Στενεύουν τα περιθώρια για Αλβίνι και Κρεμονέζε
Η Κρεμονέζε υποδέχεται τη Μόντσα για την 18η αγωνιστική της Σέριε Α’. Κομβικό παιχνίδι για τους γηπεδούχους που ακόμα δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα.
ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ Βρίσκεται πλέον μόνη της στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δικαιολογημένα καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή Σέριε Α’. Για κάποιο λόγο ο Αλβίνι στηρίζεται ακόμα από τη διοίκηση αλλά πλέον δεν νιώθει σίγουρα ασφαλής στον πάγκο του. Η παρουσία του Ντ’ Αβέρσα στις κερκίδες του γηπέδου της Βερόνα μάλιστα φούντωσε τις φήμες για αντικατάσταση του, το σημερινό παιχνίδι απέναντι στην επίσης νεοφώτιστη Μόντσα μοιάζει καθοριστικό. Άλλωστε απέχει ήδη οκτώ πόντους από τη σωτηρία της και σε λίγο το «τρένο» θα χαθεί. Την Τρίτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Νάπολι για το Κύπελλο Ιταλίας.
«Η Μόντσα «χτίστηκε» για άλλους στόχους όχι για την παραμονή, έχει ένα σημαντικό ρόστερ τους σεβόμαστε αλλά θα παλέψουμε. Δεν σκέφτομαι αν θα βάλω τρεις ή τέσσερις στην άμυνα, το έχω κάνει μπορούμε να παίξουμε και με τα δύο συστήματα», σχολίασε ο κόουτς Αλβίνι
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Μεϊτέ (11/0). Τιμωρημένος ο μπακ Σερνίκολα (14/1). Παραμένει εκτός ο στόπερ Κίρικες (5/0).
ΜΟΝΤΣΑ Σαφώς και μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας, σίγουρα χαρούμενη είναι και η διοίκηση που «έκοψε» βαθμούς από την Ίντερ. Έφτασε έτσι τους 18 πόντους, απέχει 9 από την επικίνδυνη ζώνη και νιώθει πιο άνετα για την παραμονή της. Έχει ψυχολογία και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, δεν παράτησε το παιχνίδι με τους «νερατζούρι» και δικαιώθηκε. Μία ήττα βέβαια σήμερα μπορεί να την φέρει σε πιο δύσκολη θέση, η Βερόνα και η Σαμπντόρια που βρίσκονται από κάτω της είναι ομάδες που έχουν εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις.
«Ο ενθουσιασμός είναι καλός όπως και οι ανατροπές αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Παίζουμε σε ένα παιχνίδι που είναι μάχη για τη σωτηρία. Δεν πρέπει να κοιτάμε τη βαθμολογία αλλά να κάνουμε μία σπουδαία εμφάνιση με μεγάλη ένταση», σχολίασε ο κόουτς Παλαντίνο.
Αγωνιστικά Νέα: Οι μέσοι Σένσι (13/2) και Ροβέλα (13/0) επέστρεψαν στις προπονήσεις, ο πρώτος ίσως είναι στην αποστολή. Σίγουρα απών μπακ Ντονάτι (4/0).
Εκτίμηση
Η Κρεμονέζε ξέρει πως δεν έχει ακόμα πολλά περιθώρια, παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο που θεωρητικά είναι στα μέτρα της. Μοιάζει σαν μία ευκαιρία για να πανηγυρίσει αν και η Μόντσα είναι σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως είναι βελτιωμένοι και απέναντι στην Ίντερ αλλά έχουν πάλι δύσκολο έργο. Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, το ένστικτο της επιβίωσης με πηγαίνει στον άσο αλλά δεν μπορώ να εμπιστευτώ αυτή την Κρεμονέζε. Δεν θεωρώ πως θα «ανοίξει» πολύ το παιχνίδι, θα επιλέξω το under.
Μπρέντφορντ
Τότεναμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λιντς
Ίπσουιτς
Σάντερλαντ
Έβερτον
Κρίσταλ Πάλας
Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άρσεναλ
Κόβεντρι
Ουρακάν
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ιντεπεντιέντε
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Μπάνφιλντ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Χιμνάσια Μεντόζα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Σαν Λορέντζο
Λε Μαν
Μπρεστ
Νις
Λοριάν
Τουλούζ
Λυών
Τρουά
Παρί
Λανς
Οσέρ
Μαρσέιγ
Στρασβούργο
Άιντραχτ Τριέρ
Λειψία
Χάνσα Λούνεμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Άουε
Χοφενχάιμ
Κότμπους
Άουγκσμπουργκ
Βέχεν
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Χάνσα Ροστόκ
Στουτγκάρδη
Καλαμάτα
Άρης
ΑΕΚ
Ηρακλής
Ολυμπιακός
Ατρόμητος
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ντάλας
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νάσβιλ
Κολόμπους Κρου
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Σιάτλ Σάουντερς
Σάρλοτ
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ίντερ Μαϊάμι
Τορόντο
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σεντ Λούις Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Ντιέγκο
Κολοράντο Ράπιντς
Σλίγκο Ρόβερς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Μποέμιαν
Ντέρι Σίτι
Μπέτις
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ίντερ
Ουντινέζε
Κόμο
Πάρμα
Κάλιαρι
Τζένοα
Νάπολι
Κερέταρο
Τολούκα
Χουάρεζ
Κλαμπ Αμέρικα
Τίγκρες
Ατλάντε
Λεόν
Μοντερέι
Σπάρτα Ρότερνταμ
Ουτρέχτη
Φορτούνα Σιτάρντ
Άλκμααρ
Χέρενφεν
Τσβόλε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αλβέρκα
Εστορίλ
Ρίο Άβε
Μαρίτιμο
Ακαντέμικο Βίσεου
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Μίλαν
Γιουβέντους
Λάτσιο
Ρόμα
Αταλάντα
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Σασσουόλο
Έμπολι
Σαλερνιτάνα
Τορίνο
Βερόνα
Σπέτσια
Λέτσε
Σαμπντόρια