Να αντιδράσει μετά την ταπεινωτική συντριβή από τη Μπάρτσα θέλει η Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ και Βιγιαρεάλ κοντράρονται απόψε στο «Κορνεγιά Ελ-Πρατ» για την 7η «στροφή» της Λα Λίγκα, με τις δυο ομάδες να προέρχονται από βαριές ήττες.* Τρεις συνεχόμενες νίκες μετρά η Βιγιαρεάλ στις τελευταίες της συναντήσεις με την Εσπανιόλ.
ΕΣΠΑΝΙΟΛ
«Ζόρισε» όσο μπορούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 4-1. «Μπλόκαρε» εντελώς τη «Βασίλισσα» στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ξεθαρρεύοντας στο ξεκίνημα της επανάληψης, άνοιξε και το σκορ χάρη στο αυτογκόλ του Κουρτουά στο 54’, το οποίο προήλθε μετά από δυναμικό «μπάσιμο» του Καρέρας. Δεν το χάρηκε για πολύ βέβαια, με τον Βινίσιους να μπαίνει στο ματς και να της κάνει τη ζωή «κόλαση», ενώ ο Καρβαχάλ έφερε την αναμέτρηση στα ίσα σκοράροντας στο 58’. Το ματς πάντως «έσβησε» για αρκετά λεπτά, με τον Καρέρας να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 68’ να «σοκάρει» ξανά τους Μαδριλένους, οι οποίοι όμως στο 75’ πέτυχαν την ανατροπή με τον Ροντρίγκο, ο οποίος σκόραρε ύστερα από απίθανη ασίστ του «Βίνι». Ο δημιουργός μάλιστα, βρήκε και γκολ τρία λεπτά μετά, με τον Εμπαπέ στο 90’, να «υπογράφει» το 4-1 για τους «Μπλάνκος».
Με αυτόν τον τρόπο μπήκε «στοπ» στο αήττητο σερί των Καταλανών στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές, με μια ήττα απολύτως εντός προγράμματος βέβαια, από τη στιγμή ειδικά που οι «παπαγάλοι» έπαιζαν εκτός έδρας. «Στοίχημα» πλέον για την Εσπανιόλ να μην «καταρρεύσει» στο απαιτητικό πρόγραμμα που έχει μπροστά της στο εξής, καθώς προς το παρόν, τα πάει ικανοποιητικά με δεδομένο κιόλας ότι είναι ακόμα λίγο «ψαρωμένη» στην επιστροφή της στα «σαλόνια».
«Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, να μας σέβονται, να σταματήσουν να μας κοιτούν όπως έκαναν την 1η αγωνιστική. Έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε, όμως πρέπει να εκτιμούμε αυτά που κάνουμε καλά. Όσον αφορά τη Βιγιαρεάλ, είναι μια ομάδα με πολλές δυνατότητες, με έναν προπονητή που έχει πολλές επιτυχίες εδώ και χρόνια, ωστόσο είμαστε ικανοί να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο», σημείωσε ενόψει Βιγιαρεάλ ο προπονητής της Εσπανιόλ, Μανόλο Γκονθάλεθ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο μέσος Εσπόζιτο.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Υπέστη ταπεινωτική συντριβή από τη Μπαρτσελόνα την περασμένη Κυριακή στο «Θεράμικα», γνωρίζοντας την ήττα με 1-5. Το πάλεψε όσο μπορούσε παίζοντας στα ίσα τους «Μπλαουγκράνα» δίχως να φοβηθεί, και υπό συνθήκες, αν είχε «ρέντα», θα είχε πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Για την ιστορία, ο Λεβαντόφσκι στο 20’ και το 35’ έδωσε σημαντικό προβάδισμα στη Μπάρτσα προτού μειώσει ο Πέρεθ στο 38’, με το «κίτρινο υποβρύχιο» να σπαταλά ορισμένες τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με αποκορύφωμα το ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ του Πεπέ στο 43’ και το δοκάρι του Πίνο στο 52’. Κάπου εκεί η τύχη τής «γύρισε την πλάτη», με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 1-4 με τα σουτ των Τόρε (58’) και Ραφίνια (74’) να κοντράρουν και να αλλάζουν πορεία προτού καταλήξουν στα δίχτυα, ενώ μεσολάβησε και χαμένο πέναλτι του «Λέβα» στο 67’. Το game over ήταν όμως γεγονός, με τον Ραφίνια στο 83ο λεπτό να «γράφει» με ωραίο τελείωμα το τελικό 1-5, δεχόμενος μια απίθανη μπαλιά με το εξωτερικό από τον Γιαμάλ.
