Θέλουν να έχουν την πρωτοβουλία
Η Αταλάντα υποδέχεται τη Μίλαν για την 7η αγωνιστική της Σέριε Α’. Αμφότερες έρχονται από παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Λα Ντέα ωστόσο να είναι πιο ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα της.ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Υποδέχτηκε την Γιουνγκ Μπόις την Τετάρτη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με ένα σουτ του Πεσίνα στο 68’. Κατάφερε να κρατήσει την αντίπαλο της μακριά από την εστία του Μούσο για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, η ίδια πίεση στην αρχή αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Πεσίνα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 44’. Ο Ιταλός μέσος ωστόσο στο 68’ εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή ασίστ του Ζαπάτα και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0. Δεν ανησύχησε στη συνέχεια και πανηγύρισε έτσι την παρθενική της εντός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική αντιμετώπισε την έτερη ομάδα του Μιλάνου, την Ίντερ και σε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, πολλές φάσεις, χαμένο πέναλτι της αντιπάλου της και δικό της ακυρωμένο γκολ με VAR στο 88’, έμεινε στο 2-2.
Δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό και να θυμίζει την ομάδα που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία δύο χρόνια. Της λείπει ακόμα βέβαια φέτος μία μεγάλη νίκη, είχε σημαντικές επιστροφές και θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερη. Δεν θέλει να μείνει άλλωστε πολύ πίσω από την τετράδα, αυτή την στιγμή βρίσκεται στο -3.
«Η Μίλαν είναι μία ομάδα που έχει βελτιωθεί και είναι σε καλή κατάσταση. Τα αποτελέσματα που παίρνουν τα αξίζουν βάσει της εμφάνισης τους. Θα τους αντιμετωπίσουμε με μεγάλη αποφασιστικότητα. Θα είναι μία σημαντική πρόκληση και για τους δυο», τόνισε ο κόουτς Γκασπερίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός ο μπακ Χάτεμπουρ, νέα απώλεια ο μεσοαμυντικός Γκόσενς (6/1).
ΜΙΛΑΝ
Η επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ μάλλον δεν πηγαίνει ακριβώς όπως το περίμενε καθώς την Τρίτη γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1. Βέβαια το ξεκίνημα της δεν προμήνυε μία τέτοια εξέλιξη καθώς στο 19’ ο Ρέμπιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ σε τετ α τετ αλλά στην επόμενη φάση ο Λεάο με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή της έδωσε το προβάδισμα. Τα πράγματα βέβαια άλλαξαν στο 29’ όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κεσιέ με 2η κίτρινη κάρτα και από εκεί και έπειτα μπήκε σε ρόλο καθαρά αμυνόμενου.
Δέχτηκε πίεση από την αντίπαλο της, ο Γκριεζμάν ισοφάρισε στο 84’ αλλά στην επόμενη φάση ο Φλορέντσι λίγο έλειψε να της ξαναδώσει το προβάδισμα με το σουτ του όμως να καταλήγει λίγο άουτ. Έδειχνε πως θα κρατήσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας όμως ο Καλουλού στις καθυστερήσεις βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Σουάρεζ ευστόχησε από τα 11 βήματα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Δεν θα έπρεπε ωστόσο να δοθεί η παράταση, διαμαρτυρήθηκαν οι «ροσονέρι» αλλά ως εκεί.
Όταν χάνεις από τον βασικό σου ανταγωνιστή για την πρόκριση και μάλιστα εντός έδρας καταλαβαίνεις ότι δύσκολα μπορείς να προχωρήσεις στην διοργάνωση. Η φανέλα της είναι βαριά αλλά καλώς ή κακώς της λείπει πλέον η εμπειρία.
Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι πιο απλά αν και την προηγούμενη αγωνιστική δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στην έδρα της Σπέτσια. Προηγήθηκε με τον Μαλντίνι στο 48’, με τον Πάολο να είναι περιχαρής στις εξέδρες, όμως δέχτηκε την ισοφάριση στο 80’. Είχε άμεση αντίδραση και στο 86’ ο Ντίαζ της χάρισε τη νίκη.
Παραμένει έτσι κοντά στην κορυφή, δείχνει ικανή να κυνηγήσει φέτος τον τίτλο αλλά η αλήθεια είναι πως της λείπει το βάθος για να τα καταφέρει και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Παίξαμε καλά απέναντι στην Ατλέτικο και δείξαμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κορυφαίο επίπεδο. Κάποια γεγονότα μας στέρησαν ένα αποτέλεσμα που θα ήταν πιο δίκαιο. Τώρα όλη η συγκέντρωση μας είναι στην Αταλάντα. Είναι ένα εξάποντο παιχνίδι, έχουμε σεβασμό για την αντίπαλο μας αλλά πιστεύουμε και στις δυνάμεις μας», τόνισε ο κόουτς Πιόλι.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι μέσοι Κρούνιτς (2/0) και Μπακαγιόκο (1/0) οι φορ Ιμπραχίμοβιτς (1/1). Διαθέσιμος ο στόπερ Κιάερ (3/0).

Εκτίμηση
Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της αγωνιστικής. Η Αταλάντα βρίσκει ρυθμό, η επιστροφή του Μουριέλ την έχει ανεβάσει και επιθετικά και τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να δείξει τον χαρακτήρα της. Από την άλλη η Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ δυσκολεύεται αρκετά αλλά στην Σέριε Α’ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Την αδικούν λίγο οι αποδόσεις, μέχρι στιγμής η Αταλάντα δεν έχει πείσει. Περιμέναμε όμως λίγο χαμηλότερα το over, στο 1.70 θα το τιμήσουμε.