Το χρειάζονται περισσότερο οι φιλοξενούμενοι
Η Κλερμόν συγκρούεται με την Οσέρ για την 10η αγωνιστική της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο «σπίτι» της Αζαξιό, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με την Μπρεστ.
ΚΛΕΡΜΟΝ Με αυτόν τον τρόπο η Κλερμόν επέστρεψε στις επιτυχίες, έπειτα από δύο αναμετρήσεις στις οποίες δεν είχε χαμογελάσει, μετρώντας μία ισοπαλία και γνωρίζοντας μία ήττα. Οι «λογχοφόροι» έχουν μαζέψει 13 πόντους και στέκονται περίπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ικανοποιώντας με την παρουσία τους, στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου, για παρθενική φορά στην ιστορία τους. Τα δύο πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν αμφίσκορα και Over.
Αγωνιστικά Νέα: Με την επιστροφή του χτύπησε ξανά ο αμυντικός Ζεφάν (1/0). Θα λείψει ο χαφ Μπελά (8/1), όχι και ο εξτρέμ Αλεβινά (7/0) ο οποίος επιστρέφει μετά από καιρό.
ΟΣΕΡ Η Οσέρ με τα χίλια ζόρια κατάφερε να αποφύγει την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της. Συμπλήρωσε πάντως πέντε αναμετρήσεις στις οποίες δεν έχει χαμογελάσει, καθώς είχε προηγηθεί ένα καρέ αποτυχιών. Η συγκομιδή των 8 βαθμών φέρνει τους «διπλωμάτες» στα χαμηλά «στρώματα» του βαθμολογικού πίνακα. Έχοντας επιστρέψει μετά από μία δεκαετία στα «μεγάλα σαλόνια», όπως είναι λογικό θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για αποφυγή του υποβιβασμού. Τα δύο από τα τρία πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Over. Δεν τίθεται θέμα για τον κόουτς Ζαν-Μαρκ Φιρλάν ο οποίος έχει άριστη σχέση με τη διοίκηση.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο προηγούμενο ο αμυντικός Ζανβιέ (4/1) και θα εκτίσει την ποινή του. Ξανά εκτός οι αμυντικοί Πεγενάρ (2/0), Μενσά (5/0) και ο επιθετικός Σαρμπονιέ (2/1).
Εκτίμηση
Το «διπλό» της Κλερμόν στην Κορσική απέναντι στην Αζαξιό επιβεβαιώσει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι «λογχοφόροι» διαθέτουν ξανά μία ομάδα ικανή για τη σωτηρία και το δεύτερο ότι τα καταφέρνουν καλύτερα μακριά από τη βάση τους. Στον αγώνα με την Οσέρ ιδανικά θα ήθελαν ακόμα ένα «τρίποντο» για να αισθανθούν ακόμα πιο άνετα. Οι «διπλωμάτες» όμως έστω και δύσκολα έβαλαν «φρένο» στο σερί ηττών την προηγούμενη εβδομάδα και δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί. Υπάρχει αξία στο ρίσκο και θα το πάρουμε στηρίζοντας τη διπλή διπλή ευκαιρία της ισοπαλίας ή της νίκης των φιλοξενούμενων.
Σουόνσι
Μπέρμιγχαμ
Τσάρλτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπρίστολ Σίτι
Σαουθάμπτον
Χαλ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Πόρτσμουθ
Πρέστον
Ντέρμπι
Ρέξαμ
Νόριτς
Στόουκ
ΚΠΡ
Κόβεντρι
Λέστερ
Γουότφορντ
Μίλγουολ
Ίπσουιτς
Μπλάκμπερν
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άρσεναλ
Τσέλσι
Μπρέντφορντ
Τότεναμ
Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ
Κρίσταλ Πάλας
Λίβερπουλ
Μπέρνλι
Λιντς
Φούλαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Μαλίν
Βέστερλο
Σερκλ Μπριζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γκενκ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Τουλούζ
Νις
Λανς
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε
Ντόρτμουντ
Ζανκτ Πάουλι
Κολωνία
Μάιντζ
Πρόισεν Μούνστερ
Καρλσρούη
Βόλφσμπουργκ
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Γκλάντμπαχ
Ντιναμό Δρέσδης
Γκρόιτερ Φιρτ
Νυρεμβέργη
Έλβερσμπεργκ
Αίγυπτος
Νιγηρία
Ηρακλής
Αναγέννηση Καρδίτσας
Καβάλα
ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκη Βόλου
Νέστος Χρυσούπολης
Μακεδονικός
ΠΑΟΚ Β'
Άστερας Τρίπολης Β'
Καμπανιακός
Πανσερραϊκός
Κηφισιά
Ρεάλ Μαδρίτης
Λεβάντε
Κάλιαρι
Γιουβέντους
Νάπολι
Σασσουόλο
Ουντινέζε
Ίντερ
Εξέλσιορ
Τελστάρ
Τσβόλε
Άλκμααρ
Άγιαξ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Αϊντχόφεν
AVS Φουτεμπόλ
Αρούκα
Αλβέρκα
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Ρίο Άβε
Μπενφίκα
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρεν
Λιλ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λυών
Λοριάν
Ρεμς
Μονακό
Μπρεστ
Μονπελιέ
Ναντ
Στρασβούργο
Αζαξιό
Τρουά