Έχουν γκολ τα τελευταία ντέρμπι
Η Μίλαν και η Ίντερ έρχονται αντιμέτωπες στο μεγάλο ντέρμπι ντέλλα Μαντονίνα που δεσπόζει στην 23η αγωνιστική της Σέριε Α.
Έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ την Τετάρτη καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 για την τελευταία αγωνιστική της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 19’ από ένα τραγικό λάθος του Γκάμπια και στο 39’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μούσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και στο 53’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα σουτ του Πούλισικ μέσα από την περιοχή. Ωστόσο επτά λεπτά μετά είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα κι αυτή τη φορά δεν είχε αντίδραση.
Έψαχνε τη νίκη για να βρεθεί εντός της πρώτης οκτάδας, με ισοπαλία θα ήταν ένατη και τελικά τερμάτισε στην 13η θέση. Αυτό σημαίνει ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση της μέσω των πλέι οφ όπου και θα αντιμετωπίσει την Φέγενορντ, σε ένα παιχνίδι όπου οι «ροσονέρι» είναι το φαβορί.
Στο πρωτάθλημα προέρχεται από μία δύσκολη εντός έδρας νίκη με 3-2 απέναντι στην Πάρμα. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (24’, 80’), ισοφάρισε με τους Πούλισικ (38’) και Ράιντερς (90+2’) και στο 90+5’ ο Τσουκουέζε ολοκλήρωσε την ανατροπή. Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι Κονσεϊσάο και Καλάμπρια είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Πορτογάλο όμως να ρίχνει τους τόνους στη συνέντευξη Τύπου.
Σίγουρα βέβαια τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, η ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση και στο -5 από την πρώτη τετράδα και θέλει να «χτίσει» ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων. Το ντέρμπι βέβαια αποτελεί κάτι ξεχωριστό από μόνο του και μία καλή ευκαιρία να φτιάξει το κλίμα στο εσωτερικό της, πάντα βέβαια σε περίπτωση μίας νίκης.
Όσον αφορά τα μεταγραφικά της αποφάσισε να δώσει τον Μοράτα στη Γαλατασαράι. Σίγουρα ο Ισπανός δεν ήταν ο πιο πιστός στο σκοράρισμα αλλά έδινε λύσεις έως τώρα. Εκεί που συνάντησε πρόβλημα ήταν στις σχέσεις του με τον Κονσεϊσάο και εν ολίγοις ο Πορτογάλος τον «τελείωσε».
Βέβαια την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι έχει κλείσει τον Σαντιάγκο Χιμένεθ από την Φέγενορντ. Ο Μεξικανός έχει κάνει ένα εξαιρετικό πρώτο μισό στην ολλανδική ομάδα και το εξαργύρωσε με τη μεταγραφή.
«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και δουλεύουμε σκληρά. Βλέπω να γράφονται αρκετά πράγματα και το ένα ψέμα μετά το άλλο. Είμαι πάντα εδώ μπροστά σας. Αν έχετε αμφιβολίες πείτε μου. Οι παίκτες έχουν social media και τα ψέματα που γράφονται δεν βοηθάνε»
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Φοφανά (20/1). Δεν είναι διαθέσιμοι ο μέσος Λόφτους - Τσικ (13/0), ο μπακ Έμερσον (17/0). Επιστρέφει ο στόπερ Τιαό (13/0)

Πέρασε ένα σχετικά εύκολο βράδυ την Τετάρτη για την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς πήρε την εντός έδρας νίκη με 3-0 απέναντι στη Μονακό. Είχε βέβαια για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ ο οποίος πέτυχε χατ τρικ (4’ πεν., 16’, 67’) και την οδήγησε στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Μετά το γρήγορο προβάδισμα της όλα έγιναν πιο εύκολα για την ίδια από τη στιγμή που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 12’ και στο δεύτερο μέρος οι «νερατζούρι» έκανα και διαχείριση δυνάμεων ενόψει και του σημερινού ντέρμπι.
Πήραν βέβαια τη νίκη που έψαχναν και έτσι τερμάτισαν στην 4η θέση του ομίλου έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ σε οκτώ παιχνίδια. Προκρίθηκαν απευθείας έτσι στους «16» της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή είτε από το Αϊντχόφεν - Γιουβέντους ή από το Φέγενορντ - Μίλαν και οι περισσότερες πιθανότητες δίνουν να έχουμε ένα ιταλικό ντέρμπι στους «8».
Στη Σέριε Α προέρχεται από μία άνετη νίκη στην έδρα της Λέτσε απ’ όπου πέρασε σαν «σίφουνας» με 4-0. Πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και μπορεί να δέχτηκε κάποια πίεση στην επανάληψη αλλά δεν ανησύχησε.
Έχει βρει και πάλι ρυθμό, θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες της και να δείξει επιτέλους φέτος ένα καλό πρόσωπο απέναντι στη Μίλαν. Τόσο στο ματς του πρώτου γύρου όσο και στον τελικό του Σούπερ Καπ ηττήθηκε από τη συμπολίτισσα της και μάλιστα δεν ήταν και καλύτερη της.
Έχει βέβαια δείξει ένα συμπαγές πρόσωπο τελευταία, ο Λαουτάρο σκοράρει στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της και με αυτόν οδηγό η Ίντερ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Για την ώρα είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Νάπολι, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο.
«Ξέρουμε όλοι τι σημασία έχει το ντέρμπι. Η Μίλαν είναι μία σπουδαία ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Θα χρειαστούμε μία επιθετική κι αποφασιστική Ίντερ.»
Αγωνιστικά Νέα: Επέστρεψαν ο μέσος Τσαλχάνογλου (14/4) κι o στόπερ Ατσέρμπι (9/0) και είναι στην αποστολή. Παραμένει εκτός ο φορ Κορέα (5/1).

Εκτίμηση
Πάντα τέτοιου είδους αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες κι αν έχουμε δει κάτι φέτος είναι μία Μίλαν που σε αυτά τα παιχνίδια εμφανίζει τον καλύτερο της εαυτό. Ακόμα κι έτσι βέβαια δεν θα την εμπιστευτούμε απέναντι σε μία Ίντερ που και δείχνει και είναι σε καλύτερη κατάσταση. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους ανεξαρτήτως διοργανώσεις έχουν λήξει με Goal/Goal κι Over οπότε πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα επαληθευτεί και σήμερα.