Ένα «διπλό» κι αυτό πριν 12 χρόνια έχει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Νιούκαστλ
Τσέλσι και Νιούκαστλ αναμετρούνται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, λίγες μέρες πριν τη μεταξύ τους μονομαχία στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για το Λιγκ Καπ.* Η Τσέλσι έχει μόλις μια ήττα σε 29 εντός έδρας με την Νιούκαστλ στην Πρέμιερ Λιγκ, με 0-2 το 2012 (21-7-1)
ΤΣΕΛΣΙ
Έκανε υγιή περίπατο το απόγευμα της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 4-1 του Παναθηναϊκού και ντούμπλαρε τις νίκες της στο Κόνφερενς Λιγκ. Με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, γλίτωσε το γκολ στο 4ο λεπτό από στατική φάση των «πράσινων» και έκτοτε κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι. Άνοιξε το σκορ στο 22’ με τον Φέλιξ και στην επανάληψη πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα δέκα λεπτών (49’ Μούντρικ, 55’ Φέλιξ, 59’ Ενκουκού πεν.). Έκτοτε άφησε το πόδι από το γκάζι, με τον Μαρέσκα να περνά στο ματς πιτσιρικάδες και εν τέλει ο αντίπαλος της μείωσε απλώς στο 69’ για το τελικό σκορ.
Έκανε το 2x2 στο Κόνφερενς Λιγκ και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας την καλύτερη επίθεση (8 γκολ). Για τις πολλές αλλαγές ρωτήθηκε μετά το ματς ο τεχνικός της Μαρέσκαλ, λέγοντας: «Το πιο σημαντικό είναι ότι όσους παίκτες και να αλλάξουμε, μπορείς να δεις την ταυτότητα της ομάδας. Η ταυτότητα είναι αρκετά ξεκάθαρη. Αυτό που θέλουμε είναι ακριβώς αυτό που έκαναν. Εκμεταλλεύονται την ευκαιρία όταν τους τη δίνουμε. Απόψε το έδειξαν για άλλη μια φορά».
Στο πρωτάθλημα, προέρχεται από την ήττα με 2-1 στην έδρα της Λίβερπουλ. Αρκετά ανταγωνιστικό το πρώτο μέρος, «άγγιξε» το γκολ 25’ όμως ένα λεπτό μετά υπέπεσε σε πέναλτι και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Είχε στιγμές για να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 48’ με τον Τζάκσον όμως δεν το χάρηκε πολύ δεχόμενη δεύτερο τρία λεπτά αργότερα. Έκτοτε ανέβασε τις γραμμές της παίρνοντας τον έλεγχο, αλλά αναλώθηκε σε φλύαρη κατοχή και δεν απείλησε σημαντικά την αντίπαλη εστία.
Πρώτη ήττα μετά από αυτή της πρεμιέρας από την Μάντσεστερ Σίτι (0-2 εντός) κι έτσι μπήκε τέλος στο αήττητο έξι αγώνων (4-2-0). Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, υποχώρησε στην 7η θέση με 14 βαθμούς και στο -3 από την τετράδα.
Άκρως παραγωγική, συνολικά έχει 33 γκολ σε 13 επίσημα παιχνίδια, αλλά το μεγάλο της πρόβλημα είναι στην άμυνα καθώς υποπίπτει σε εύκολα λάθη και σπάνια κρατάει το μηδέν. Στην έδρα της δεν έχει κρατήσει το μηδέν στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, κάτι που συνέβη για 2η φορά στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ και πρώτη μετά τη σεζόν 2011-12.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν ο στόπερ Φοφανά (7/0) και ο μπακ Κουκουρέγια (7/0).
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
Γνώρισε άσχημα ήττα με 1-0 από την Μπράιτον στην έδρα της. Ήταν κυρίαρχη, είχε χαμένο τετ-α-τετ στο 32’ για να προηγηθεί και δύο λεπτά μετά δέχτηκε γκολ κόντρα στη ροή (34’). Προσπάθησε να απαντήσει και είχε ευκαιρίες αλλά δεν ήταν αποτελεσματική με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα. Μπήκε έτσι τέλος στο αήττητο 11 αγώνων στο γήπεδο της στο πρωτάθλημα αλλά και στο σερί 22 αγώνων με τουλάχιστον ένα γκολ.
