Δοκιμασία για την πρωτοπόρο -πλέον- «Βασίλισσα»
* Τελευταία νίκη της Οσασούνα ως γηπεδούχος στο ζευγάρι το 2008. Έκτοτε η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά επίδοση 7-4-0 στο «Σαδάρ».
ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Αν και δεν ήταν καλύτερη κατάφερε να φύγει με το 0-0 από την έδρα της Έλτσε. Δέχτηκε πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προσπάθησε με κλειστή άμυνα και αντεπιθέσεις να αντιμετωπίσει την παθιασμένη για βαθμούς αντίπαλό της. Στο 55' έκανε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της με τον Μπούντιμιρ. Στο 75' ο Ροζιέ έχασε το άχαστο και στο 90+1 παραλίγο ο Ραούλ Μαρτίνεθ να «ξεράνει» το γήπεδο.
Για πέντε αγωνιστικές είναι αήττητη, τρεις νίκες και 2 ισοπαλίες κι έχει απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βρίσκεται στην 10η θέση με 30 βαθμούς, στο +6 από αυτή που υποβιβάζεται. Ξεχωρίζουμε την αγωνιστικότητα της ομάδας, που επανέρχεται στις επιτυχίες. Επόμενος αγώνας στις 1/3 παίζει εκτός έδρας με τη Βαλένθια.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών ο στόπερ Μπογιόμο (20/1) κι ο δεξιός μπακ χαφ Μπενίτο (5/1). Έτοιμοι ιατρικά και πιθανόν να αγωνιστούν, ο δεξιός εξτρέμ Ρούμπεν Γκαρθία (22/2) κι αριστερός εξτρέμ ο Βίκτορ Μουνιόθ (24/4).
ΡΕΑΛ
Στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ για το Τσάμπιονς Λίγκ, νίκησε εκτός έδρας την Μπενφίκα, με 1-0. Στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκε ο Εμπαπέ, που όμως ήταν λίγο επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Τα κάρβουνα από την φωτιά έβγαλε ο Βινίσιους στο 50', που σκόραρε μετά από ασίστ του Εμπαπέ, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ήταν καλύτερη και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Στο 85' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μουρίνιο (κόουτς, Μπενφίκα), που διαμαρτυρήθηκε, ενώ βρίσκονταν στον πάγκο, ενώ το ματς στιγματίστηκε από τη ρατσιστική επίθεση του Πρεστιάνι προς τον Βινίσιους.
Για την Λα Λίγκα συνέτριψε με 4-1 την Σοσιεδάδ, μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, θυμίζοντας παλαιότερες μέρες και παρά την απουσία του Εμπαπέ. Στο 5' ο Γκαρθία έκανε το 1-0, γκολ που ισοφάρισε ο Οϊαρθάμπαλ στο 21'. Στο 25' ο Βινίσιους έκανε το 2-1 και στο 31' ο Βαλβέρδε το 3-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην αρχή του δευτέρου μέρους στο 48' ο Βινίσιους έκανε το 4-1. Στην συνέχεια, η αντίπαλος προσπάθησε να περιορίσει τη δραστηριότητά της αλλά, η ίδια «φρέναρε» λίγο και δεν είχαμε διεύρυνση του σκορ.
Η ομάδα εμφανίστηκε αρκετά δυναμική και εκμεταλλευόμενη την ήττα «σοκ» της Μπαρτσελόνα σκαρφάλωσε στην 1η θέση με 2 βαθμούς διαφορά. Επιπλέον έκανε βασικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα επαναλάβουμε ότι όσο σκοράρει ο Βινίσιους, εξασφαλίζεται η ηρεμία στα αποδυτήρια και κατ' επέκταση την όλη τη συμπεριφορά της ομάδας. Ακολουθεί η εντός έδρας ρεβάνς με την Μπενφίκα (25/2), για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα φιλοξενεί τη Χετάφε στις 2/3.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών, οι στόπερ Μιλιτάο (13/1), Χάουσεν (18/1), ο μεσοεπιθετικός Μπέλιγχαμ (18/4) κι ο επιθετικός Ροντρίγκο (18/1).
Εκτίμηση
Η Ρεάλ με τον αέρα του πρωτοπόρου, αλλά και με την βελτίωση που έχει δείξει τελευταία, παρότι θα είναι και λίγο κουρασμένη από το ενδιάμεσο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το φαβορί. Η Οσασούνα δεν είναι αμελητέα, βρίσκεται σε φόρμα και στα πέντε τελευταία παιχνίδια στην έδρα της παραμένει αήττητη (3-2-0). Μπορεί να δυσκολέψει τους «μερένχες», στα... γκολ.
Γουέστ Χαμ
Λιντς
Σέντραλ Κόρδοβα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ρίβερ Πλέιτ
Μπελγράνο
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ουρακάν
Ραπίντ Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Χάρτμπεργκ
Σάλτσμπουργκ
Λασκ Λίντσερ
Αούστρια Βιέννης
Βέστερλο
Σαρλερουά
Γκρέμιο
Ρέμο
Μιρασόλ
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Μπαΐα
Παλμέιρας
Κορίνθιανς
Ιντερνασιονάλ
Φλαμένγκο
Σάντος
Ατλέτικο Μινέιρο
Ατλέτικο Παραναένσε
Σαπεκοένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Μονακό
Μαρσέιγ
Χάβρη
Οσέρ
Μετς
Ναντ
Λοριάν
Παρί
Ανζέ
Λυών
Μπραουνσβάιγκ
Νυρεμβέργη
Χόλσταϊν Κίελ
Πρόισεν Μούνστερ
Γκρόιτερ Φιρτ
Πάντερμπορν
Σάλκε
Καρλσρούη
Αννόβερο
Έλβερσμπεργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία
Ουνιόν Βερολίνου
Ζανκτ Πάουλι
Κοπεγχάγη
Σίλκεμποργκ
ΠΑΣ Γιάννινα
Μακεδονικός
Ολυμπιακός
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός
Βόλος ΝΠΣ
ΟΦΗ
Νέστος Χρυσούπολης
Καμπανιακός
Λεβαδειακός
Άρης
Καβάλα
ΠΑΟΚ Β'
Αλαβές
Ρεάλ Οβιέδο
Σεβίλλη
Βαλένθια
Θέλτα
Χετάφε
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Πίζα
Τορίνο
Κρεμονέζε
Μπολόνια
Ίντερ
Ρόμα
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Άρης Λεμεσού
Εθνικός Άχνας
Ανόρθωση
Βαλερένγκα
Βίκινγκ
Μπρέντα
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φόλενταμ
Φέγενορντ
Χέρενφεν
Χέρακλες
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Τσβόλε
Λίβινγκστον
Χαρτς
Νταντί
Σέλτικ
Σούντσβαλ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Νόρμπι
Μπράγκε
Έργκριτε
Μάλμε
Κάλμαρ
Βαστέρας ΦΚ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάλμσταντ
Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μπέτις
Έλτσε
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Εσπανιόλ
Τζιρόνα
Λεβάντε