Η τελευταία ομάδα που κέρδισε στο «Έτιχαντ»
Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Μπρέντφορντ, την τελευταία ομάδα που την κέρδισε στο «Έτιχαντ», με στόχο το 4x4 στο πρωτάθλημα, αλλά τα πάντα επισκιάζονται από την έναρξη της ακρόασης για τις 115 φερόμενες οικονομικές παραβάσεις της Πρέμιερ Λιγκ.* Η Μπρέντφορντ είναι η τελευταία ομάδα που κέρδισε την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» σ’ όλες τις διοργανώσεις. Ήταν τον Νοέμβριο του 2022 με 2-1, έκτοτε οι «πολίτες» τρέχουν αήττητο 45 αγώνων στην έδρα τους (38-7-0)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Με νέο χατ-τρικ του Χάαλαντ πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γουέστ Χαμ και έκανε το 3x3 στο πρωτάθλημα. Άνοιξε το σκορ με τον Νορβηγό στο 10’ και είχε δοκάρι στο 18’ για ένα δεύτερο τέρμα, όμως στο επόμενο λεπτό δέχτηκε την ισοφάριση από αυτογκόλ του Ντίας. Δεν πτοήθηκε, ανέκτησε το προβάδισμα στο 30’ με τον Χάαλαντ και πίεζε για ένα τρίτο γκολ. Γλίτωσε το 2-2 στο 52’ σε δοκάρι των γηπεδούχων στην αντεπίθεση και «κλείδωσε» το ματς στο 83’ με το τρίτο τέρμα του Χάαλαντ. Στο φινάλε του ματς η αντίπαλος της είχε νέο δοκάρι για το γκολ της τιμής.
Με έναν σεληνιασμένο Χάαλαντ να φτάνει ήδη τα επτά γκολ σε τρεις αγωνιστικές, έχει το απόλυτο και μοιράζεται την κορυφή μαζί με την Λίβερπουλ.
Τρέχει αήττητο 26 αγώνων στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ μέσα στο 2024 δεν έχει χάσει κανένα από τα 22 παιχνίδια που έχει δώσει σ’ όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, μετράει 12 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, όλες με πάνω από ένα γκολ διαφορά, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας. Στο «Έτιχαντ» τρέχει αήττητο 45 αγώνων σ’ όλες τις διοργανώσεις (38-7-0) μετά την ήττα από τη σημερινή της αντίπαλο, Μπρέντφορντ με 1-2 τον Νοέμβριο του 2022. Ακολουθεί εντός έδρας αγώνας με την Ίντερ την Τετάρτη (18/9) για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.
Όπως έγινε γνωστό, την Δευτέρα (16/9) θα ξεκινήσει την απολογία της περί παραβίαση του Financial Fair Play στην Πρέμιερ Λιγκ. Η πρωταθλήτρια φέρεται να έχει εμφανίσει αυξημένα λογιστικά έσοδα μέσω της Etihad Airways, που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και το City Football Group, έχοντας προχωρήσει σε 115 παραβάσεις. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η επιτροπή μπορεί να επιβάλλει ποινές, όπως η αφαίρεση βαθμών, η απαγόρευση μεταγραφών ή ακόμα και ο υποβιβασμός.
Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Γκουαρδιόλα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ανυπομονώ για την απόφαση. Δεν είμαι δικηγόρος. Θα δεχτούμε την ποινή. Ξέρω ότι θα υπάρξουν περισσότερες φήμες και ακόμα περισσότερες για τις πιθανές ποινές, αλλά θα δούμε. Ξέρω τι περιμένει ο κόσμος, όπως διαβάζω εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθούν ένοχοι».
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος δίνεται ο σταρ/φορ Χάαλαντ (3/7) καθώς έχασε στενό οικογενειακό φίλο. Ο Γκουαρδιόλα δήλωσε πως: «Είναι δύσκολη στιγμή για εκείνο και την οικογένεια του. Είναι στενάχωρο και θα δούμε το Σάββατο αν είναι διαθέσιμος ψυχικά και σωματικά να παίξει». Από εκεί και πέρα, επέστρεψαν στις προπονήσεις ο χαφ Ρόντρι (-) και ο εξτρέμ Φόντεν (1/0), αμφότεροι αναντικατάστατοι, από την άλλη νοκ-άουτ έχει τεθεί ο στόπερ Άκε (1/0) που θα επιστρέψει τον Οκτώβριο.
ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
Πήρε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-1 της Σαουθάμπτον στο Λονδίνο. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη της αντιπάλου της, προηγήθηκε στο 43’ με τον Εμπουεμό και «κλείδωσε» το ματς με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά στην επανάληψη (65’ Εμπυοεμό, 69’ Ουισά). Ήταν συνολικά η πιο δραστήρια ομάδα, βέβαια στο πρώτο μέρος γλίτωσε από δοκάρι με το σκορ στο 0-0 ενώ η αντίπαλος της είχε κλασσική ευκαιρία για την ισοφάριση στο φινάλε του ημιχρόνου. Εν τέλει δέχτηκε απλώς τη μείωση λίγο πριν τη λήξη, αποτυγχάνοντας να κρατήσει το μηδέν για άλλο ένα ματς.
