Αναβλήθηκε λόγω έντονης βροχόπτωσης η σημερινή (29/9) αναμέτρηση της Βαλένθια με την Οβιέδο που θα έριχνε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα. Ο κόκκινος συναγερμός για...
Αήττητη εντός και με θετική παράδοση η ομάδα του Κορμπεράν
* Η Βαλένθια δεν έχει χάσει ποτέ εντός από την Οβιέδο, από το 1990 και μετά, μετρώντας επίδοση 9-3-0, σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Μετρά 3 διαδοχικές νίκες (ως γηπεδούχος), στις οποίες σκόραρε 11 φορές συνολικά.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Απέσπασε 2-2 στην έδρα της Εσπανιόλ, δεν ήταν καλύτερη, αλλά «τσίμπησε» τον βαθμό. Προηγήθηκε νωρίς, στο 15' με τον Ντανζούμα. Στη συνέχεια δέχτηκε ασφυκτική πίεση, με την Εσπανιόλ να... χάνει τα άχαστα (37', 39', 41'), πριν ισοφαρίσει (1-1, 59'). Μετά από τρία λεπτά στην δεύτερη και μοναδική ευκαιρία της η Βαλένθια, πήρε εκ νέου προβάδισμα, με τον Ντούρο. Έπαιξε αμυντικά και τελικά δέχτηκε «πικρή» ισοφάριση με... μπάζερ μπίτερ στο 90+5', από τον Πουάδο. Ήταν μεν τυχερή, καθώς με δύο τελικές στην εστία σημείωσε δύο γκολ, αλλά και άτυχη που ισοφαρίστηκε με τέτοιο τρόπο.
Τα πηγαίνει... συμπαθητικά στο πρωτάθλημα, έχοντας συλλέξει 8 βαθμούς έπειτα από 6 «στροφές» (2-2-2), σε περίπτωση νίκης στο αποψινό παιχνίδι θα προσεγγίσει την ευρωπαϊκή ζώνη. Αήττητη εντός (2-1-0), έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός την Τζιρόνα (4/10).
Αγωνιστικά Νέα: Η ομάδα του Κορμπεράν θα αντιμετωπίσει τον αγώνα με πλήρη σύνθεση, χωρίς επιβεβαιωμένες απώλειες. Υπολογίζονται ο δεξιός μπακ Φουλκιέ (6/0) κι ο βασικός τερματοφύλακας Αγκιρεθαμπάλα (6/0), που ξεπέρασαν μικροτραυματισμούς. Θα απουσιάσουν οι δυο αναπληρωματικοί κίπερς Βίνσεντ Αμπρίλ και Ραούλ Χιμένεθ, λόγω υποχρεώσεων με την U20.
ΟΒΙΕΔΟ
Δύσκολο αγώνα είχε στην έδρα της με την Μπαρτσελόνα, υπέστη φυσιολογική ήττα, με 3-1. Υπήρχε μεγάλη ποιοτική διαφορά στις δυο ομάδες, παρ΄ όλα αυτά πάλεψε στο παιχνίδι. Κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί κάνοντας το 1-0 στο 33', όταν ο Αλμπέρτο Ρέινα «τιμώρησε» λάθος της αντίπαλης άμυνας. Δέχτηκε πίεση από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 3' (δοκάρι), στο 10' και στο 32', ενώ στην επανάληψη (48') έχασε ευκαιρία με τον Χασάν για το 2-0. Δεύτερο δοκάρι στο 56' από την Μπαρτσελόνα, που ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό με τον Έρικ Γκαρσία. Στο 59' ο κίπερ απέκρουσε επικίνδυνο πλασέ, στο 70' έγινε το 1-2 και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88'.
Ουραγός στη βαθμολογία η νεοφώτιστη (μετά από 25 χρόνια ανέβηκε στη Λα Λίγκα), κρατά την ανταγωνιστική εμφάνιση, απέναντι στην πρωτοπόρο. Στα αρνητικά πως έχει πάρει βαθμούς μόνο σε ένα από τα 6 φετινά της ματς στο πρωτάθλημα, με κακή άμυνα και ισχνή επίθεση. Στο επόμενο φιλοξενεί τη Λεβάντε (4/10).
Αγωνιστικά Νέα: Χάνουν ένα ακόμη οι δεξιοί μπακ Νάτσο Βιδάλ (5/0), Άλβαρο Λέμος κι ο αριστερός εξτρέμ Ετζάρια (2/0). Εξέτισε ο επιθετικός Βίνιας (4/0), ενώ ξεπέρασε το δικό του πρόβλημα και τέθηκε στη διάθεση του κόουτς Παούνοβιτς, ο κεντρικός αμυντικός Ντέιβιντ Κόστας (3/0). Εκτός αποστολής, για να πάρει ανάσες, έμεινε ο «γερόλυκος» Σάντι Καθόρλα (Μ, 6/0).
Εκτίμηση
Αήττητη εντός φέτος και συνολικά στο ζευγάρι (ως γηπεδούχος) η Βαλένθια, έχει τον πρώτο λόγο, καθώς υπερέχει και ποιοτικά. Βέβαια, ο άσος είναι σωστά διαβασμένος από τους μπουκ και προσφέρεται σε χαμηλή απόδοση. Δεν περιμένουμε να «ξεφύγει» το σκορ στην αναμέτρηση, κρατάμε το σύνολο τερμάτων.
Κρίσταλ Πάλας
Άλκμααρ
Μπράγκα
Γκενκ
Ουτρέχτη
Πόρτο
Νις
Φράιμπουργκ
Στουρμ Γκρατς
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μάλμε
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Γιούνγκ Μπόις
Βικτόρια Πλζεν
Φενερμπαχτσέ
Μπέτις
Λυών
Ερυθρός Αστέρας
Λιλ
ΑΕΚ
Σάμροκ Ρόβερς
Ρέιντζερς
Ρόμα
Στουτγκάρδη
Φέγενορντ
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ
Έλτσε
Αλαβές
Οσασούνα
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Θέλτα
Τζιρόνα
Σεβίλλη
Λεβάντε