Για τη δεύτερη νίκη στον όμιλο η Κύπρος
Τι ισχύει: Προκριματικά του Μουντιάλ 2026, για τη ζώνη της Ευρώπης. Οι πρώτοι από κάθε όμιλο παίρνουν κατευθείαν την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Οι δεύτεροι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο μέσω πλέι οφ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους παιχνίδια 4) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 5) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 6) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, 7) Βαθμολογία Fair Play, 8) Kλήρωση
*Κύπρος - Σαν Μαρίνο 2-0 στις 21 Μαρτίου για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του 8ου ομίλου

Ιστορική συντριβή για την ομάδα του Σαν Μαρίνο την Πέμπτη, που ηττήθηκε με 10-0 (!) από την Αυστρία εκτός έδρας για την 6η αγωνιστική των προκριματικών.
Η ομάδα του Τσέβολι εξ αρχής ήταν η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και παραδοσιακά από τις πιο ανίσχυρες σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε επουδενί να σταθεί αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε ένα σαφώς ποιοτικότερο σύνολο.
Στο πρώτο ημίχρονο ο πίνακας του σκορ έγραφε ήδη 6-0, με τους παίκτες -ερασιτέχνες ως επί το πλείστον- να μην μπορούν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να κρατήσουν την μπάλα, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν τον ρυθμό που έδιναν οι αντίπαλοι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δεχθούν ακόμα τέσσερα γκολ στην επανάληψη, με το σκορ να αποτυπώνει απόλυτα την εικόνα των δύο ομάδων στο χορτάρι.
Πλέον, το συγκρότημα του Τσέβολι έφτασε τις 6 ήττες στη διαδικασία των προκριματικών σε ισάριθμα ματς, όντας στην τελευταία θέση του ομίλου με σύνολο τερμάτων 1-28. Στόχος πλέον για το Σαν Μαρίνο είναι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις στα προκριματικά με όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπείς εμφανίσεις.
Αγωνιστικά Νέα: O Mατέο Σαμαριτάνι έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που συμμετείχε σε επίσημο αγώνα, μπαίνοντας αλλαγή στον αγώνα της Βιέννης στο 81ο λεπτό. Δεν αναφέρονται προβλήματα.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Κολόμπο (Γκζίρα), Αμίτσι (Πιετρακούτα), Ζαβόλι (Λα Φλορίτα)
Αμυντικοί: Ρόσι (Κοριάνο), Σεβόλι (Πιετρακούτα), Τόσι (Σαν Μαρίνο), Βαλεντίνι (Πιετρακούτα), Πασολίνι (Πιετρακούτα), Ρικάρντι (Ιμολέσε), Ματεόνι (Πιετρακούτα), Σαμαριτάνι (Ρίμινι U19)
Μέσοι: Γκολινούτσι (Βίρτους), Μουλαρόνι (Κόσμος), Καπιτσιόνι (Πιετρακούτα), Λατσάρι (Πιετρακούτα), Κονταντίνι (Πιετρακούτα), Κασαντέι (Πιετρακούτα), Ζανόνι (Πιετρακούτα), Τζιοκόντι (Πιετρακούτα)
Επιθετικοί: Βιταϊόλι (Λα Φλορίτα), Νάνι (Αρζιγκνάνο), Μπεράρντι (Τρε Πένε), Σενσόλι (Πιετρακούτα), Τζιακοπέτι (Πιετρακούτα), Καπιτσιόνι (Ρίμινι U19), Σαλισιόνι (Βίρτους U19)

Aρνείται να ηττηθεί η ομάδα του Μάντζιου, καθώς με πανομοιότυπο τρόπο πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 για τα προκριματικά, αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας τη Βοσνία. Επέστρεψε από την… κόλαση του 0-2 επιδεικνύοντας ψυχικά αποθέματα για ακόμη μία φορά, παίρνοντας βαθμολογικό όφελος με το πέναλτι του Πίττα στο 96’, σε ένα ματς που αρχικά έμοιαζε χαμένο.
Οι Κύπριοι θα μπορούσαν αρχικά να χαρακτηριστούν και ιδανικοί αυτόχειρες στην αναμέτρηση κόντρα στη Βοσνία, καθώς από δύο αδράνειες στην αμυντική γραμμή δέχθηκαν δύο γκολ (10’, 36’) και τον Πίττα στην επίθεση να χάνει τα άχαστα, με το γκολ τελικά να έρχεται σε ιδανικό σημείο για την ομάδα του Μάντζιου που μείωσε με τον Λαΐφη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Και τελικά η εξέλιξη στο δεύτερο μέρος ήρθε ως… deja vu του αγώνα με τη Ρουμανία, καθώς ο Πίττας εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 96’, χαρίζοντας τον πόντο στην ομάδα του.
Έτσι, η Κύπρος έφτασε τους πέντε βαθμούς στον 8ο όμιλο της διαδικασίας έχοντας ρεκόρ 1-2-3 σε έξι αγωνιστικές. Εμφανής η αγωνιστική άνοδος της ομάδα του Μάντζιου που έχει ως στόχο πλέον να πιάσει την τρίτη θέση που θα τονώσει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή της, έστω κι αν αυτή δεν οδηγεί στα τελικά της διοργάνωσης.
Ο Άκης Μάντζιος δήλωσε μετά την αναμέτρηση χαρακτηριστικά: «Την Εθνική δεν την αγαπάς όταν κάνει μόνο νίκες, την αγαπάς γιατί είναι η εθνική ομάδα της χώρας σου».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Φαμπιάνο (Ομόνοια), Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ), Σιέλης (Παναιτωλικός), Κωστή (Λεβαδειακός), Φώτη (Ντόρτμουντ Β') και Ανδρέου (Ομόνοια).
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μoλ (Σερβέτ), Μιχαήλ (Πάφος)
Αμυντικοί: Πηλέας (Πάφος), Παναγιώτου (Ομόνοια), Κορέια (Άρης Λεμεσού), Σιήκκης (Απόλλων Λεμεσού), Λαΐφης (ΑΠΟΕΛ), Ανδρέου (Λοτζ), Μαλεκκίδης (Απόλλων Λεμεσού)
Μέσοι: Χαραλάμπους (Άρης Λεμεσού), Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ), Κούσουλος (Ομόνοια), Αρτυματάς (Ανόρθωση), Κάστανος (Ελλάς Βερόνα), Κυριάκου (Ντινάμο Βουκουρεστίου), Κυπριανού (Γουότφορντ)
Επιθετικοί: Πίττας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Κακουλής (Άρης Λεμεσού), Κούτσακος (ΑΠΟΕΛ), Λοΐζου (Ομόνοια), Τζιωνής (Αράντ)

Εκτίμηση
Σαφέστατη και δεδομένη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, με την Κύπρο να θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί της παίρνοντας εύκολη νίκη απέναντι στο αδύναμο Σαν Μαρίνο που θα της δώσει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» την τρίτη θέση. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει στοιχηματική αξία στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Κ. Μαρκόπουλε υπάρχει στοιχηματική αξία στο συγκεκριμένο παιχνίδι... οβερ 1,5 ημίχρονο