Χωρίς Μπαράλες ο Αστέρας, προανήγγειλε αλλαγές ο Μαρτίνς
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη, θέλοντας να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα. Προανήγγειλε αλλαγές ο Μαρτίνς, χωρίς Μπαράλες οι Αρκάδες.* Χωρίς κόσμο
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην έδρα του λαβωμένου Παναθηναϊκού, με το τελικό αποτέλεσμα πάντως να μην τον ικανοποιεί, αφού ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Κινδύνεψε μεν σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη κυριάρχησε και είχε μερικές σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει.
Ο βοηθός του τεχνικού, Ράσταβατς, Μπάσιτς στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, τονίζοντας πως ο Αστέρας Τρίπολης θα μπορούσε να είχε φύγει με τη νίκη: «Παίξαμε καλά και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, περισσότερες από τον αντίπαλό μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου έπαιξε ρόλο, ίσως μια με δυο ευκαιρίες τις χάσαμε λόγω του αγωνιστικού χώρου αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει».
Έχει μόλις μια νίκη στα εννέα τελευταία (1-5-3) και υποχώρησε στην 7η θέση και στο -1 από την πεντάδα. Εντός έδρας έχει μόλις μια ήττα σε 6 παιχνίδια, αυτήν από την ΑΕΚ (3-2-1).
Αγωνιστικά Νέα: Απρόοπτο με τον φορ/πρώτο σκορερ Μπαράλες (12/8), ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα στο δικέφαλο στην τελευταία προπόνηση κι έμεινε εκτός αποστολής. Τιμωρημένος ο κεντρικός μέσος Μουνάφο (11/1), ενώ παραμένουν εκτός ο αμυντικός χαφ Ιγκλέσιας (12/0) κι ο αναπληρωματικός εξτρέμ Ντρούπι (9/0). Αντίθετα, εξέτισε κι επιστρέφει ο μπακ Τασούλης (10/0).ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κέρδισε με το εμφατικό 3-0 την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με τις απώλειες των Άρη και ΠΑΟΚ, ξέφυγε στην κορυφή της βαθμολογίας. Κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και προηγήθηκε στο 13’ με όμορφο γκολ του Ελ Αραμπί. Κινδύνεψε σε δύο περιπτώσεις με την ισοφάριση, κράτησε όμως το μηδέν και στο 68’ «κλείδωσε» τη νίκη με δεύτερο τέρμα του Ελ Αραμπί. Στις καθυστερήσεις ο Βαλμπουένα σκόραρε με πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του, Μαρτίνς δήλωσε: «Παίξαμε με εξυπνάδα και στο β' μέρος, διατηρήσαμε την υπεροχή μας. Το κάναμε να φαίνεται εύκολο». Στο 5-1-0 το ρεκόρ του στα έξι τελευταία, μετά το φινάλε της αγωνιστικής, ξέφυγε με +6 από τον 2ο Άρη, με +7 από τον 3ο ΠΑΟΚ αλλά και στο +11 από την 4η ΑΕΚ. «Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Έχουμε ένα πλεονέκτημα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.
Εν όψει του σημερινού, ο Μαρτίνς έπλεξε το εγκώμιο του Αστέρα Τρίπολης: «Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, είδαμε στο τελευταίο τους παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, πως δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, έχουν έχει γρήγορους επιθετικούς που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μαζί με τον ΟΦΗ και τον Άρη είναι από τις πολύ ανταγωνιστικές ομάδες του πρωταθλήματος».
Αγωνιστικά Νέα: Ο μέσος Μπουχαλάκης (11/3) έμεινε εκτός προληπτικά λόγω κάποιων ενοχλήσεων. Πάντα εκτός ο φορ Χασάν (6/4) κι ο μπακ-χαφ Μπρούνο (3/0), από την άλλη, κανονικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο νεοφερμένος μπακ Ρέαμπτσιουκ. Αλλαγές προανήγγειλε ο Μαρτίνς: «Θα δούμε παίκτες διαφορετικούς στο παιχνίδι αυτό, όχι επειδή κόντρα στην ΑΕΚ είδαμε κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξουμε, αλλά γιατί έχουμε παίκτες, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι και έτοιμοι να προσφέρουν».
Εκτίμηση
Με τη ψυχολογία στα ύψη πηγαίνει στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε εμφατική νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ξέφυγε κι άλλο στην κορυφή μετά και τις απώλειες των Άρη, ΠΑΟΚ. Είναι το φαβορί απέναντι στον Αστέρα, ο οποίος πάντως έχει ανεβάσει ξανά ρυθμούς κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για να φύγει με το «διπλό» από την Λεωφόρο. Προανήγγειλε αλλαγές ο Μαρτίνς, από την άλλη ο Αστέρας θα κατέβει χωρίς τον αρχισκόρερ του Μπαράλες, που έχει πετύχει πάνω από τα μισά γκολ της ομάδας. Μπερδεμένοι οι μπουκ στις αγορές των γκολ, δίνοντας αυτή τη στιγμή στο 50-50 το Over/Under. Αν θα διαλέγαμε κάτι θα πηγαίναμε με το No Goal, μιας και οι Αρκάδες δυσκολεύονται στο σκοράρισμα, ειδικά χωρίς τον Αργεντινό φορ.
Σαουθάμπτον
Λέστερ
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Ντέρμπι
Σουόνσι
Πόρτσμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
ΚΠΡ
Μπλάκμπερν
Πρέστον
Γουότφορντ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Μίλγουολ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι
Σάλφορντ Σίτι
Ατλέτικο Τουκουμάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Μπελγράνο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Χιμνάσια Μεντόζα
Ουρακάν
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπάνφιλντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαν Λορέντζο
Σταντάρ Λιέγης
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σαρλερουά
Γάνδη
Λέουβεν
Ντέντερ
Παρί
Λανς
Λιλ
Μπρεστ
Μαρσέιγ
Στρασβούργο
Χέρτα Βερολίνου
Αννόβερο
Μπραουνσβάιγκ
Ντάρμσταντ
Καϊζερσλάουτερν
Γκρόιτερ Φιρτ
Ντιναμό Δρέσδης
Έλβερσμπεργκ
Στουτγκάρδη
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Φράιμπουργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ζανκτ Πάουλι
Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Γκλάντμπαχ
Γιούνγκ Μπόις
Βίντερτουρ
Ζυρίχη
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Γκρασχόπερς
ΠΑΟΚ Β'
Καβάλα
Καμπανιακός
Νέστος Χρυσούπολης
Αναγέννηση Καρδίτσας
Νίκη Βόλου
Μακεδονικός
ΠΑΣ Γιάννινα
Ηρακλής
Άστερας Τρίπολης Β'
Λεβαδειακός
Παναιτωλικός
Βόλος ΝΠΣ
Άρης
ΑΕΚ Λάρνακας
Απόλλων Λεμεσού
Ομόνοια
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Ακρίτας Χλώρακας
Άρης Λεμεσού
Άγιαξ
Φορτούνα Σιτάρντ
Χρόνινγκεν
Ουτρέχτη
Εξέλσιορ
Άλκμααρ
Χέρακλες
Μπρέντα
Νταντί
Λίβινγκστον
Φόλκερκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Σεντ Μίρεν
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
Ατρόμητος
Απόλλων Σμύρνης
Λαμία
ΟΦΗ
ΑΕΛ Novibet