Έφτιαξε το κλίμα ο Ιντζάγκι, ψάχνει λύσεις ο Μιχαΐλοβιτς
Η Λάτσιο με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχεται την Μπολόνια η οποία ψάχνει να βρει ακόμα τα πατήματα της.* Αγωνίστηκε στη Λάτσιο για έξι χρόνια (1998-2004) ο νυν προπονητής της Μπολόνια, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς τα πέντε από τα οποία ήταν συμπαίκτες με τον τεχνικό της Λάτσιο,Σιμόνε Ιντζάγκι.
* 1000 θεατές.
ΛΑΤΣΙΟ
Η τελευταία της εικόνα στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτική καθώς ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα της Σαμπντόρια και ήδη έχει χάσει σημαντικό έδαφος από νωρίς στην βαθμολογία. Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου έμεινε πίσω στο σκορ από κεφαλιά του Κουαλιαρέλα και εννιά λεπτά δέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Από εκεί και έπειτα προσπάθησε να αντιδράσει, είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Καϊσέδο, Κορέα και Μιλίνκοβιτς-Σάβις αλλά ένα λάθος της άμυνας της στο 74’ έδωσε την ευκαιρία στην Σαμπ να πετύχει και τρίτο τέρμα.Το κλίμα βέβαια στην πρωτεύουσα της Ιταλίας φάνηκε να καλυτερεύει το βράδυ της Τρίτης όταν η Λάτσιο στην επιστροφή της μετά από 13 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ επιβλήθηκε με 3-1 της Ντόρτμουντ. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πλήγωσε την παλιά του ομάδα στο 6’ , ο Στρακόσια στο 21’ την κράτησε όρθια σε τετ α τετ του Ρέινα και δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε βρήκε στον ώμο του Χιτζ και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Από εκεί και έπειτα οι "λατσιάλι" δέχτηκαν αρκετή πίεση , είδαν τον Χάαλαντ να μειώνει στο 71’ ωστόσο ήρθε ο Άκπα Άκπρο στο 76’ στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ να κλειδώσει τη νίκη για τους Ιταλούς.
Νίκη ανάσας και ψυχολογίας τόσο για την ομάδα όσο και για τον Σιμόνε Ιντζάγκι. Η αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπο του Ιταλού τεχνικού είχε κάνει την εμφάνιση της μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, η κριτική που δέχεται όμως θεωρώ ότι είναι λίγο άδικη. Δεν ενισχύθηκε όσο θα ήθελε στις μεταγραφές, το ρόστερ είναι σαφώς πιο περιορισμένο σε σχέση με των άμεσων αντιπάλων της και πιστεύω πως θα συναντήσει προβλήματα με τους συνεχόμενους αγώνες. Την Τετάρτη ταξιδεύει στο Βέλγιο να αντιμετωπίσει την Μπριζ, ενώ ακολουθούν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με Τορίνο και Ζενίτ πριν το ντέρμπι με την Γιουβέντους.
Οι 4 βαθμοί σε 4 αγωνιστικές είναι φτωχός απολογισμός για την δυναμικότητα της, δεν θέλει να σκέφτεται ότι μπορεί να σκοντάψει εκ νέου.
«Με την Ντόρτμουντ είχαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, τρεις μέρες μετά από μία άσχημη εμφάνιση. Θεωρώ ότι ήταν και θέμα κινήτρου.Απέναντι στην Μπολόνια θα είναι ένα έντονο παιχνίδι, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές τις ομάδες του Μιχαΐλοβιτς και θέλουμε να βγάλουμε τα ίδια χαρακτηριστικά που είχαμε και την Τρίτη. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς.», επισήμανε ο κόουτς Ιντζάγκι.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής έμειναν οι στόπερ Ράντου (3/0) και Βάβρο (1/0), ο μπακ Μπάστος (2/0) και ο μέσος Λούλιτς. Αμφίβολη η συμμετοχή του μέσου Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (4/1), προλαβαίνει λογικά ο μέσος Περέιρα που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Το μπλακ άουτ που υπέστη στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Σασσουόλο την υποχρέωσε στην 3η της φετινή ήττα σε ένα αν μη τι άλλο συναρπαστικό παιχνίδι που έληξε όμως με νίκη των φιλοξενούμενων με 3-4. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με πλασέ του Σοριάνο μέσα από την περιοχή, για να δεχτεί όμως την ισοφάριση από ένα μακρινό σουτ του Μπεράρντι στο 18’. Δεν πτοήθηκε και πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου έκανε το 2-1 με τον Σβάνμπεργκ. Ξεκίνησε με όρεξη και στην επανάληψη και στο 60’ ο Ορσολίνι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος της αντίπαλης άμυνας και έδωσε άερα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ακολούθησε όμως ένα καταστροφικό τέταρτο για το σύνολο του Μιχαΐλοβιτς το οποίο δέχτηκε τρία γκολ (64’,70’,77’) χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει.
Εκνευρισμένος ο Μιχαΐλοβιτς με τα πολλά ατομικά λάθη των παικτών του, η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμες στιγμές είναι αυτή που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στην Μπολόνια. Οι 3 ήττες σε 4 παιχνίδια μπορεί να έχουν φέρει ένα μικρό προβληματισμό στην ομάδα, ο Σέρβος τεχνικός δέχεται κριτική για τον τρόπο παιχνιδιού του αλλά ο ίδιος πιστεύει πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Βρίσκεται στην 16η θέση με μόλις 3 βαθμούς, το πρωτάθλημα όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα.
«Αν πιστεύει κάποιος ότι θα αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού μας δεν με ξέρει καλά. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αλλά αν προσέξετε έχουμε δεχτεί όλα τα γκολ μας από ατομικά λάθη. Δεν πρέπει ποτέ να μας λείπει το θάρρος ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να μειώσουμε τον φόβο μας. Θα ανησυχούσα αν δεν παίζαμε καλά, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει», επισήμανε ο κόουτς Μιχαΐλοβιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο μπακ Ντάικς (1/0), ο μέσοι Πόλι και Μεδέλ (1/0) και ο επιθετικός Σκοβ Όλσεν (3/1).
Εκτίμηση
Η Λάτσιο θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στο πρωτάθλημα απέναντι σε μία Μπολόνια που προβληματίζει κυρίως με την αμυντική της συμπεριφορά. Ο άσος με βάση την ποιότητα των δύο ομάδων βρίσκεται σε αποδεκτή απόδοση, θα προτιμήσουμε όμως το αμφίσκορο λόγω της κούρασης των γηπεδούχων.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Ίντερ
Γιουβέντους
Ρόμα
Νάπολι
Αταλάντα
Μίλαν
Σαμπντόρια
Σασσουόλο
Βερόνα
Φιορεντίνα
Τζένοα
Σπέτσια
Τορίνο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Κροτόνε
Μπενεβέντο
Πάρμα