Από ασύλληπτη νίκη οι Καταλανοί, δείχνουν σημάδια βελτίωσης οι Βάσκοι
Χιρόνα και Ρεάλ Σοσιεδάδ συγκρούονται απόψε στο «Μοντιλίβι» στο πλαίσιο της 10ης «στροφής» της Λα Λίγκα, σε μια από τις πιο αμφίρροπες μονομαχίες της αγωνιστικής.* Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στις τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις.
ΧΙΡΟΝΑ
Πανηγύρισε τεράστια νίκη στην αγωνιστική πριν τη διακοπή όπου υποδέχθηκε στο «Μοντιλίβι» την Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας των Βάσκων με 2-1 σε ένα ματς-ροντέο. Η ομάδα του Βαλβέρδε είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Μπερεγνκέρ στο 28ο λεπτό, ωστόσο οι Καταλανοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τη σέντρα-σουτ του Ασπρίγια που μπέρδεψε τον Παντίγια στο 39’. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν το χάρηκαν, αφού ο Σανθέτ ισοφάρισε δύο λεπτά μετά. Στην επανάληψη το «θρίλερ» συνεχίστηκε, με τον Γκατσανίγκα μετά το πέναλτι του Μπερενγκέρ στο πρώτο μέρος να αποκρούει και εκείνο του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 56’ αλλά και την επανεκτέλεση του Ερέρα μιας και δόθηκε επανάληψη, κρατώντας «ζωντανή» την ομάδα του στο «κόλπο». Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Μίτσελ πίεσαν για τη νίκη, με τη τύχη να τους «χαμογελά», αφού κέρδισαν πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Στουάνι για το τελικό 2-1.
Με αυτόν τον «χιτσκοκικό» τρόπο, η Χιρόνα επέστρεψε στις νίκες βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί που «έτρεχε» εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, αν και δεν έθελξε και πάλι με την εικόνα της, ενώ αν ο Γκατσανίγκα δεν ήταν σε φανταστική μέρα, θα ήταν σχεδόν απίθανο να αποφύγει την ήττα. Ήταν πάντως ένα «τρίποντο» ψυχολογίας που μπορεί να της δώσει πνοή για τη συνέχεια, καθώς νέα ήττα θα τη «βύθιζε» ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια μιας και η απόστασή της από την εξάδα θα διογκωνόταν σε ανησυχητικά επίπεδα. Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη ακολουθεί για την ίδια must win παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Από την πλευρά του, ο προπονητής Μίτσελ, δήλωσε τα εξής ενόψει Σοσιεδάδ: «Η Σοσιεδάδ έχει βελτιωθεί τελευταία και το απέδειξε και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο. Είναι καλή ομάδα και πρέπει να παλέψουν για να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Έχουμε βέβαια επίσης καλή ομάδα και είμαστε ικανοί να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο αν βγάλουμε τον καλό μας εαυτό. Σημασία έχει ο κόσμος να είναι μαζί μας, αν και τις προάλλες σε κάποιες φάσεις αποδοκιμάστηκε η ομάδα και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. Οι παίκτες κάνουν τα πάντα για να κάνουν τους ανθρώπους αυτούς περήφανους».
Αγωνιστικά Νέα: «Νοσοκομείο» η Χιρόνα αφού θα αγωνιστεί σήμερα δίχως τον κίπερ Λόπεθ, τον στόπερ Μπλιντ (8/0), τους μέσους Ρομέου (6/0) και Σολίς (6/0) και τους εξτρέμ Πόρτου (6/0), Τσιγκάνκοφ (6/1), Χιλ (9/1) και Ασπρίγια (6/1).
ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Έσωσε την παρτίδα στη «Ρεάλε Αρένα» όπου φιλοξένησε την Ατλέτικο Μαδρίτης την προηγούμενη αγωνιστική, μένοντας στο 1-1 με τους Μαδριλένους. Δεν μπήκε συγκεντρωμένα και έμεινε πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό από το γκολ του Άλβαρες, όμως δεν το έβαλε κάτω ψάχνοντας την ισοφάριση μέχρι τέλους, και αν και άργησε υπερβολικά, τη βρήκε εν τέλει στο 84’ με το ασύλληπτο σουτ του Σούτσιτς στο 84’, ενώ λίγο έλειψε να κάνει και την ανατροπή με την ατομική ενέργεια του Κούμπο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Έτσι η Σοσιεδάδ συνέχισε αήττητη στη Λα Λίγκα όπου έχει 1 νίκη και 2 ισοπαλίες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να βρίσκεται στα χαμηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα και στο οριακό +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Δείχνει βέβαια σαφή βελτίωση τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο η συγκομιδή της παραμένει εξαιρετικά «φτωχή», ενώ το φοβερό είναι ότι με έναν αγώνα λιγότερο εκτός έδρας, έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς απ’ ό,τι στο γήπεδό της, όπου αδυνατεί να επιβληθεί. Σημειώνεται, ότι την προσεχή Πέμπτη ακολουθεί κρίσιμο ματς για τους Βάσκους, κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι για το Γιουρόπα Λιγκ.
