«Τελικός» για την 3η θέση
Η Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ υποδέχεται τη Σέρο Πορτένιο για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αμφότερες υπέστησαν εκτός έδρας ήττες από Παλμέιρας και Μπολιβάρ την περασμένη αγωνιστική.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΟΥΑΓΙΑΚΙΛΣυνεπώς η πορεία της στη διοργάνωση τελειώνει νωρίς για άλλη μία σεζόν νωρίς. Έχει συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς με την εντός έδρας νίκη επί της Μπολιβάρ στγην 2η αγωνιστική του ομίλου και από εκεί και πέρα μετρά μόνο ήττες. Σε κάθε περίπτωση κίνητρο υπάρχει, αφού χρειάζεται μόλις έναν βαθμό, ώστε να τερματίσει 3η και να συνεχίσει στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα μιας και υπερτερεί, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, της Σέρο Πορτένιο.
Στο πρωτάθλημά του Εκουαδόρ η ομάδα του Φαμπιάν Μπούστος βρίσκεται στην 4η θέση με 26 βαθμούς, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, καθώς πριν τη διακοπή ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Ουνιβερσιτάδ Κατόλικα Κίτο και πλέον είναι στο -8 από την κορυφή.
Αγωνιστικά νέα: Νοκ άουτ οι τραυματίες μπαλ Βελάσκο και Πινέδα, αλλά και ο μεσοεπιθετικός Ορτίς.
ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟΤην εντός έδρας νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην αποψινή της αντίπαλο, ακολούθησαν 4 σερί ήττες με την πορεία της να είναι απογοητευτική. Το χειρότερο είναι δε, πως επειδή το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία είναι η διαφορά τερμάτων, όπου είναι στο -9 σε σχέση με το -5 της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, χρειάζεται μόνο νίκη στο Εκουαδόρ ώστε στο... νήμα να πάρει την 3η θέση του ομίλου και να συνεχίσει στο Κόπα Σουνταμερικάνα.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε παρ' όλα αυτά ο κόουτς Σάβα ενόψει της αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως η άμυνα της ομάδας του δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως στο πρωτάθλημα της Παραγουάης, όπου βρίσκεται στη 2η θέση και το -10 από την κορυφή, διαθέτει την 3η χειρότερη άμυνα!
Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο βασικός αριστερός μπακ Μπάεζ. Αμφίβολοι ο αμυντικός Πατίνιο, ο επιθετικός Σαμούδιο και ο μεσοεπιθετικός Φερνάντεζ.
Εκτίμηση
Οι γηπεδούχοι θέλουν μόλις έναν βαθμό για να τερματίσουν στην 3η θέση και να συνεχίσουν στο Κόπα Σουνταμερικάνα και μοιάζουν να έχουν γενικώς τον πρώτο λόγο κόντρα στη Σέρο Πορτένιο που παίζει τα... ρέστα της και θέλει μόνο νίκη. Σε κάθε περίπτωση το ματς δεδομένα θα ανοίξει από πλευράς φιλοξενούμενων και θα υπάρχουν χώροι, οπότε θεωρώ θα δούμε τέρματα εκατέρωθεν, αφού και οι άμυνες τους είναι από τις χειρότερες στη διοργάνωση.
Χαλ
Μίντλεσμπρο
Σταντάρ Λιέγης
Σαρλερουά
Λέουβεν
Γκενκ
Αντβέρπ
Βέστερλο
Γκρέμιο
Σάντος
Σάο Πάουλο
Μποταφόγκο
Φλαμένγκο
Παλμέιρας
Μιρασόλ
Φλουμινένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Ιντερνασιονάλ
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Κολοράντο Ράπιντς
Ντάλας
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ντιναμό Χιούστον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νάσβιλ
Νιου Γιόρκ Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σικάγο Φάιαρ
Τορόντο
Σινσινάτι
Ορλάντο Σίτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σάρλοτ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σεντ Λούις Σίτι
Όστιν
Σαν Ντιέγκο
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Χετάφε
Οσασούνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπέτις
Λεβάντε
Μαγιόρκα
Ρεάλ Οβιέδο
Θέλτα
Σεβίλλη
Εσπανιόλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Μπαρτσελόνα
Αλαβές
Ράγιο Βαγιεκάνο
Τζιρόνα
Έλτσε
Λάτσιο
Πίζα
Μπολόνια
Ίντερ
Φόλενταμ
Βίλεμ
Φάλκενμπεργκ
Βάρναμο
Όντεβολντ
Έστερσουντ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Μπράγκε
Νόρμπι
Λιουνγκσκίλε
Χάλμσταντ
Έργκριτε
Κάλμαρ
Ντέγκερφορς
Μπολίβαρ