Στην τρίτη της διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε η ΑΕΚ, η οποία νίκησε δύσκολα τον Λεβαδειακό με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της...
Δύσκολη αποστολή για την Ένωση
*Στα τελευταία 15 μεταξύ τους ανεξαρτήτως διοργάνωσης και έδρας η Ένωση έχει ρεκόρ 13-1-1, με τα 14/15 να είναι no goal.
Εκρηκτικό ξεκίνημα στη σεζόν για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, καθώς έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Κηφισιά και μάλιστα με σπουδαία ανατροπή (3-2), έκανε έκπληξη μεγατόνων στη Λεωφόρο αποσπώντας ανέλπιστη ισοπαλία με 1-1 από τον Παναθηναϊκό με το γκολ του πρώην «πράσινου» Μπένιαμιν Βέρμπιτς στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Τζούρισιτς, έχοντας και την τύχη με το μέρος τους σε αρκετές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι Βοιωτοί άντεξαν την πίεση και στην επανάληψη άλλαξαν άρδην το σκηνικό. Πήραν μέτρα στο γήπεδο, επέβαλαν τον ρυθμό τους στο χορτάρι και ανακτώντας λεπτό με το λεπτό έξτρα αυτοπεποίθηση έψαξαν τη φάση που θα τους δώσει την πρώτη «βόμβα» της σεζόν και τελικά τα κατάφεραν προς το τέλος της αναμέτρησης. Εξαιρετικοί οι ακραίοι μπακ Τσάπρας και Βήχος που κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα στις πλευρές τους, κομβικός ο Βέρμπιτς που έβαλε το γκολ της… ζωής του πληγώνοντας την πρώην ομάδα του γεμίζοντας ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την τωρινή για τη δύσκολη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς με την Ένωση. Φουλ ψυχολογία για την ομάδα του Παπαδόπουλου που θα κυνηγήσει τη δεύτερη συνεχή έκπληξη στο πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο σκληροτράχηλος χαφ Τσιμπόλα (1/0) που ήταν τιμωρημένος, καθώς και ο πολύτιμος μέσος Μπάλτσι (1/0).

Έκανε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική το καθήκον της, κερδίζοντας εκ νέου εντός έδρας αυτή τη φορά τον Αστέρα Τρίπολης με το ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0 χάρη στο γκολ του Πιερό στο 38’. Μετά από το πρώτο τέταρτο στο οποίο η Ένωση φάνηκε τρακαρισμένη, δίνοντας τον έλεγχο του ρυθμού στον αντίπαλο, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή με τους Πινέδα - Ελίασον να συνδυάζονται άψογα, τον Σουηδός να βρίσκει τον Κοϊτά που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά τον Καστάνιο να αποκρούει. Έπειτα, το σκορ άνοιξε από… αέρος ο Πιερό μετά από κόρνερ του Μάνταλου, βάζοντας το νερό στο αυλάκι για την ΑΕΚ, η οποία πίεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, είχε δοκάρι ξανά με τον Πιερό στο 58’. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως τη λήξη της αναμέτρησης με τους τρεις βαθμούς να έρχονται τελικά μάλλον εύκολα για την ομάδα του Νίκολιτς που δεν απειλήθηκε σε κανένα σχεδόν σημείο. Με αυτά και με αυτά, η εποχή του Σέρβου τεχνικού στον «δικέφαλο» ξεκίνησε άψογα, δημιουργώντας προσδοκίες για καλύτερα πράγματα μέσα στη σεζόν και την ικανοποίηση να είναι έκδηλη στις τάξεις των οπαδών της Ένωσης. Άπαντες πλέον στρέφουν το βλέμμα στο ματς της Λειβαδιάς, γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού ο Λεβαδειακός έχει δείξει προς ώρας εξαιρετικά δείγματα. Η Ένωση θα έχει την υποστήριξη περίπου 2.000 φιλάθλων που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας για το 3/3. Στο μεταγραφικό κομμάτι, η ΑΕΚ έριξε «βόμβα» την τελευταία στιγμή παίρνοντας ως δανεικό τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό Ζοάο Μάριο από την Μπεσίκτας, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Μαρσιάλ που πωλήθηκε στη μεξικάνικη Μοντερέι.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοίνωσε αποστολή ο Νίκολιτς. Το πιο πιθανό είναι να μείνουν εκτός οι νεοφερμένοι Ζοάο Μάριο (μεσοεπιθετικός) και Γκρούγιτς (μέσος). Εκ νέου εκτός λογικά θα παραμείνουν οι έμπειροι μέσοι Γκατσίνοβιτς (0/0) και Περέιρα (0/0) λόγω τραυματισμού.

Εκτίμηση
H AEK αρχίζει να αφομοιώνει τη φιλοσοφία του κόουτς Νίκολιτς, συνδυάζοντας σοβαρές εμφανίσεις με πολύτιμες νίκες στην αρχή της σεζόν. Ο Λεβαδειακός παρόλα αυτά έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται, χτυπάει στα ίσα κάθε ματς και δημιουργεί με ευκολία φάσεις για γκολ. Το αμφίτερμα παίζεται χωρίς ενοχές, ειδικά σε αποδόσεις άνω του διπλασιασμού.
Χ2 πολύ δυνατός εφέτος ο Λεβαδειακός