Για τη… μοναξιά της κορυφής η «Βασίλισσα» ύστερα από τη γκέλα της Ατλέτικο
Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται στο «Μπερναμπέου» τη Λας Πάλμας για την 20η αγωνιστική της Λα Λίγκα, με τους «προβληματικούς» Μαδριλένους να μην θέλουν «περιπέτειες», έχοντας στόχο να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, και τους νησιώτες να ψάχνουν μια τεράστια έκπληξη.* Η Ρεάλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας από τη Λας Πάλμας.
* Η τελευταία φορά που οι νησιώτες επικράτησαν της «Βασίλισσας», ήταν το 2001.
* Στις 16 τελευταίες συγκρούσεις τους, η Ρεάλ μετρά 12 νίκες, η Λας Πάλμας 1, ενώ τρία ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή, όπως και εκείνο του πρώτου γύρου στο φετινό πρωτάθλημα.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/5737.png?v=c3e7e8da430e03a5ba13e3264b4deb68)
Λίγο έλειψε να υποστεί ένα ασύλληπτο κάζο στο «Μπερναμπέου» από τη Θέλτα, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου, ωστόσο προκρίθηκε στα προημιτελικά, «λυγίζοντας» την ομάδα της Γαλικίας στην παράταση με σκορ 5-2. «Άχρωμη» στο πρώτο ημίχρονο, αν και προηγήθηκε στο 37’ με την εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Εμπαπέ, σε μία φάση που σήκωσε όμως πολλή «σκόνη», μιας και φάνηκε πως είχε προηγηθεί πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων σε ανατροπή του Σβέντμπεργκ από τον Λούνιν. Στο ξεκίνημα της επανάληψης μπήκε δυναμικά, κάνοντας το 2-0 με τον Βινίσιους, αλλά απέτυχε να «τελειώσει» το ματς με ένα τρίτο γκολ, και ένα λάθος του Καμαβινγκά οδήγησε στο να ξαναμπεί το σύνολο του Χιράλδεθ στο «κόλπο», μειώνοντας με τον Μπαμπά στο 83’, ενώ η Θέλτα κατόρθωσε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, ισοφαρίζοντας με το πέναλτι του Αλόνσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τελικά, τη λύση στους «Μπλάνκος» έδωσε ο νεαρός Έντρικ που με ένα πολύ δυνατό σουτ έκανε το 3-2 στο 108’, με τον Βαλβέρδε να πετυχαίνει στη συνέχεια ένα από τα γκολ της χρονιάς στο 112’, ενώ και πάλι ο Έντρικ, με υπέροχο τακουνάκι στο 119’, «έγραψε» τον επίλογο της αναμέτρησης.
Έτσι, έστω κι αν το έκανε… ντέρμπι, η Ρεάλ προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου, απογοητεύοντας ωστόσο για ακόμη μία φορά με την εικόνα της, κι ενώ η «μουρμούρα» από την ταπεινωτική ήττα στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ δεν είχε καταλαγιάσει. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο κόουτς Αντσελότι παραμένει στο «στόχαστρο», και σε ενδεχόμενο αποκλεισμό, τα «πυρά» προς το μέρος του θα ήταν ακόμη πιο έντονα.
Ανασταλτικά ειδικά, η «Βασίλισσα» παραμένει ευάλωτη, αν και δικαιολογείται από τη στιγμή που μετρά σημαντικές απουσίες, παρ’ όλα αυτά, για την ώρα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση ώστε να ενισχυθεί στα μετόπισθεν. Πάντως, μετά τη χθεσινή ήττα της Ατλέτικο από τη Λεγκανές, έχει τεράστια ευκαιρία ώστε να απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής στη Λα Λίγκα, ενώ όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, «τρέχει» σερί με 11 Over σε όλες τις διοργανώσεις. Σημειώνεται ότι μεσοβδόμαδα, υποδέχεται τη Σάλτσμπουργκ στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα παιχνίδι must win για την ίδια, ώστε να μείνει στο «κόλπο» της οκτάδας.
«Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε σκληρά σε αυτό το ματς με τη Λας Πάλμας, όπως πρέπει να κάνουμε βέβαια σε όλα τα παιχνίδια της Λα Λίγκα. Είναι μια σημαντική περίοδος μιας και μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, συνεπώς πρέπει να συνεχίσουμε να προσθέτουμε βαθμούς. Πρέπει πάντως να λάβουμε υπ’ όψιν την ισχύ της αντιπάλου μας, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, ενόψει Λας Πάλμας.
