Η αναμονή 51 ετών
Η Μπολόνια υποδέχεται την Έμπολι για τον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό στο Κύπελλο Ιταλίας.Α΄Παιχνίδι: Έμπολι - Μπολόνια 0-3
Τι ισχύει: Πρώτος ημιτελικός για το Κύπελλο Ιταλίας. Ακολουθεί ρεβάνς στην Μπολόνια. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίες ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Όποιος προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή του Μίλαν - Ίντερ.

Έδειξε χαρακτήρα στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Έμπολι, πήρε μία «καθαρή» νίκη με 3-0 και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της στον τελικό. Φάνηκε από την αρχή ότι ήθελε να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε με τον Ορσολίνο στο 23’ και τρία λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματα της με τον Νταλίγνκα. Ο ίδιος μάλιστα στο 51’ πέτυχε και τρίτο γκολ και στην ουσία «κλείδωσε» την πρόκριση της.
Έτσι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα βρεθεί σε έναν τελικό μετά από 51 ολόκληρα χρόνια και άπαντες στην πόλη είναι ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη. Η προσοχή της βέβαια παραμένει στραμμένη στη Σέριε Α εκεί όπου προέρχεται από μία σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στην Ίντερ.
Από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι δεν θα έχει παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση και μπορεί να κινδύνευσε σε κάποια σημεία του αγώνα έχασε όμως τεράστια ευκαιρία με τον Νταλίνγκα στο 28’ για να ανοίξει το σκορ. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν παρόμοια και οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν όμως στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ορσολίνι με τρομερό γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.
Με αυτό το αποτέλεσμα το σύνολο του Ιταλιάνο ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο +1 από τη Γιουβέντους που έχει βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο. Όποια και να είναι η κατάληξη της σεζόν θεωρώ ότι η φετινή της πορεία είναι ακόμα καλύτερη από την περσινή και ο Ιταλιάνο έχει κάνει τρομερή δουλειά δίνοντας χαρακτήρα στην ομάδα.
«Είναι καλό που έχουμε αυτό το προβάδισμα και θέλουμε να το υπερασπιστούμε. Θα χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να επαναλάβουμε την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Θα είμαστε όλοι χαρούμενοι αν φτάσουμε στον τελικό», σχολίασε ο κόουτς Ιταλιάνο.
Αγωνιστικά Νέα: Ίσως επιστρέψουν ο κίπερ Σκορούπσκι (23/0) κι ο μπακ Καλάμπρια (7/0). Παραμένουν εκτός ο μέσος Φέργκιουσον (13/1) κι ο μπακ Καζάλε (13/0).

Δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπολόνια κι έτσι γνώρισε δίκαια την ήττα με 3-0. Στην ουσία είχε την καλύτερη της στιγμή στο 39’ με τον Σολμπάκεν όταν βρισκόταν ήδη με 2-0 πίσω στο σκορ, δεν αντέδρασε στην επανάληψη δέχτηκε και τρίτο τέρμα και κάλλιστα θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν και μεγαλύτερο σε έκταση.
Η παρουσία της στον τελικό θα ήταν τεράστια υπέρβαση αλλά και μόνο που έφτασε έως εδώ είναι επιτυχία. Ακόμα δεν έχει αποκλειστεί τυπικά αλλά μοιάζει απίθανο να κάνει την ανατροπή.
Άλλωστε όλο το ενδιαφέρον της είναι στραμμένο στο πρωτάθλημα εκεί όπου έστω και δύσκολα πήρε την ισοπαλία (2-2) στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βενέτσια. Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως τελικός φάνηκε ότι δεν ήθελε να ρισκάρει στο πρώτο μέρος και τελικά στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία στο 59’ προηγήθηκε με μία προβολή του Φατσίνι.
Η χαρά της βέβαια δεν κράτησε για πολύ καθώς οκτώ λεπτά μετά δέχθηκε την ισοφάριση και στο 85’ η Βενέτσια έκανε την ανατροπή. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και στο 87’ έφερε το ματς στα ίσα με ωραίο σουτ του Άντζοριν αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω.
Από τη μία ήταν καθοριστικής σημασίας το γκολ στο τέλος καθώς γλίτωσε την ήττα, από την άλλη έμεινε για 18η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη στη Σέριε Α. Ακόμα κι έτσι όμως παραμένει ένα βαθμό μακριά από τη σωτηρία της, έχει βέβαια δύσκολο πρόγραμμα και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει. Το Κύπελλο βέβαια περνάει σε δεύτερη μοίρα και περισσότερο ίσως θα σκέφτεται το ματς με τη Φιορεντίνα την Κυριακή.
«Όποιος μπει στο γήπεδο θα πρέπει να δώσει το 100%. Αν είχαν την ευκαιρία ή την ικανότητα να παίξω έναν ημιτελικό Κυπέλλου θα ήθελα να δείξω τις δυνάμεις μου. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας απέναντι σε όλους τους αντιπάλους μας», επισήμανε ο κόουτς Ντ’ Αβέρσα.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μπακ Ισμαΐλι (24/0), oι επιθετικοί Πελέγκρι (11/3) και Κουαμέ (8/1) και οι μέσοι Ζουρκόφσκι (2/0) Μάλε (22/0), Χάας, (10/0).

Εκτίμηση
Η υπόθεση πρόκριση έχει στην ουσία κριθεί και λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα αλλά και της εικόνας των δύο ομάδων. Αυτή η Έμπολι μοιάζει αδύνατο να κάνει την ανατροπή στην έδρα της Μπολόνια και το ματς έχει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα. Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να ανεβάσει και κανείς ταχύτητα στην αναμέτρηση και γι’ αυτό θα πάω με το under.
2, 3γκολ