα ψάξει την άμεση επαναφορά στις νίκες, καθώς με 39 βαθμούς έχει χάσει έδαφος ακόμα και για την πρώτη τετράδα. Εντός έδρας παραμένει αήττητη με 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 20 γκολ στο ενεργητικό της και παράλληλα και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 8 γκολ παθητικό. Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ και στην συνέχεια θα παίξει εκτός έδρας με την Πάρμα.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός είναι ο αμυντικός Ρουγκάνι (6/0) και οι επιθετικοί Βλάχοβιτς (13/3) και Μίλικ. Στην ενδεκάδα θα ξεκινήσει ο εξτρέμ Κονσεϊσάο (15/2), έχοντας από την άλλη μεριά τον Γιλντίζ (20/7), αλλά και τον ΜακΚένι (20/2), ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται λογικά ο Ντέιβιντ (20/3) σε ένα 4-2-3-1 από τον Σπαλέτι.
ΝΑΠΟΛΙ
Συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίση το τελευταίο διάστημα. Έμεινε στο εκτός έδρας 1-1 με την Κοπεγχάγη στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ματς όπου ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες από το 35' και η ίδια είχε προηγηθεί στο 39'. Δέχτηκε γκολ και έμεινε στην ισοπαλία βγάζοντας για άλλη μία φορά πολλά προβλήματα. Νωρίτερα κέρδισε με 1-0 την Σασουόλο παίρνοντας 3 βαθμούς μετά από 3 ισοπαλίες που είχαν προηγηθεί, ωστόσο μάλλον στάθηκε πολλή τυχερή καθώς οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Με 43 βαθμούς βρίσκεται στην τρίτη θέση και απέχει πλέον 9 βαθμούς από την κορυφή, φεύγοντας αρκετά μακριά από τον στόχο της. Εκτός έδρας το ρεκόρ της είναι 6-1-4, ωστόσο απέναντι στην Γιουβέντους έχει καλή παράδοση με 6 νίκες στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις τους .
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός παραμένουν ο τερματοφύλακας Μέρετ (4/0), ο αμυντικός Ραχμάνι (14/1), οι μέσοι Ανγκισά (11/4), Ντε Μπρόινε (8/4) και Γκίλμουρ (9/1), αλλά και οι επιθετικοί Νέρες (16/3) και Πολιτάνο (21/0). Ο Κόντε έχει προβλήματα στην επίθεση, με τον Λανγκ να βρίσκεται στην Γαλατάσαραϊ και τον Λούκα στην Νότινγκχαμ για μεταγραφές. Ο Λουκάκου επέστρεψε και ίσως αγωνιστεί για λίγο χρόνο. Με 3-4-2-1 ο Κόντε και τον Χόιλουντ στην κορυφή.
Εκτίμηση
Μεγάλο ντέρμπι που δίνει ένα προβάδισμα στην Γιουβέντους λόγω καλής κατάστασης, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει εύκολα την πρωταθλήτρια Νάπολι σε όποια κατάσταση και αν είναι. Προτιμότερη η επιλογή του 2-3 γκολ που καλύπτει πολλά ενδεχόμενα στο ματς.
Το ματς βάση ανάλυσης είναι Χ