«Ξεσπούν» παρά τα προβλήματα οι «Μιγιονάριος»
Η Ρίβερ Πλέιτ φιλοξενεί την Γοδόι Κρουζ για την 7η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Αργεντινή. Από ήττα στην έδρα της Ουρακάν και αποκλεισμό από το Κόπα Λιμπερταδόρες προέρχονται οι γηπεδούχοι, από εντός έδρας νίκη επί της Κολόν Σάντα Φε οι φιλοξενούμενοι.
ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤΝωρίτερα για το πρωτάθλημα είχε ηττηθεί 3-2 στην έδρα της Ουρακάν, αγωνιζόμενη με πολλές αλλαγές αφού είχε το μυαλό στη ρεβάνς με την Βελέζ, ενώ η αποβολή του Μαϊντάνα στο 30' έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Στο 63' βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0 και παρ' ότι κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Γκονζάλες Πιρές στο 69', στο 73' μία απροσεξία έφερε πέναλτι για την Ουρακάν, που το αξιποίησε για να κάνει το 3-1. Το μόνο που κατάφερε η Ρίβερ ήταν να μειώσει στο 90'+3' με άλλη μία κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Άλβαρεζ, στο τελικό σκορ.
Πλέον η ομάδα του Μπουένος Άιρες ψάχνει πλέον την άμεση επάνοδο στις νίκες, ενώ στις 16 Ιουλίου έχει και τον αγώνα της φάσης των «32» του Κυπέλλου με την Μπαράκας Σεντράλ. Οι «Μιγιονάριος» παραμένουν πάντως στο -3 από την κορυφή, όσον αφορά την συνολική βαθμολογία, όπου βρίσκεται η Ράσινγκ, ενώ στην βαθμολογία της Πριμέρα βρίσκονται αρκετά χαμηλά με μόλις 8 πόντους.
Προβληματισμένος ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, που πρέπει να βρει τρόπο να δώσει κίνητρο στους παίκτες του μετά τον αποκλεισμό από το Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να καλύψει τα μεγάλα επιθετικά κενά που δημιουργούνται από τις αποχωρήσεις των Άλβαρεζ και Φερνάντεζ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο αμυντικός Μαϊντάνα (5/0). Τραυματίες ο επιθετικός Σουάρες, ενώ νοκ άουτ παραμένουν οι αμυντικοί Πένια (0/0) και Ρόχας (6/1). Παρελθόν ο κομβικός μέσος Φερνάντεζ (20/8) που συνεχίζει στην Μπενφίκα και ο αρχσκόρερ Άλβαρεζ (17/11) που συνεχίζει στην Μάντσεστερ Σϊτι.
ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖΑυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Γοδόι Κρουζ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, όπου παραμένει αήττητη και πλέον έπιασε την Αλντοσίβι στην ειδική βαθμολογία και ισοβαθμούν ακριβώς πάνω στην ζώνη του υποβιβασμού. Το ενδιαφέρον φυσικά έχει πέσει στη μάχη για την σωτηρία, οπότε δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο πως ακολουθεί το παιχνίδι για τους «32» του Κυπέλλου με τη Λανούς στις 14 Ιουλίου.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν τραυματίες ο αμυντικός Γκονζάλες (11/0) και ο μέσος Ασεβέδο (17/0).
Εκτίμηση
Η Γοδόι Κρουζ είναι σε καλή κατάσταση και έχει ανάγκη κάθε βαθμό μπου μπορεί να μαζέψει, αλλά η Ρίβερ Πλέιτ παίζει στην έδρα της, είναι φυσικά καλύτερο σύνολο και φαβορί, ενώ χρειάζεται όσο τίποτα ένα «ξέσπασμα» για ψυχολογικούς κυρίως λόγους, μετά τα πρόσφατα άσχημα αποτελέσματα, ενώ δεν θέλει να χάσει και άλλους βαθμούς. Θεωρώ πως οι «Μιγιονάριος» θα μπουν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς δίνοντας έναυσμα αντεπίθεσης για την συνέχεια, οπότε επιλέγω τον άσο απ[ό ημίχρονο.
Μπλάκμπερν
Ίπσουιτς
Νιούκαστλ
Τότεναμ
Φούλαμ
Μάντσεστερ Σίτι
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Μπίρσχοτ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ
Σταντάρ Λιέγης
Φλαμένγκο
Σεάρα
Ατλέτικο Μινέιρο
Παλμέιρας
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Μπαΐα
Σπορτ Ρεσίφε
Ζουβεντούδε
Σάντος
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Φορταλέζα
Κορίνθιανς
Γκρέμιο
Φλουμινένσε
Βάσκο Ντα Γκάμα
Μιρασόλ
Ντόρτμουντ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λειψία
Μαγδεμβούργο
Χέρτα Βερολίνου
Καϊζερσλάουτερν
Γκλάντμπαχ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλος ΝΠΣ
Αιγάλεω
Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Γιουβέντους
Ουντινέζε
Τσβόλε
Άλκμααρ
Άγιαξ
Χρόνινγκεν
Ουρακάν
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπόκα Τζούνιορς
Πατρονάτο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ντεφένσα Xoυστίσια
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Τίγκρε
Σαν Λορέντζο
Μπαράκας Σεντράλ
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ροσάριο Σεντράλ
Πλατένσε
Ιντεπεντιέντε
Άρσεναλ Σαραντί
Σαρμιέντο Χουνίν
Νιούελς Ολντ Μπόις
Σέντραλ Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Κολόν Σάντα Φε
Μπάνφιλντ
Λανούς
Αλντοσίβι