Αμφίρροπη κόντρα
Η Φιορεντίνα φιλοξενεί τη Βερόνα για την 32η αγωνιστική της Σέριε Α. οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία κόντρα στην Κάλιαρι στο «Αρτέμιο Φράνκι», ενώ οι φιλοξενούμενοι απέσπασαν ισοπαλία στο «σπίτι» τους από την Ίντερ.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Υποδέχτηκε την Κάλιαρι θέλοντας να δώσει συνέχεια στο διπλό που είχε πετύχει μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα στην έδρα της Πάρμα. Προσπάθησε αρκετά αλλά έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία (0-0). Είδε τους αντιπάλους της να ξεκινούν πιο καλά τον αγώνα και σκόραραν με τον Σιμεόνε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από χρήση του VAR. Σιγά-σιγά ισορρόπησε και φλέρταρε με το γκολ, όμως το σουτ του Ντάνκαν σταμάτησε στο δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος ανοίχτηκε ψάχνοντας το τέρμα που θα την έβαζε μπροστά το σκορ κι άφησε αρκετούς κενούς χώρους. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να τους εκμεταλλευτούν, όμως ο γκολκίπερ Ντραγκόφσκι ήταν ανίκητος, όπως βέβαια και ο Κράνιο της Κάλιαρι. Στα τελευταία λεπτά πίεσε για να «κλέψει» τη νίκη, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ, τις δύο πολύ καλές στιγμές της.
Δεν μπόρεσε να νικήσει για δεύτερη διαδοχική «στροφή», όμως τουλάχιστον έμεινε μακριά από την ήττα και θα προσπαθήσει να «χτίσει» ένα καλό σερί. Τυπικά δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή της, όμως ο μοναδικός στόχος της είναι να παλέψει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Έχει συγκεντρώσει 35 βαθμούς και βρίσκεται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Ουντινέζε. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Over και αμφίσκορα.
Ο προπονητής του συλλόγου Μπέπε Ιακίνι υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι αισθάνεται κόπωση η ομάδα όταν παίζει αγώνες ανά τρεις ημέρες. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Το πρόβλημά μας όμως είναι στο τελείωμα των φάσεων. Δουλεύουμε γι’ αυτό διότι απέναντι στην Κάλιαρι είχαμε πολλές καλές ευκαιρίες αλλά δεν στείλαμε την μπάλα στα δίχτυα».
Αγωνιστικά Νέα: Δύο προβλήματα ενόψει του αγώνα με τη Βερόνα. Εκτός θα μείνει ο τραυματίας μέσος Μπενάσι (18/1) αλλά και ο κεντρικός χαφ Άλφρεντ Ντάνκαν (20/1) ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Ξανά διαθέσιμος ο στόπερ και αρχηγός Πετζέλα (27/3), αλλά και ο έμπειρος εξτρέμ Ριμπερί (15/3). ΒΕΡΟΝΑ
Ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την απρόσμενη ήττα στην έδρα της Μπρέσια. Γνώριζε ότι το έργο της κόντρα στην Ίντερ ήταν πολύ δύσκολο, όμως έβγαλε ψυχή και δεν τα παράτησε, αποσπώντας ισοπαλία 2-2. Το πρώτο μέρος της ανήκε κι ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2’, μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια και πλασέ του Λάζοβιτς. Είχε δοκάρι λίγο αργότερα, αλλά και δύο ακόμα καλές στιγμές. Πιέστηκε λίγο στα τελευταία λεπτά όμως πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η επανάληψη ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Είδε τους αντιπάλους της να ισοφαρίζουν στο 49’ με τον Καντρέβα, ενώ έξι λεπτά αργότερα έφτασαν στην ανατροπή με αυτογκόλ του Ντιμάρκο. Η Βερόνα δεν έχασε την ψυχραιμία της και ανασυντάχθηκε. Δικαιώθηκε για την επιμονή της στο 86ο λεπτό, με τον έμπειρο Πορτογάλο χαφ Μιγκέλ Βελόσο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με όμορφο πλασέ.
Παραμένει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αν και είναι φανερό ότι δεν υπάρχει «βάθος» στο ρόστερ της, αφού αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Η συγκομιδή των 43 βαθμών τη φέρνει στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τη Σασουόλο. Πρόκειται για ένα σύνολο το οποίο προτιμά να παίζει «κλειστά» ματς, ωστόσο τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της ήταν Over και αμφίσκορα.
«Το προηγούμενο παιχνίδι μας άφησε μία γλυκόπικρη γεύση διότι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει αρκετά γκολ στην αρχή όμως δεν τα καταφέραμε. Ωστόσο είμαι περήφανος για τους παίκτες μου διότι δεν τα παράτησαν μετά την ανατροπή των αντιπάλων. Φοβόμουν για τη φυσική κατάσταση των παικτών μου και είμαι χαρούμενος που άντεξαν. Το ματς με τη Φιορεντίνα είναι πολύ δύσκολο όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο όπως πάντα» ήταν τα λόγια του κόουτς του κλαμπ Ιβάν Γιούριτς ο οποίος είχε έντονη λογομαχία με τον Αντόνιο Κόντε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ίντερ.
Αγωνιστικά Νέα: Έχει «χτυπηθεί» από τους τραυματισμούς με τελευταίο πρόβλημα αυτό του αριστερού μπακ Ντιμάρκο (9/1) ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο πιο πρόσφατο παιχνίδι. Στα «πιτς» οι τραυματίες Μπορίνι (11/2), Νταβίντοβιτς (15/1), Σαλτσέδο (11/1) και ο «γερόλυκος» στράικερ Πατσίνι (13/4). Εκτός και οι μακροχρόνιοι απόντες μέσοι Ντάντζι (1/0) και Εϊσέρικ (4/0). Επέστρεψε ο δεξιός μπακ Ατζαμπόνγκ (4/0).

Εκτίμηση
Η Φιορεντίνα είναι... τσακωμένη με τη νίκη στο «Αρτέμιο Φράνκι», καθώς έχει συμπληρώσει επτά διαδοχικά παιχνίδια στο γήπεδό της, χωρίς να έχει πανηγυρίσει ούτε ένα «τρίποντο». Αναποτελεσματική όμως είναι και η Βερόνα μακριά από το «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι», αφού κι εκείνη για επτά σερί αγώνες δεν έχει νικήσει, μετρώντας πέντε ισοπαλίες. Απέδειξε και κόντρα στην Ίντερ ότι δεν παραδίνεται ποτέ εύκολα, παρά τα πολλά της προβλήματα. Αδικαιολόγητα χαμηλά η νίκη των «βιόλα», βρίσκουμε αξία στην ισοπαλία και θα την προτιμήσουμε.