Ασυγκράτητη η Μπάγερν
*Ημιτελικά Κυπέλλου Γερμανίας. Μονός αγώνας, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και εάν χρειαστεί πέναλτι.
*Στο πρωτάθλημα, η Μπάγερν επικράτησε άνετα στο Μόναχο (1/11/2025) με 3-0 ενώ ο αγώνας στο Λεβερκούζεν (14/3/2026) έληξε ισόπαλος 1-1.
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Με το μυαλό στον σημερινό ημιτελικό, ηττήθηκε στο Λεβερκούζεν από την Άουγκσμπουργκ με 2-1. Ατυχία και αστοχία της στοίχησαν σε αναμέτρηση όπου καατέγραψε 36 τελικές (!), επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, έχοντας 3.80 xG και κατοχή μπάλας 70%. Πήρε προβάδισμα με τον Σικ στο 12’ ισοφαρίστηκε στο 15’ και υπέστη την ψυχρολουσία με (αχρείαστο) πέναλτι στο 90+7. Έπεσε στην έκτη θέση της κατάταξης, στο -2 από την 5ηΧοφενχάιμ και στο -4 από την 4η Στουτγκάρδη. Στο Κύπελλο έκανε πρεμιέρα με άνετη επικράτηση με 4-0 στην έδρα της Σόνενχοφ, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας με 4-0. Στον επόμενο γύρο απέκλεισε δύσκολα την Πάντερμπορν της 2ης κατηγορίας (4-2 παρ.), παρότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα και βρέθηκε πίσω στην παράταση, πριν «καθαρίσει» με τρία γκολ. Ακολούθησε η σπουδαία πρόκριση στην έδρα της Ντόρτμουντ (1-0) παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά με ένα γκολ του Μάσα στο 34’. Στους «8» δε δυσκολεύτηκε να αποκλείσει την Ζανκτ Πάουλι με 3-0. Σκόρερ ο Τεριέ στο 32’, ο Σικ στο 63’ και ο Χόφμαν στο 90+2’.
Θα αντιμετωπίσει τους Βαυαρούς για ένατη φορά στο Κύπελλο, έχει νικήσει στις δύο. Πέρσι τους άφησε εκτός συνέχειας νικώντας στο Μόναχο με 1-0. Η Μπάγερν πάντως δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στη διοργάνωση από την ίδια ομάδα σε δύο συνεχόμενες σεζόν. Αναμετρήθηκαν σε ημιτελικά πριν από οκτώ χρόνια, και πάλι στην Μπάι Αρίνα όπου οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν με 6-2. Έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο Γερμανίας. Η πρώτη το 1993, η δεύτερη το 2024 συνδυάστηκε με το (μοναδικό στην ιστορία της) νταμπλ.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ-άουτ ο ταλαντούχος σέντερ φορ Κοφανέ (27/5). Τη θέση στο αρχικό σχήμα θα πάει ο έμπειρος Σικ. Παραμένουν εκτός ο συνήθως αναπληρωματικός επιθετικός Τεριέ (18/4) και ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ χαφ Αρτούρ (16/1).
Προς κάθε επισκέπτη του Agones.gr:
Δημοφιλής στοιχηματική προσφέρει δωρεάν* στοίχημα χωρίς κατάθεση για νέα μέλη! Για περισσότερα απαιτείται ↪εγγραφή. (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Κατέκτησε και μαθηματικά το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Μπουντεσλίγκα, επικρατώντας στο Μόναχο της Στουτγκάρδης με 4-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 21’, αλλά σε έξι λεπτά απέκτησε προβάδισμα τριών γκολ με τους Γκερέιρο (31’), Τζάκσον (32’), Ντέιβις (37’). Το τέταρτο γκολ ο Κέιν (52’) που έφτασε τα 32 στο πρωτάθλημα. Έγινε μάλιστα ο πρώτος Άγγλος που πιάνει το όριο των 50 γκολ σε μία σεζόν στη διάρκεια του 21ου αιώνα. Ο εμβληματικός Νόιερ ισοφάρισε τον εξίσου σημαντικό Τόμας Μίλερ στις 13 κατακτήσεις.
Στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου τα βρήκε σκούρα στην έδρα της Βέχεν ομάδα της τρίτης κατηγορίας. Προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε, ο Κέιν που έχασε πέναλτι, βρήκε το γκολ της νίκης στο 90+4’. Στην επόμενη φάση πέρασε χωρίς προβλήματα από την Κολωνία επικρατώντας με 4-1. Στους 16 της διοργάνωσης απαιτήθηκε να κοπιάσει πολύ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουνιόν, νικώντας 3-2 στο Βερολίνο, με τους γηπεδούχος να σκοράρουν δύο φορές στην δική τους εστία. Στα προημιτελικά υποδέχτηκε την Λειψία που άντεξε ένα ημίχρονο. Κυριάρχησε στο δεύτερο και πέτυχε τα γκολ για το τελικό 2-0 σε τρία λεπτά με τους Κέιν (64’, πέναλτι) και Ντίας (67’).
Μετρά αήττητο 17 αγώνων (15-2-0). Ανίκητη εκτός έδρας στις 27 τελευταίες εξορμήσεις της σε πρωτάθλημα, Κύπελλο με 21-6-0.
Πολυνίκης της διοργάνωσης με 20 φορές κατακτήσεις. Τελευταία φορά το κατέκτησε το 2020, νικώντας στον τελικό την σημερινή της αντίπαλο με 4-2. Πέτυχε 13 φορές το νταμπλ και δύο φορές το τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ 2013, 2020).
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός o ενίοτε βασικός μεσοεπιθετικός Γκνάμπρι (21/8) που χάνει τη σεζόν και ο ενίοτε βασικός μέσος Καρλ (24/5). Σταθερά στα πιτς και τέσσερις αναπληρωματικοί. Ο επιθετικός Μπίσοφ (24/2), ο τερματοφύλακας Ουλράιχ (1/0), ο αμυντικός Κιάλα (1/0) και ο αριστερός μέσος Μάικ (4/0).
Εκτίμηση
Στην όγδοη αναμέτρησή τους από τον Σεπτέμβριο του 2024, η Λεβερκούζεν νίκησε μία φορά και αυτή ήταν στους 16 του (περσινού) Κυπέλλου. Δύσκολο να το επαναλάβει απόψε κόντρα στην... διαστημική Μπάγερν. Θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί η ομάδα του Κομπανί. Διπλό.
Ατλέτικο Μαδρίτης
Άρσεναλ
over 1,27 το διπλο χαμηλο 1,57 σκατα φανάρια καλυμνος !!!