Πήγε με πολύ καλό κλίμα στην διακοπή έχοντας έξι βαθμούς σε τρεις αγώνες, τις νίκες με Κρίσταλ Πάλας (2-1) και Σαουθάμπτον (3-1) στην έδρα της. Ενδιάμεσα γνώρισε ήττα εντός προγράμματος στην έδρα της Λίβερπουλ (0-2) σ' ένα ματς που δέχτηκε νωρίς το πρώτο γκολ και δε μπόρεσε να αντιδράσει.
Σκληροτράχηλη ομάδα που παρά το μικρό μπάτζετ καταφέρνει να εξασφαλίζει σχετικά με άνεση την παραμονή κάνοντας παράλληλα ζημιές σε ομάδες του Big-6.
Εν όψει του σημερινού ο τεχνικός της Φρανκ δήλωσε: «Είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Είναι μια κορυφαία ομάδα αλλά ξέρουμε ότι αν πιάσουμε καλό επίπεδο μπορούμε να τους το κάνουμε δύσκολο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι».
Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε με την Εθνική Δανίας και θα λείψει το επόμενο διάστημα ο βασικός χαφ Γιένσεν (3/0). Δεν αναμένεται να κάνει ντεμπούτο λόγω ενοχλήσεων ο 18χρονος εξτρέμ Νούνες ενώ συνεχίζουν εκτός ο φορ Τιάγκο, ο χαφ Ντασίλβα και οι βασικοί μπακ Χένρι, Χϊκεϊ.
Εκτίμηση
Πάντα επικίνδυνη ομάδα η Μπρέντφορντ, είναι άλλωστε η τελευταία ομάδα που κέρδισε μέσα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο οι «πολίτες» έχουν σαφώς τον πρώτο λόγο με ή χωρίς Χάαλαντ. Χωρίς αξία πάντως οι αποδόσεις σε άσο και όβερ. Σπάνια ξεφεύγουν τα μεταξύ τους, αν θα έπαιζα κάτι θα ρίσκαρα στο 2-3 γκολ.
Ίπσουιτς
Μπόρνμουθ
Κρίσταλ Πάλας
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άστον Βίλα
Σέντραλ Κόρδοβα
Λανούς
Στουρμ Γκρατς
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Αλτάχ
WSG Τιρόλ
Αούστρια Βιέννης
Σιντ Τρούιντεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Γάνδη
Κόρτραϊκ
Κλαμπ Μπριζ
Άντερλεχτ
Λανς
Μαρσέιγ
Λε Μαν
Μονακό
Χάβρη
Λοριάν
Μπρεστ
Λυών
Ανζέ
Νις
Ρεν
Λιλ
Χοφενχάιμ
Σάλκε
Κολωνία
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου
Μαγδεμβούργο
Ζανκτ Πάουλι
Μπόχουμ
Καρλσρούη
Χαϊντενχάιμ
Αννόβερο
Μίντιλαντ
Σοντερίσκε
Ράντερς
Νόρτζελαντ
Άαρχους
Χόρσενς
Τουν
Βασιλεία
Σερβέτ
Ζυρίχη
Σεντ Γκάλεν
Λουγκάνο
ΠΑΣ Πύργος 1968
ΠΑΟΚ Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Μαρκό
Καλλιθέα
Πανιώνιος
Νέστος Χρυσούπολης
Άστερας Τρίπολης Β'
ΑΕΚ
Λεβαδειακός
Αστέρας Τρίπολης
Καλαμάτα
Ηρακλής
Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
ΟΦΗ
Ατρόμητος
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Χετάφε
Θέλτα
Λεβάντε
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ράγιο Βαγιεκάνο
Έλτσε
Μπέτις
Ίντερ
Κόμο
Φιορεντίνα
Γιουβέντους
Μόντσα
Αταλάντα
Τζένοα
Μίλαν
Πάφος
Ομόνοια 29ης Μαΐου
ΑΠΟΕΛ
Άρης Λεμεσού
Ανόρθωση
Ομόνοια
Λεόν
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Κερέταρο
Πουέμπλα
Σάντεφιορντ
Μόλντε
Φρέντρικσταντ
Μπραν
Χαμ Καμ
Σάρπσμποργκ 08
Τρόμσο
Μπόντο Γκλιμτ
Λίλεστρομ
Αάλεσουντ
Βίκινγκ
Κφουμ Όσλο
Άλκμααρ
Χρόνινγκεν
Καμπούρ
Αϊντχόφεν
Ουτρέχτη
Ναϊμέγκεν
Τβέντε
Άγιαξ
Ρίο Άβε
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Ζιλ Βιθέντε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Σέλτικ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Φόλκερκ
Κάλμαρ
Σίριους
Μπρομαποϊκάρνα
Μιάλμπι
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάκεν
Χάλμσταντ
Γιουργκόρντεν
Γκέτεμποργκ
Μάλμε
Μπεσίκτας
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αλάνιασπορ
Τραμπζονσπόρ
Τσορούμ
Φενερμπαχτσέ
Άρσεναλ
Νιούκαστλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Φούλαμ
Έβερτον
Τότεναμ
Γουλβς
Γουέστ Χαμ
Λέστερ
Σαουθάμπτον