«Η Χιρόνα είναι μια ομάδα που θέλει να έχει την κατοχή, γι’ αυτό και πρέπει να προσπαθήσουμε να την περιορίσουμε. Αν βρεθεί σε καλή μέρα θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να ασκήσουμε μεγάλη πίεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά θα έχουμε κι εμείς τις ευκαιρίες μας», σημείωσε ο προπονητής της Σοσιεδάδ, Ιμανόλ Αλγκουαθίλ, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός οι μπακ Μουνιόθ (3/0) και Τραορέ (4/0), οι μέσοι Ντε Θάρατε (1/0) και Ζαχαριάν, καθώς επίσης και ο μεσοεπιθετικός Μαρίν (3/0). Αντίθετα, επανέρχονται ο στόπερ Ελουστόντο (4/0) και ο χαφ Τουριέντες (8/0).
Εκτίμηση
Πολύ αμφίρροπη μονομαχία στο «Μοντιλίβι», με τη Χιρόνα πάντως να έχει την ψυχολογία στα ύψη ύστερα από την απίθανη νίκη που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο βελτιωμένη παρουσιάζεται τελευταία και η Σοσιεδάδ. Εκτιμούμε ότι θα είναι ένα αρκετά «σφιχτό» παιχνίδι, ιδίως αν δεν υπάρξει γρήγορο γκολ, ωστόσο θα καταλήξουμε στο Χ2, θεωρώντας ότι η ομάδα του Αλγκουαθίλ έχει τις προδιαγραφές για να αποχωρήσει με βαθμό ή βαθμούς, απέναντι σε ένα σύνολο που δεν πείθει ιδιαίτερα μέχρι στιγμής και που μαστίζεται από σημαντικές απουσίες.
Σαν Λορέντζο
Ουρακάν
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Χιμνάσια Μεντόζα
Ιντεπεντιέντε
Πλατένσε
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Βολφσμπέργκερ
Σάλτσμπουργκ
Ριντ
Ραπίντ Βιέννης
Αντβέρπ
ΣΚ Μπέβερεν
Άντερλεχτ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γκενκ
Γάνδη
Μαλίν
Μποταφόγκο
Φλουμινένσε
Κοριτίμπα
Σαπεκοένσε
Ζανκτ Πάουλι
Γκρόιτερ Φιρτ
Κότμπους
Αννόβερο
Νυρεμβέργη
Ντιναμό Δρέσδης
Ράντερς
Λίνγκμπι
Χόρσενς
Μπρόντμπι
Τολούκα
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Ατλάντε
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Ντάλας
Ίντερ Μαϊάμι
Μοντερέι
Ορλάντο Σίτι
Λεόν
Βασιλεία
Τουν
Λουγκάνο
Ζυρίχη
Σεντ Γκάλεν
Λουκέρνη
Σιόν
Βαντούζ
Χάουγκεσουντ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Έγκερσουντ
Στρόμεν
Ρανχάιμ
Σογκντάλ
Μπρίνε
Σάντνες Ουλφ
Χοντ
Ασάνε
Κόνγκσβινγκερ
Χρόνινγκεν
Ουτρέχτη
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φέγενορντ
Τσβόλε
Άγιαξ
Χέρενφεν
Τβέντε
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Μορεϊρένσε
Μπράγκα
Μπενφίκα
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αλβέρκα
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μάδεργουελ
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Σέλτικ
Χάλμσταντ
Γκάις
Γκέτεμποργκ
Κάλμαρ
Χάμαρμπι
Χάκεν
Μάλμε
Ντέγκερφορς
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Οσασούνα
Βιγιαρεάλ
Μπέτις
Βαλένθια
Εσπανιόλ
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Λεγκανές
Αλαβές
Σεβίλλη
Χετάφε
Λας Πάλμας
Βαγιαδολίδ