Ξεκίνησε με τρεις νίκες στα πρώτα τέσσερα ματς (3-1-0), έκτοτε αγνοεί το τρίποντο σε τέσσερα ματς (0-2-2) κι έχει υποχωρήσει στην 11η θέση με 12 βαθμούς. Έχει κρατήσει το μηδέν μόνο στο ματς της πρεμιέρας με την Σαουθάμπτον ενώ προβληματίζει γενικότερα με τις εμφανίσεις της.
Έχει μόλις 8 γκολ στο πρωτάθλημα και δεν έχει βρει δίχτυα στα δύο τελευταία. Όπως είπε ο τεχνικός της Χάουι: «Πρέπει να σκοράρουμε. Είναι το επίκεντρο όλων όσων έχουμε κάνει από τότε που είμαστε εδώ, να είμαστε επιθετική ομάδα, και σίγουρα δεν έχουμε χάσει την πρόθεση να επιτεθούμε ή να σκοράρουμε. Θα ήθελα απλώς να μας δω να είμαστε ελεύθεροι και να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες που δημιουργούμε».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν προλαβαίνει ούτε το σημερινό ο φορ Γουίλσον (-) που βρίσκεται στα πιτς από τον Μάιο. Συνεχίζουν εκτός οι στόπερ Λασέλς, Μπότμαν και ο μπακ Τρίπιερ (5/0), πιο κοντά στην επιστροφή τους ο μπακ Τάρτζετ (1/0) και ο γκολκίπερ Ντουμπράβκα (-).
Εκτίμηση
Πολύ άσχημη η παράδοση της Νιούκαστλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με ένα «διπλό» σε 29 επισκέψεις σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ (21-7-1). Δεν πείθουν φέτος οι «καρακάξες» βγάζοντας αρκετά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, παραμένουν όμως ένα άκρως ποιοτικό σύνολο που στη μέρα της μπορεί να κάνει τη ζημιά. Στον αντίποδα η Τσέλσι δεν εμπνέει ακόμα την απαραίτητη σιγουριά για να δίνεται τόσο χαμηλά ο άσος, πόσο μάλλον απέναντι σε βασικό της ανταγωνιστική για την Ευρώπη. Δε θα μπλέξω με σημείο και θα πάω με το 2-3 γκολ που καλύπτει πολλά ενδεχόμενα.
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Μπέρμιγχαμ
Σουόνσι
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ
Χαλ
Μίλγουολ
Ντέρμπι
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Ίπσουιτς
Λέστερ
Μπρίστολ Σίτι
Κόβεντρι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρέξαμ
Μάνσφιλντ
Άρσεναλ
Λέουβεν
Βέστερλο
Ντέντερ
Σαρλερουά
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Τουλούζ
Μαρσέιγ
Οσέρ
Στρασβούργο
Ναντ
Ανζέ
Πάντερμπορν
Μπραουνσβάιγκ
Νυρεμβέργη
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ντάρμσταντ
Χόλσταϊν Κίελ
Μπόχουμ
Καϊζερσλάουτερν
Κολωνία
Ντόρτμουντ
Χαϊντενχάιμ
Χοφενχάιμ
Φράιμπουργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Στουτγκάρδη
Λειψία
Άουγκσμπουργκ
Βόλφσμπουργκ
Αμβούργο
Βίμποργκ
Κοπεγχάγη
Λουγκάνο
Λουκέρνη
Σερβέτ
Ζυρίχη
Σιόν
Βίντερτουρ
Αιγάλεω
Παναργειακός ΑΠΟ
Ηλιούπολη
Χανιά
Καλλιθέα
Ελλάς Σύρου
Πανιώνιος
Καλαμάτα
Ολυμπιακός Β'
Μαρκό
ΑΕΚ
ΑΕΛ Novibet
Άρης
Ατρόμητος
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολόμπους Κρου
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ορλάντο Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σάρλοτ
Όστιν
Κολοράντο Ράπιντς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νάσβιλ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες
Ντάλας
Σεντ Λούις Σίτι
Σιάτλ Σάουντερς
Λεβάντε
Τζιρόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπαρτσελόνα
Οσασούνα
Μαγιόρκα
Αταλάντα
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Κόμο
Γιουβέντους
Πίζα
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Εθνικός Άχνας
Πάφος
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ομόνοια Αραδίππου
Ομόνοια
Αϊντχόφεν
Άλκμααρ
Χρόνινγκεν
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Χέρενφεν
Εστορίλ
Κάζα Πία
Μπράγκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
AVS Φουτεμπόλ
Νταντί
Μάδεργουελ
Ντανφέρμλιν
Αμπερντίν
Λίβερπουλ
Άστον Βίλα
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Μπόρνμουθ
Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ
Γουλβς
Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον