Με επιθετικό στιλ στο «Βικτόρια»
ΝΕΚΑΞΑ
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο νέο Απερτούρα η Νεκάξα, παίρνοντας μια παλικαρίσια νίκη με 2-1 απέναντι στη νεοφώτιστη Ατλάντε. Η ομάδα του Μαρτίν Βαρίνι είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 46'. Δεν έχασε την ψυχραιμία της βέβαια, συνέχισε να πιέζει ψηλά και δικαιώθηκε στο φινάλε. Ο Καράνσα ισοφάρισε στο 81' και ο Πεντρόσα στο 93' ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή.
Τα πρώτα δείγματα γραφής υπό τις οδηγίες του Ουρουγουανού τεχνικού είναι ιδιαίτερα θετικά, με την ομάδα να βγάζει ενέργεια, διάθεση και επιθετικό ποδόσφαιρο στο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι βελτιώνεται εντός έδρας και μετράει 5 σερί παιχνίδια αήττητη σε επίπεδο πρωταθλήματος (3-2-0).
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίστηκε ο βασικός αμυντικός, Αγκουστίν Ολιβέρος. Στη θέση του αναμένεται ο Φρανσίσκο Μέντες. Χωρίς άλλες σοβαρές απουσίες η αποστολή.
ΜΟΝΤΕΡΕΪ
Με το δεξί μπήκε στη νέα σεζόν η Μοντερέι, συνδυάζοντας το επίσημο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της, με τη νίκη 3-2 επί της Σάντος Λαγκούνα. Η ομάδα από το Νουέβο Λεόν μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι, επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και καθάρισε ουσιαστικά το τρίποντο από νωρίς, παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 μόλις από το 31ο λεπτό. Το γεγονός ότι χαλάρωσε στη συνέχεια και δέχθηκε δύο τέρματα δεν απείλησε επί της ουσίας την επικράτησή της.
Η διοίκηση συνεχίζει να ενισχύει ποιοτικά το ρόστερ, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα από την ΑΕΚ, ενώ ανακοίνωσε και τον επιθετικό Ούγκο Κάιπερς, με μεταγραφή από το Σικάγο. Ο πρώτος, είναι διαθέσιμος για ντεμπούτο απόψε, ενώ ο δεύτερος θα χρειαστεί κάποιες μέρες για να ενταχθεί στο προπονητικό πρόγραμμα. Σημαντικό ότι μετράει 9 σερί νίκες κόντρα στη Νεκάξα.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο έμπειρος αμυντικός, Κάρλος Σαλσέδο. Τιμωρημένος ο βασικός τερματοφύλακας, Αντράντα.
Εκτίμηση
Σαφώς πιο ποιοτική η Μοντερέι, η οποία δικαίως έχει προβάδισμα στο σετ των αποδόσεων. Βέβαια, θα προτιμήσω να απέχω από οποιοδήποτε σημείο εδώ, αφού και οι δύο πλευρές έβγαλαν αμυντικές αδυναμίες στην πρεμιέρα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το επιθετικό στιλ παιχνιδιού τους, περιμένω μια αρκετά ανοιχτή μάχη, με πολλά γκολ.
Ουρακάν
Ατλέτικο Τουκουμάν
Σαρμιέντο Χουνίν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ιντεπεντιέντε
Πλατένσε
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Σαν Λορέντζο
Οντένσε
Σοντερίσκε
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Σέλτικ
Νταντί
Έρεμπρο
Βάρναμο
Χάλμσταντ
Σίριους
Γιουργκόρντεν
Βαστέρας ΦΚ
Τιχουάνα
Κλαμπ Αμέρικα
Τολούκα
Κρουζ Αζούλ
Λεόν
Κερέταρο
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Πουέμπλα
Τίγκρες
Ατλάντε
Ατλέτικο Σαν Λούις
Πατσούκα
Σάντος Λαγκούνα
Άτλας
Πούμας
Χουάρεζ