Αγωνιστικά Νέα: Μη διαθέσιμοι ο στόπερ Μιλιτάο (12/1) και ο μπακ Καρβαχάλ (8/1), ενώ νέο πρόβλημα ανέκυψε με τον χαφ Καμαβινγκά (8/0). Παράλληλα, τιμωρημένοι είναι ο μέσος Μόντριτς (19/1) και ο εξτρέμ Βινίσιους (15/8). Αντίθετα, επανήλθαν ο πορτιέρο Κουρτουά (16/0) και ο κεντρικός αμυντικός Βαγιέχο (1/0), ενώ παρών είναι και ο στόπερ Αλάμπα, που πιθανόν να περάσει ως αλλαγή στο ματς.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/9230.png?v=0d94826db9a22443f16987abc4a21158)
Είχε τη δυνατότητα να πάρει έστω τον βαθμό κόντρα στην αξιόμαχη Χετάφε, την προηγούμενη αγωνιστική στο «Γκραν Κανάρια», παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε ούτε αυτό, γνωρίζοντας ήττα με 1-2. Και αυτό, διότι αν ο Σίλβα στο 56’ είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από τη «λευκή βούλα», τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, όμως ο πορτιέρο Σόρια έσωσε τους Μαδριλένους, οι οποίοι πήραν ψυχολογία, και με δύο γκολ, στο 70’ και το 86’ από τον Κόμπα Ντα Κόστα και τον Μαγιοράλ αντίστοιχα, «κλείδωσαν» το «τρίποντο», με τον Γιανουζάι απλά να μειώνει στο 88ο λεπτό με ένα φανταστικό βολέ για το τελικό 1-2.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Χετάφε ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές όπου είχε μετρήσει τρεις νίκες και μία ισοπαλία, καθώς τα βρήκε πολύ «σκούρα» απέναντι σε μία από τις πιο σκληροτράχηλες και τις πιο «πονηρές» ομάδες της Λα Λίγκα. Αμυντικά είχε πάλι «ανορθογραφίες», τις οποίες είχε ελαχιστοποιήσει το προηγούμενο διάστημα, και στην παρούσα φάση, καλείται να υπερασπιστεί με όλες της τις δυνάμεις το ισχνό +3 που με πολύ κόπο έχει αποκτήσει από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς το πρόγραμμά της έως τα τέλη Φλεβάρη μοιάζει εξαιρετικά απαιτητικό, ξεκινώντας από σήμερα. Σε στοιχηματικό επίπεδο από την άλλη, μετρά επτά Over στα τελευταία της εννέα παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
Από την πλευρά του, ο προπονητής Ντιέγκο Μαρτίνεθ σχολίασε τα εξής ενόψει Ρεάλ: «Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, από ποδοσφαιρικής και οικονομικής άποψης και από κατακτήσεις τίτλων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η τρέχουσα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν υπάρχει καλή στιγμή για να την αντιμετωπίσεις. Υπάρχει, παραδείγματος χάριν, καλή στιγμή για να αντιμετωπίσεις τον Μάικ Τάισον; Πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι, να είμαστε απόλυτα αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και ταυτόχρονα, να μην είναι αυτοί σε καλή μέρα»
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζονται οι μπακ Παρκ (10/0), Ροθάδα (15/0) και Σινκγκράβεν (2/0), ο χαφ Καμπάνια (13/0) και ο εξτρέμ Πεχίνιο (1/0), ενώ τιμωρημένος είναι ο μέσος Εσούγκο (13/1). Εκτός και ο κίπερ Βάγιες που έχει «συνδεθεί» με τη Μπέτις.
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/242275.jpg?v=ee4597820374f86daa6a5fc23e6eceda)
Εκτίμηση
Η Ρεάλ μπορεί να εξακολουθεί να μην «πατάει» καλά, αλλά τέτοια ματς οφείλει να τα «καθαρίζει» με συνοπτικές διαδικασίες, μιας και ήδη έχουν χαθεί πολύτιμοι βαθμοί. Δύσκολο να της δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα η Λας Πάλμας, με τους «Μερένγκες» να είναι και… υποψιασμένοι από το επικό «διπλό» που είχαν πανηγυρίσει οι νησιώτες κόντρα στη Μπαρτσελόνα τον περασμένο Νοέμβριο. Ενδιαφέρον το αμφίσκορο, μιας και η «Βασίλισσα» είναι αρκετά «εύθραυστη» ανασταλτικά, αλλά θα προτιμήσουμε εναλλακτικά τα 4-6 γκολ.
Η έκπληξη εδώ χ2 διπλή ευκαιρία