Έτσι, μετά από 6 αγωνιστικές, η Βιγιαρεάλ υπέστη την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, ήττα που δεν ήταν βέβαια εκτός προγράμματος και που παρά το μέγεθός της, δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση το εξαιρετικό της ξεκίνημα στη Λα Λίγκα. Εξακολουθεί να έχει «οπτική επαφή» με την πρώτη τετράδα δείχνοντας ότι έχει ελπίδες να βρίσκεται εκεί στο τέλος της σεζόν, με την άμυνά της μόνο να είναι το μεγάλο «αγκάθι», αφού παραμένει χωρίς clean sheet, ενώ τα 13 γκολ παθητικό, θα μπορούσαν κάλλιστα να αφορούν ομάδα της ζώνης του υποβιβασμού.
Στο μεταξύ, ο κόουτς Μαρθελίνο, στα πλαίσια των δηλώσεών του ενόψει Εσπανιόλ, τόνισε πως περιμένει ένα «κλειστό» παιχνίδι απέναντι στους Καταλανούς: «Έχουμε ένα περίπλοκο παιχνίδι μπροστά μας. Είναι μια ομάδα «σφιχτή» αμυντικά, που επιτίθεται πολύ γρήγορα, ποντάρει αρκετά στο physical game, και η οποία θα απαιτήσει πολύ υψηλό βαθμό έντασης από εμάς. Περιμένω ένα αρκετά κλειστό ματς, χωρίς πολλές ευκαιρίες».
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζουν στα πιτς ο στόπερ Καμπουαλά (1/0), οι μπακ Φόιθ και Πεντράθα και ο επιθετικός Μορένο (2/0), ενώ νέο πρόβλημα ανέκυψε με τον εξτρέμ Πίνο (6/0).
Εκτίμηση
Η βαριά ήττα που υπέστη από τη Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να πτοήσει τη Βιγιαρεάλ που τα πάει εξαιρετικά στο ξεκίνημά της στο φετινό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Μαρθελίνο να έχει στόχο να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στους νεοφώτιστους. Πιθανότατα βέβαια δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Εσπανιόλ που έδειξε σπουδαία μαχητικότητα με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», γι’ αυτό και αντί του «διπλού» θα επιλέξουμε το αμφίσκορο, μιας και το «κίτρινο υποβρύχιο», δεν μπορεί να σταματήσει να δέχεται γκολ, ενώ οι Καταλανοί τα δίνουν όλα όταν παίζουν εντός έδρας.
Λίβερπουλ
Άρσεναλ
Άστον Βίλα
Φούλαμ
Μπόκα Τζούνιορς
Ρίβερ Πλέιτ
Λανούς
Χιμνάσια Μεντόζα
Μπελγράνο
Μπαράκας Σεντράλ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σαν Λορέντζο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Αούστρια Βιέννης
Ραπίντ Βιέννης
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Σάλτσμπουργκ
Αούστρια Λουστενάου
Λυών
Ανζέ
Παρί
Μονακό
Στρασβούργο
Οσέρ
Αννόβερο
Ντιναμό Δρέσδης
Γκρόιτερ Φιρτ
Χόλσταϊν Κίελ
Ζανκτ Πάουλι
Νυρεμβέργη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Κολωνία
Βίμποργκ
Χόρσενς
Μπρόντμπι
Άαρχους
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Γιούνγκ Μπόις
Ζυρίχη
Λουγκάνο
Βασιλεία
Λωζάνη
Τουν
Λεβαδειακός
Άρης
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
Παναιτωλικός
ΟΦΗ
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ Β'
Ζάκυνθος
Ελλάς Σύρου
Καλλιθέα
ΑΕΛ Novibet
Ολυμπιακός Β'
Πανιώνιος
Πανσερραϊκός
Άστερας Τρίπολης Β'
ΠΑΣ Πύργος 1968
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Τορόντο
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σιάτλ Σάουντερς
Νάσβιλ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Κολοράντο Ράπιντς
Σικάγο Φάιαρ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Όστιν
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μπαρτσελόνα
Αλαβές
Κόμο
Βενέτσια
Κλαμπ Αμέρικα
Τολούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Ατλάντε
Μοντερέι
Τιχουάνα
Πατσούκα
Τίγκρες
Χρόνινγκεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τβέντε
Τελστάρ
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Ντεν Χάαγκ
Άγιαξ
Άλκμααρ
Μπράγκα
Φαμαλικάο
Μαρίτιμο
Σάντα Κλάρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Ρίο Άβε
Αρούκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Πόρτο
Εστορίλ
Χαρτς
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Σέλτικ
Τραμπζονσπόρ
Γκαζιαντέπ
Μπασακσεχίρ
Σαμσουνσπόρ
Αμέντ Σπορτίφ
Έγιουπσπορ
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Οσασούνα
Μπέτις
Βαλένθια
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Λεγκανές
Τζιρόνα
Σεβίλλη
Χετάφε
Λας Πάλμας
Βαγιαδολίδ