Έχει την πολυτέλεια για rotation η ασταμάτητη Λεβερκούζεν
Η Ουνιόν υποδέχεται τη Λεβερκούζεν για την 28η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Από εκτός έδρας ισοπαλία προέρχονται οι γηπεδούχοι, από πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου οι φιλοξνεούμενοι.
ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Πρώτος στόχος της ήταν να μην δεχθεί γκολ και τα κατάφερε. Έφτασε έτσι τους 29 βαθμούς, είναι στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη και σαφώς μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα. Έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο που θέλει, έχει απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις και πλέον θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της. Έχει γίνει και πάλι κυνική αλλά σήμερα έχει πολύ δύσκολη αποστολή. Θα αφήσει την κατοχή στη Λεβερκούζεν και θα προσπαθήσει να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων και το θέμα είναι αν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα βρει.
«H Λεβερκούζεν έχει μία πολύ επιτυχημένη χρονιά και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή. Παίζει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο και είναι πολύ δυνατή μπροστά. Παίζουμε όμως στην έδρα μας μπροστά στους φιλάθλους μας και θα τα δώσουμε όλα για να τους βάλουμε δύσκολα. Στο τέλος της ημέρας θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι», επισήμανε ο κόουτς Μπιέλιτσα.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο μέσος Σάφερ (13/1). Εκτός λόγω τραυματισμού έμεινε ο μπακ Χάμπερερ (22/0)
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ Δεν χαρίζει τίποτα και σε κανέναν, συμπλήρωσε αισίως 40 παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον το νταμπλ δεν είναι απλά ένα όνειρο αλλά ένας στόχος που αν χαθεί μπορεί να θεωρηθεί και αποτυχία καθώς στον τελικό του Κυπέλλου αντιμετωπίζει την Καϊζερσλάουτερν που παλεύει για την παραμονή της στη δεύτερη κατηγορία.
Στο πρωτάθλημα προέρχεται από μία σημαντική νίκη απέναντι στη Χοφενχάιμ, σε ένα ματς που έχανε με 1-0 έως το 88’. Είχε βέβαια τον πλήρη έλεγχο και ας βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33’, έχασε σωρεία ευκαιριών έχοντας και δοκάρι αλλά στο τέλος οι Άντριχ (88’) και Σικ (90+’1) σκόραραν κι έκαναν την ανατροπή.
Οι 13 βαθμοί που έχει διαφορά από τη 2η Μπάγερν Μονάχου μοιάζει απίθανο να ανατραπούν και απλά χρειάζεται τρεις νίκες στα εναπομείναντα επτά παιχνίδια για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Αλόνσο έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται από τώρα το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ την Πέμπτη για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του σήμερα.
«Μένουν ακόμα 7 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο. Έχουμε θέσει μεγάλους στόχους και στις διοργανώσεις αλλά κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά τη φορά. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο στην Ουνιόν. Σίγουρα στο τέλος θέλουμε να πανηγυρίσουμε αλλά δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η στιγμή», επισήμανε ο κόουτς Αλόνσο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο μπακ Αρτούρ (2/0).
Εκτίμηση
Η Ουνιόν ψάχνει ακόμα κάποιους βαθμούς για να αισθάνεται περισσότερο ασφαλής όσον αφορά την παραμονή της αλλά σήμερα για να τους πάρει θα πρέπει να κάνει υπέρβαση. Η λογική λέει πως θα επιλέξει ένα πιο αμυντικό στυλ καθώς ξέρει πως αν αφήσει κενούς χώρους σε αυτή τη Λεβερκούζεν θα το «πληρώσει». Από την άλλη η Μπάγερ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, είναι ένα βήμα μακριά από ένα ιστορικό νταμπλ αλλά έχει κι έναν σημαντικό αγώνα την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα και rotatio να κάνει όμως έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα και θεωρώ πως το διπλό κοντά στο 1.60 μπορεί να μπει σε ένα παρολί.
Άστον Βίλα
Τότεναμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Σαρμιέντο Χουνίν
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ουρακάν
Αλντοσίβι
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ρίβερ Πλέιτ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Σάλτσμπουργκ
Στουρμ Γκρατς
Άντερλεχτ
Κλαμπ Μπριζ
Ντέντερ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μιρασόλ
Κορίνθιανς
Σαπεκοένσε
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Ιντερνασιονάλ
Φλουμινένσε
Φλαμένγκο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Σάο Πάουλο
Μπαΐα
Λυών
Ρεν
Στρασβούργο
Τουλούζ
Παρί
Μπρεστ
Οσέρ
Ανζέ
Φράιμπουργκ
Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Ντόρτμουντ
Άαρχους
Σοντερίσκε
Γκρασχόπερς
Σερβέτ
Λουγκάνο
Γιούνγκ Μπόις
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
Νιου Γιόρκ Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Όστιν
Σεντ Λούις Σίτι
Εσπανιόλ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέτις
Ρεάλ Οβιέδο
Γιουβέντους
Βερόνα
Ίντερ
Πάρμα
Απόλλων Λεμεσού
Πάφος
Βαλερένγκα
Κφουμ Όσλο
Σταρτ
Τρόμσο
Κρίστιανσουντ
Χαμ Καμ
Σάντεφιορντ
Αάλεσουντ
Άλκμααρ
Τβέντε
Σπάρτα Ρότερνταμ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ρίο Άβε
Ζιλ Βιθέντε
Μπράγκα
Εστορίλ
Κάζα Πία
Τοντέλα
Έλφσμποργκ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Γκάις
Έργκριτε
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χαϊντενχάιμ
Βέρντερ Βρέμης
Άουγκσμπουργκ
Μάιντζ
Χοφενχάιμ
Μπόχουμ
Κολωνία
Ντάρμσταντ