Η Λιλ θέλει να «προσγειώσει» τους νεοφώτιστους
Η Λιλ θα κοντραριστεί με τη Λανς στο ντέρμπι του Βορρά που θα ρίξει την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μεγάλο διπλό στο «σπίτι» του Στρασβούργου, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν εντός έδρας τη Λανς.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΛΙΛ
Μετέτρεψε την επικίνδυνη έξοδο στην έδρα του Στρασβούργου σ’ ένα ταξίδι αναψυχής στην Αλσατία και πανηγύρισε μία πανεύκολη νίκη με το εμφατικό 0-3 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της. Χρειάστηκε περίπου είκοσι λεπτά για να πάρει το προβάδισμα και το έκανε μ’ ένα ωραίο σουτ του δεξιού μπακ Τσελίκ έξω από την περιοχή. Δεν βρήκε άλλο τέρμα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους αλλά κινδύνευσε μόνο σε μία περίπτωση και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά, καθώς στο 53’ ο Ρενάτο Σάντσες σκόραρε για το 0-2, σε μία φάση που οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα στο σουτ του Πορτογάλου μέσου, αλλά εκείνη είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος. Ένα τέταρτο αργότερα ο Τούρκος στράικερ Μπουράκ Γιλμάζ σκόραρε για δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του. Δεν απειλήθηκε καθόλου μέχρι το τελευταίο σφύριγμα κι έφτασε σε μία «σβηστή» νίκη.
Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη για τη Λιλ που έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και δείχνει διατεθειμένη να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς και πριν την έναρξη της έβδομης «στροφής» συγκατοικούσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τη Ρεν. Μεγάλο της πλεονέκτημα η άμυνα της, αφού η εστία της έχει παραβιαστεί μόλις σε δύο περιπτώσεις έως τώρα. Τα πέντε από τα έξι ματς της ήταν Under, ενώ τα τέσσερα από αυτά και No Goal. Την προσεχή Πέμπτη θα παίξει με τη Σπάρτα Πράγας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο τεχνικός του συλλόγου Κριστόφ Γκαλτιέ επισήμανε:«Νομίζω ότι είναι φανερό σε όλους ότι φέτος παίζουμε πολύ πιο ομαδικά και μπορούμε να σκοράρουμε με κάθε τρόπο και με πολλούς διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Η διακοπή ήρθε σε μία καλή στιγμή για εμάς κι ενώ ήμασταν αρκετά φορμαρισμένοι. Ελπίζω ότι θα διατηρηθούμε στο ίδιο επίπεδο και θα πάρουμε τη νίκη κόντρα στη Λανς».
Αγωνιστικά Νέα: Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμος για πρώτη φορά φέτος ο αμυντικός Σουμαρό (0/0), αλλά και ο Πορτογάλος στόπερ Φόντε (6/0) θα παραταχθεί πλήρης. ΛΑΝΣ
Πριν τη διακοπή λόγω του «παραθύρου» των εθνικών ομάδων κλήθηκε να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Σεντ Ετιέν εντός έδρας. Το γεγονός ότι έπαιξε για μεγάλο μέρος του αγώνα με αριθμητικό πλεονέκτημα έκανε το έργο της ευκολότερο και πήρε την «καθαρή» νίκη με 2-0. Λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός τετάρτου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκανάγκο από τον Κολοντζιέτζακ, με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά τη χρήση του VAR. Ένα λεπτό αργότερα ο Κακουτά εκτέλεσε σωστά από τα έντεκα μέτρα και την έβαλε σε θέση οδηγού. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αν και είχε τον πλήρη έλεγχο. Στο 65’ οι «στεφανουά» έμειναν με εννιά ποδοσφαιριστές λόγω αυστηρής αποβολής του Καζρί. Αυτό δεν την ενόχλησε και με κεφαλιά του Σοτόκα στο 81’ «σφράγισε» ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η Λανς αποτελεί αναμφίβολα την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν έως τώρα στο γαλλικό πρωτάθλημα. «Τρέχει» σερί πέντε παιχνιδιών δίχως ήττα, μετρώντας σε αυτό το χρονικό διάστημα τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Μοναδική αποτυχία αυτή της πρεμιέρας, όταν έχασε εκτός έδρας από τη Νις. Η συγκομιδή των 13 βαθμών την έφερε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα πριν τη σέντρα της έβδομης αγωνιστικής. Τα τέσσερα από τα έξι ματς της ολοκληρώθηκαν αμφίσκορα.
