Θέλει να βγει από το αδιέξοδο η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Ουνιόν Βερολίνου για την 13η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Προσπαθούν να βρουν λύσεις οι γηπεδούχοι που απογοητεύουν στο πρωτάθλημα.
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ Αν η 3η θέση σε έναν τέτοιο όμιλο δεν μπορεί να θεωρεί και μεγάλη επιτυχία για τη Λεβερκούζεν, η μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα είναι σίγουρα συνώνυμο της αποτυχίας. Η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Λειψίας με 2-0, την άφησε στους εννιά βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.
Είναι πραγματικά παράξενη η φετινή της εικόνα, το ρόστερ της είναι σχεδόν ίδιο με την ομάδα που πέρσι πήρε ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί τα πράγματα με τον Σεοάνε να μην εξελίχθηκαν καλά στην αρχή της σεζόν αλλά και ο Τσάμπι Αλόνσο δεν φαίνεται η κατάλληλη επιλογή για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.
«Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το μέλλον μας. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε από τώρα τον Μάιο αλλά θα χρειαστούμε πόντους και έχουμε την ευθύνη προς το σύλλογο και τους φιλάθλους μας. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα και να είμαστε πιο συμπαγείς», σημείωσε ο κόουτς Αλόνσο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μεσοεπιθετικός Βιρτζ και ο φορ Αζμούν (8/0). Αμφίβολοι οι εξτρέμ Αράνγκις (1/0) και Μπελαράμπι (1/0).
ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Τερμάτισε έτσι στην δεύτερη θέση απέναντι από τους Βέλγους και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της θα βρεθεί σε νοκ άουτ διοργάνωσης.
Στο πρωτάθλημα προέρχεται από μία σημαντική νίκη απέναντι στην Γκλάντμπαχ με 2-1 που την κράτησε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Ο ρυθμός ήταν ισορροπημένος στο πρώτο μέρος αλλά η ίδια βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33’ από μία στημένη φάση. Ήταν σαφώς ανώτερη στην επανάληψη, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Μπέρενς στο 79’ και στις καθυστερήσεις ο Ντεκάι με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή της πέτυχε το 2-1.
Η μισή σεζόν σχεδόν φτάνει στο τέλος της και μπορούμε να πούμε πως ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της δεν θα περίμενε τέτοια πορεία. Πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και πρόκριση από τον όμιλο της στο Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα με πειστικές εμφανίσεις. Έχει χτίσει χαρακτήρα, τώρα έχει άλλη μία δύσκολη αποστολή.
Αγωνιστικά Νέα: Νέες απώλειες αυτές του βασικού τερματοφύλακα Ρένοφ (11/0) και του μέσου Σάφερ (11/0).
Εκτίμηση
Ποιος να το έλεγε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής η Λεβερκούζεν θα βρισκόταν στην ζώνη του υποβιβασμού και η Ουνιόν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι απογοητεύουν με την πορεία τους στο πρωτάθλημα, ψάχνουν ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας και η αλήθεια είναι πω η διαφορά τους με τους φιλοξενούμενους δεν είναι αυτή που φαίνεται στη βαθμολογία. Βέβαια να θεωρούνται και τόσο φαβορί δεν δικαιολογείται, η Ουνιόν είναι μία σοβαρή ομάδα που έχει μάθει να παίρνει αποτελέσματα σε τέτοια παιχνίδια. Ακόμα και 4-0 να λήξει δεν θα πηγαίναμε με τον άσο σε τιμές κοντά στο 2.00. Πιθανό το αμφίσκορο.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Βαλερένγκα
Σάρπσμποργκ 08
Μπόντο Γκλιμτ
Τρόμσο
Φρέντρικσταντ
Χαμ Καμ
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Μπράγκε
Νόρκεπινγκ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Μπόχουμ
Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε