Φαβορί για το τρίποντο η Ντόρτμουντ
ΧΑΪΤΕΝΧΑΙΜ
Ακόμη μία δύσκολη σεζόν περιμένει τους οπαδούς της Χαϊτενχάιμ αν κρίνουμε από την φτωχή εικόνα που έδειξε η ομάδα τους τόσο στην ήττα της πρεμιέρας από την Βόλφμπουργκ με 3-1 όσο και από την Λειψία. Σε αυτό, το τελευταίο χρονικά ματς, άρχισε καλά, έχασε δύο ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο καθηλώθηκε στο μισό γήπεδο, δέχτηκε αφόρητη πίεση με το τελικό σκορ να είναι 2-0 υπέρ των «ταύρων» οι οποιοι είχαν και δύο δοκάρια. Πέρσι έσωσε τη σεζόν επικρατώντας της Έλβερσμπεργκ στα πλέι οφ. Η Χάιντενχαϊμ έχασε σημαντικούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι και η καθυστερημένη αποχώρηση του Λέο Σιέντζα αφήνει τεράστιο κενό καθώς είχε την ικανότητα να δημιουργήσει φάσεις από το τίποτα. Ο Φρανκ Σμιτ, μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία του Γερμανικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου είδε καλά στοιχεία στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, μιλώντας μετά τη νίκη με 3-2 στο φιλικό κόντρα την Καϊζερσλάουτερν. «Σκοράραμε τρία γκολ αλλά το πιο ουσιαστικό είναι πως δημιουργήσαμε αρκετές ακόμη φάσεις». Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Γεωργιανός Ζιβζιβάτζε.
Αγωνιστικά Νέα:
Στο φιλικό της 5ης Σεπτεμβρίου με την Καϊζερσλάουτερν επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από δύο μήνες ο αμυντικός Τόμας Κέλερ δείχνοντας πως είναι έτοιμος για την ενδεκάδα. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα παραμείνει εκτός αγώνων ο 25χρονος βασικός επιθετικός Μάρβιν Πιέρινγκερ με πρόβλημα στον αστράγαλο.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Η ευχέρεια στο σκοράρισμα είναι το εμφανές στοιχείο της φετινής Μπορούσια. Υπό τις οδηγίες του πολύπειρου Νίκο Κόβατς στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Ζανκτ Πάουλι, έπειτα ήρθε το άνετο 3-0 μπροστά σε 80.000 οπαδούς της επί της Ουνιόν Βερολίνου με τον Σερχού Γκιρασί να σκοράρει δύο φορές και να είναι διαρκής απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Σε εξαιρετική κατάσταση ο επιθετικός που εκπροσωπεί τη Γουινέα, έφτασε τα 18 γκολ στο 2025, τον ξεπερνά μόνο ο Εμπαπέ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Από την άλλη, είναι πρόβλημα η ευκολία με την οποία δέχεται γκολ μακριά από το σπίτι της με συνέπεια να μην έχει την απαιτούμενη βαθμολογική συγκομιδή κάτι που της στοίχισε στην περσινή αγωνιστική περίοδο. Πάνω σε αυτό δούλεψε ο Κόβατς στη διακοπή ευελπιστώντας να δεί από την ομάδα του βελτίωση.
Αγωνιστικά Νέα:
Ο επιθετικός Φάμπιο Σίλβα, νέο απόκτημα από την Γουλβς αναμένεται να κάνει ντεμπούτο προς το τέλος του μήνα καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Κοντά στην επιστροφή του είναι ο αμυντικός Νίκο Σλότεμπεργκ που απέχει έξι μήνες, αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο αρχηγός Ενρέ Τσαν, όπως και ο 19χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός Ζιλιέν Ντουρανβίλ που εγχειρίστηκε στον ώμο.
Εκτίμηση
Δεν είναι ότι η Μπορούσια εξαφάνισε ως δια μαγείας τα προβλήματα που εμφανίζει μακριά από το σπίτι της από την περσινή αγωνιστική περίοδο, είναι η προβληματική εικόνα που βγάζουν οι γηπεδούχοι το στοιχείο που με ωθεί να προτείνω το διπλό.
Μάντσεστερ Σίτι
Κρίσταλ Πάλας
Ροσάριο Σεντράλ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ρίβερ Πλέιτ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Λανς
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπρεστ
Στρασβούργο
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Άρης
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Κολοράντο Ράπιντς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολόμπους Κρου
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νάσβιλ
Ντάλας
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
DC Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Ντιναμό Χιούστον
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σινσινάτι
Ίντερ Μαϊάμι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Όστιν
Χετάφε
Μαγιόρκα
Αλαβές
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Σεβίλλη
Εσπανιόλ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λάτσιο
Ίντερ
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Φόλκερκ
Χέλσινγκμποργκ
Όντεβολντ
Φάλκενμπεργκ
Βάρμπεργκ Μπόις
Νόρκεπινγκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Μπράγκε
Έστερσουντ
Έστερ
Σάντβικενς ΙΦ
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Λειψία
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Γκλάντμπαχ
Κολωνία
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Μάιντζ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