«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και δεν νιώθει κανείς την ανάγκη να σταματήσει επειδή απλά πετύχαμε ένα καλό ξεκίνημα. Παίξαμε φιλικό για να δοκιμάσουμε ορισμένους παίκτες και να δούμε το επίπεδο που βρίσκονται. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη Λιλ η οποία είναι μία εξαιρετική ομάδα και θα έχουμε δύσκολο έργο» σχολίασε ο κόουτς των νεοφώτιστων Φρανκ Εζ.
Αγωνιστικά Νέα: Αρκετοί «πονοκέφαλοι». Συμπλήρωσε κάρτες και θα λείψει ο αμυντικός Μεδίνα (6/1). Χτύπησε κόντρα στη Σεντ Ετιέν και θα λείψει ο στράικερ Γκανάγκο (6/4) ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της με τέσσερα γκολ, όμως θα μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο μήνες. Παραμένουν στα «πιτς» ο νεοφερμένος μέσος Φοφανά (1/0) που προορίζεται για ηγέτης της Λανς αλλά και ο αμυντικός Σιλά (5/0). Αμφότεροι είναι τραυματίες. Εκτός λόγω Covid-19 ο μπακ Φορτές (2/0).
Εκτίμηση
Η Λιλ έχει καταγράψει μία εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής και δεν έφτασε τυχαία στην κορυφή της βαθμολογίας, πριν την έναρξη της έβδομης «στροφής». Το ίδιο ισχύει όμως και για τη Λανς η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν μέχρι στιγμής στη Γαλλία, καθώς αν και νεοφώτιστη έχει κατορθώσει να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της και την «τρελή» πορεία της που την έχει φέρει στις πρώτες θέσεις. Στο «Πιερ Μορουά» όμως τον πρώτο λόγο θα έχουν οι γηπεδούχοι, έστω κι αν πρόκειται για το ντέρμπι του γαλλικού Βορρά. Οι αποδόσεις του άσου είναι οριακά αποδεκτές κοντά στο διπλασιασμό και θα τον στηρίξουμε, θεωρώντας ότι εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιωθεί.
Γουότφορντ
Κόβεντρι
Μίλγουολ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπρίστολ Σίτι
Στόουκ
Πόρτσμουθ
Μπέρμιγχαμ
Ντέρμπι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπλάκμπερν
Λέστερ
Ίπσουιτς
ΚΠΡ
Πρέστον
Σαουθάμπτον
Ρέξαμ
Μίντλεσμπρο
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Γουέστ Μπρομ
Σουόνσι
Τσάρλτον
Χαλ
Νόριτς
Άρσεναλ
Φούλαμ
Νιούκαστλ
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Σάντερλαντ
Ουνιόν Σάντα Φε
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπαράκας Σεντράλ
Μπάνφιλντ
Πλατένσε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Λανούς
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Ριντ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
WSG Τιρόλ
Σιντ Τρούιντεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σαρλερουά
Γκενκ
Βέστερλο
Λέουβεν
Νις
Μετς
Μονακό
Παρί Σεν Ζερμέν
Λοριάν
Ναντ
Μαρσέιγ
Ουνιόν Βερολίνου
Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης
Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Χαϊντενχάιμ
Χοφενχάιμ
Στουτγκάρδη
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Αμβούργο
Σάλκε
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Μπόχουμ
Ντιναμό Δρέσδης
Καϊζερσλάουτερν
Χόλσταϊν Κίελ
Μπραουνσβάιγκ
Λωζάνη
Λουκέρνη
Βίντερτουρ
Ζυρίχη
Βασιλεία
Τουν
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
ΑΕΛ Novibet
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Κολόμπους Κρου
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ντάλας
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σάρλοτ
Ντιναμό Χιούστον
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σικάγο Φάιαρ
Σινσινάτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σιάτλ Σάουντερς
Τορόντο
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Ορλάντο Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες
Άγιαξ
Αϊντχόφεν
Χρόνινγκεν
Εξέλσιορ
Ναϊμέγκεν
Τελστάρ
Ουτρέχτη
Μπρέντα
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Σεντ Μίρεν
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Σίριους
Κάλμαρ
Ντέγκερφορς
Χάκεν
Λυών
Ρεν
Μπρεστ
Μονπελιέ
Μπορντό
Ανζέ
Σεντ Ετιέν
Ρεμς
Στρασβούργο
Νιμ
Ντιζόν