Η Σεντ Ετιέν ήρθε ισόπαλη με 2-2 στην έδρα της Μετς στην παράταση κι έτσι πήρε το εισιτήριο για τη Ligue 1. Οι Στεφανουά είχαν επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στο «Ζοφρουά...
Στην «κόψη του ξυραφιού»
Η Μετς υποδέχεται τη Σεντ Ετιέν σε αγώνα ρεβάνς που θα κρίνει ποια θα είναι η τελευταία ομάδα που θα αγωνίζεται του χρόνου στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου. Οριακό το προβάδισμα των «στεφανουά» έπειτα από τη νίκη τους στο πρώτο ματς.Α’ Παιχνίδι: Σεντ Ετιέν - Μετς 2-1
Τι ισχύει: Επαναληπτικός αγώνας που θα κρίνει ποια θα είναι η τελευταία ομάδα που θα συμπληρώσει το «παζλ» της επόμενης Λιγκ 1. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά το δεύτερο ματς θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστεί οι δύο αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.
ΜΕΤΣ Με αυτόν τον πικρό τρόπο η Μετς έχει βρεθεί πλέον με την «πλάτη στον τοίχο» και κινδυνεύει πολύ σοβαρά να υποβιβαστεί στη Λιγκ 2, αποτυγχάνοντας να πετύχει τον στόχο της παραμονής στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου, στην πρώτη σεζόν μετά την επιστροφή της. Με βάση την εικόνα της πάντως, δεν χωράει αμφιβολία ότι της αξίζει να «πέσει», καθώς δεν υπάρχει κανένα πλάνο και προσπαθεί μόνο παίζοντας μαζική άμυνα και παράλληλα περιμένοντας τα πάντα από το ατομικό ταλέντο. Οι «γκρενά» για να σωθούν θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά, ενώ αν κερδίσουν μ’ ένα τέρμα θα υπάρξει παράταση. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας θα αποχαιρετήσουν τη Λιγκ 1. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν Over κι αμφίσκορα.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Λάζλο Μπόλονι -ο οποίος για ακόμα μία φορά έχει κατορθώσει να τσακωθεί με τους παίκτες του οι οποίοι έχουν πολλά παράπονα από τη στάση του απέναντί τους- επισήμανε: «Είναι αδύνατον κάποιος παίκτης μου μετά το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. ο Τραορέ) να μιλάει για έλλειψη επιθυμίας. Είναι αντιεπαγγελματικό και πρέπει να διακοπεί το συμβόλαιό του. Έχουμε δώσει τα μέγιστα μετά από μία πολύ δύσκολη σεζόν. Υπάρχει μεγάλο άγχος αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε όπως πρέπει και θα δούμε τι θα καταφέρουμε με τον κόσμο μας».
Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε στο προηγούμενο ο βασικός εξτρέμ Σαμπαλί (30/3). Εκτός και ο επίσης εξτρέμ Τζάλοου (17/3). Δεν υπολογίζονται μετά από απόφαση του Ρουμάνου κόουτς ο εξτρέμ Ασόρο (20/2) και ο φορ Τετέ (12/0).
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ Η Σεντ Ετιέν έκανε λοιπόν το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στη Λιγκ 1 έπειτα από το 2022. Τότε είχε λάβει μέρος ξανά στα μπαράζ αλλά την είχε... πατήσει, με την Οσέρ να τη στέλνει στη δεύτερη κατηγορία και να της παίρνει τη θέση. Πλέον θέλει να βρεθεί στην απέναντι πλευρά και να πανηγυρίσει εκείνη την άνοδο κόντρα στα προγνωστικά. Οι «στεφανουά» απέδειξαν στο πρώτο σκέλος ότι είναι ανώτεροι κι αν δεν επηρεαστούν από την έδρα, έχουν τα προσόντα για να τελειώσουν τη δουλειά. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς τους ήταν αμφίσκορα.
«Κάναμε ένα καλό και σοβαρό ματς κι αισθανθήκαμε μετανιωμένοι διότι θα μπορούσαμε να μην είχαμε δεχθεί γκολ. Η σοβαρότητα και η τακτική πειθαρχία μας έκαναν τη διαφορά. Ο κόσμος μας κουβαλάει εντός έδρας όταν είμαστε κουρασμένοι αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Περιμένουμε έναν δύσκολο αγώνα. Είμαστε στα μισά της διαδρομής γι’ αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Οι αντίπαλοι είναι ομάδα της Λιγκ 1 και θέλουμε να τα καταφέρουμε» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Ολιβιέ Νταλ’ Ολιό.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπορούν να προσφέρουν ο μέσος Φομπά (28/0), ο εξτρέμ Ντιαρά (11/0) και ο προωθημένος Γουατζί (9/0). Μακροχρόνιος απών ο πορτιέρο Φαλ (-).
Εκτίμηση
Η Μετς ξέρει πλέον πολύ καλά ότι αν δεν νικήσει έστω και μ’ ένα γκολ διαφορά για να στείλει το ζευγάρι στην παράταση, τότε θα αποχαιρετήσει τη Λιγκ 1 και θα επιστρέψει στη Λιγκ 2, αποτελώντας «ασανσέρ», κάτι που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να συμβεί. Από την άλλη η Σεντ Ετιέν έχει την πολυτέλεια να πάει στη Λωρραίνη παίζοντας για δύο αποτελέσματα και απέχοντας πλέον μία «ανάσα» από την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου. Κακό το κλίμα στους γηπεδούχους με τον κόουτς Μπόλονι να έχει «χάσει» τα αποδυτήρια σε ακόμα μία ομάδα του. Θα θέλαμε λίγο πιο ψηλά τη διπλή ευκαιρία της ισοπαλίας ή της επικράτησης των φιλοξενούμενων για να την επιλέξουμε. Θα προτιμήσουμε τα 2-3 γκολ θεωρώντας ότι δεν θα ξεφύγει παραπάνω το σκορ.
Σουόνσι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Στόουκ
Σαουθάμπτον
Μπέρμιγχαμ
Ίπσουιτς
Κόβεντρι
ΚΠΡ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Πόρτσμουθ
Ντέρμπι
Λέστερ
Γουότφορντ
Νόριτς
Πρέστον
Ρέξαμ
Μπρίστολ Σίτι
Μίλγουολ
Μπλάκμπερν
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Λιντς
Λίβερπουλ
Τότεναμ
Μπρέντφορντ
Νιούκαστλ
Μπέρνλι
Μπόρνμουθ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ
Έβερτον
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άστον Βίλα
Άρσεναλ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γάνδη
Σερκλ Μπριζ
Σταντάρ Λιέγης
Μιρασόλ
Φλαμένγκο
Παρί Σεν Ζερμέν
Ρεν
Τουλούζ
Στρασβούργο
Ναντ
Λανς
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χαϊντενχάιμ
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Καλαμάτα
Ολυμπιακός Β'
ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκη Βόλου
Καμπανιακός
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ολυμπιακός
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Κηφισιά
Μπέτις
Μπαρτσελόνα
Σασσουόλο
Φιορεντίνα
Φέγενορντ
Τσβόλε
Χέρακλες
Τελστάρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Άγιαξ
Χέρενφεν
Αϊντχόφεν
AVS Φουτεμπόλ
Ρίο Άβε
Φαμαλικάο
Μπράγκα
Σάντα Κλάρα
Κάζα Πία
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Αμπερντίν
Μάδεργουελ
Λίβινγκστον