Με τον Κόσμι στον πάγκο της η Κροτόνε
Η Αταλάντα που συνεχίζει το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα, υποδέχεται την Κροτόνε η οποία θα παρουσιαστεί με τον Σέρζε Κόσμι στον πάγκο της.* Προπονητής της Κροτόνε για δύο περιόδους (Ιούνιος 2003-Δεκέμβριος 2004, Απρίλιος 2005-Ιούνιος 2006), ο νυν τεχνικός της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Ταξίδεψε στην Γένοβα την Κυριακή προκειμένου να αντιμετωπίσει την Σαμπντόρια, πήρε τη νίκη με 2-0 και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στο πρώτο 20λεπτο δέχθηκε πίεση από την αντίπαλο της και έμοιαζε να μην έχει μπει στο παιχνίδι, ισορρόπησε τον ρυθμό στην συνέχεια και στο 40΄προηγήθηκε με ωραίο σουτ του Μαλινόφσκι. Στην επανάληψη η Λα Ντέα ήταν εμφανώς καλύτερη, πίεσε για το 2ο τέρμα και τελικά τα κατάφερε στο 70’ με προβολή του Γκόσενς έπειτα από σέντρα του Μέιλε. Πέτυχε την 3η σερί νίκη της, μετράει μόλις μία ήττα στα τελευταία 14 παιχνίδια και μετά την ήττα της Ρόμα πέρασε μόνη της στην 4η θέση. Αυτός άλλωστε είναι και ο μεγάλος της φετινός στόχος, να πάρει για 3η σερί χρονιά το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά έχει και την ρεβάνς με την Ρεάλ Μαδρίτης στο μυαλό της, ενώ την Δευτέρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ίντερ.
Δείχνει να βρίσκει και πάλι ρυθμό σε ένα καθοριστικό σημείο της χρονιάς, είναι μέσα στους στόχους της και έχει αυτοπεποίθηση. Δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος απέναντι στην Σαμπντόρια, αν πατήσει όμως το πόδι στο γκάζι είναι από τις πιο επικίνδυνες ομάδες του πρωταθλήματος.
«Κατά την γνώμη μου η Κροτόνε είναι άτυχη μέχρι στιγμής. Θα βρούμε έναν αντίπαλο απέναντι μας που συνήθως αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Επιπλέον η αλλαγή προπονητή φέρνει μία αντίδραση σε όλους τους παίκτες, για μας όμως είναι μία ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε», τόνισε ο κόουτς Γκασπερίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Ντε Ρουν (22/1) Εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Τζιμσίτι (19/0), ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο φορ Ζαπάτα (23/9). Εκτός παραμένει ο μέσος Χάτεμπουρ (17/2), ο στόπερ Σούταλο (7/0) και ο επιθετικός Λάμερς (12/2).
ΚΡΟΤΟΝΕ
Υποδέχτηκε την Κάλιαρι την Κυριακή σε μία αναμέτρηση με έντονο το στοιχείο της παραμονής, όμως γνώρισε την ήττα με 2-0 και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε με ένα σουτ του Μεσίας στο 5’, προσπάθησε να απειλήσει μέσω των αντεπιθέσεων της αλλά χωρίς κάποια τύχη. Μέσα σε ένα τετράλεπτο στην επανάληψη (56’-70) δέχτηκε δύο τέρματα και στην ουσία είδε το θετικό αποτέλεσμα να απομακρύνεται, δεν τα έβαλε όμως κάτω και πίεσε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στάθηκε άτυχη καθώς σε δύο περιπτώσεις οι παίκτες της σημάδεψαν το δοκάρι και έτσι γνώρισε άλλη μία ήττα.
Ο πρόεδρος Βρένα την προηγούμενη εβδομάδα είχε τονίσει πως δεν έχει πρόθεση να απολύσει τον κόουτς Στρόπα, η 6η συνεχόμενη ήττα όμως της ομάδας και μάλιστα από έναν άμεσο αντίπαλο μάλλον του άλλαξε την γνώμη. Νέος προπονητής ανέλαβε ο...έμπειρος Σέρσε Κόσμι. Ο 62χρονος προπονητής απολύθηκε πριν την έναρξη των περσινών πλέι άουτ της Σέριε Β΄από την Περούτζια καθώς απέτυχε να σώσει απευθείας την ομάδα. Τελευταία του δουλειά στην Σέριε Α΄ ήταν το 2012 όταν αποχώρησε μεσούσης της περιόδου από την Σιένα.
Περίεργη επιλογή από την διοίκηση, αν η Κροτόνε φανεί ανταγωνιστική μέχρι το τέλος ίσως ο Κόσμι κρατήσει την δουλειά του και την επόμενη χρονιά, με την λογική να λέει όμως πως θα βρει την ομάδα στην Σέριε Β΄. Άλλωστε οι 8 βαθμοί που έχει διαφορά από την Τορινό, η οποία χρωστάει να δώσει δύο παιχνίδια, δεν είναι τεράστια αλλά η εικόνα της Κροτόνε μέχρι στιγμής δεν με έχει πείσει πως μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο μέσος Μπενάλι (8/0) και ο στόπερ Τζίτζι (8/0). Νέα απώλεια ο μέσος Βούλιτς (21/1).
Εκτίμηση
Η Αταλάντα είναι το φαβορί της αναμέτρησης, απέναντι στην Κροτόνε του Στρόπα δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα η αλλαγή προπονητή ίσως δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους Πυθαγόρειους. Βέβαια η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες παραμένει και ο Κόσμι σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Θα πάμε με το 4-6 Goals.
Σουόνσι
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι
Μπράιτον
Κρίσταλ Πάλας
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπόκα Τζούνιορς
Πλατένσε
Ιντεπεντιέντε
Ουρακάν
Σαν Λορέντζο
Σαρμιέντο Χουνίν
Ατλέτικο Τουκουμάν
Χιμνάσια Μεντόζα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Αντβέρπ
Κλαμπ Μπριζ
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Άντερλεχτ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μαρσέιγ
Χάβρη
Στρασβούργο
Οσέρ
Παρί
Ανζέ
Τουλούζ
Νις
Μονακό
Καρλσρούη
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Αννόβερο
Χόλσταϊν Κίελ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Μπραουνσβάιγκ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Κολωνία
Λειψία
Βασιλεία
Ζυρίχη
Σερβέτ
Τουν
Λωζάνη
Σεντ Γκάλεν
Άρης
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΟΦΗ
Λεβαδειακός
Πανσερραϊκός
ΑΕΚ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λεβάντε
Αλαβές
Χετάφε
Σεβίλλη
Τζιρόνα
Λέτσε
Ουντινέζε
Μπολόνια
Πάρμα
Σασσουόλο
Ίντερ
Γιουβέντους
Λάτσιο
Πάφος
Ομόνοια
Απόλλων Λεμεσού
Ολυμπιακός Λευκωσίας
ΑΠΟΕΛ
ΑΕΚ Λάρνακας
Άλκμααρ
Άγιαξ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Τελστάρ
Χρόνινγκεν
Αϊντχόφεν
Ουτρέχτη
Φέγενορντ
Νασιονάλ Μαδέιρα
Κάζα Πία
Μπράγκα
Ρίο Άβε
Μπενφίκα
Αλβέρκα
Ρόμα
Νάπολι
Μίλαν
Σαμπντόρια
Βερόνα
Φιορεντίνα
Τζένοα
Σπέτσια
Τορίνο
Κάλιαρι
Μπενεβέντο