Πέφτουν κορμιά στο «Μολινό»
Γουλβς και Γουέστ Χαμ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Μολινό» σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι στη μάχη της ουράς.
ΓΟΥΛΒΣΕίχε προηγηθεί η ισοπαλία 2-2 με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» για το Κύπελλο, που έστειλε το ζευγάρι σε επαναληπτικό την προσεχή Τρίτη (17/1). Και σ’ εκείνο το ματς παρατάχθηκε με αναπληρωματικούς στο αρχικό σχήμα αλλά ήταν αρκετά μαχητική και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε για ακυρωθέν γκολ στο φινάλε, με το VAR να μην μπορούσε να επέμβει διότι δεν υπήρχε τηλεοπτικό πλάνο ώστε να μπουν γραμμές.
Έφτασε αισίως τις τρεις διαδοχικές ισοπαλίες σ’ όλες τις διοργανώσεις (όλες με γκολ), αφού στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Πιστοποίησε την πρόοδο που κάνει με τον Λοπετέγκι στον πάγκο, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στα τρία τελευταία (1-1-1). Παραμένει βέβαια κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -1 από την 17η Γουέστ Χαμ, την οποία υποδέχεται στο σημερινό πολύ κρίσιμο παιχνίδι.
«Η πρόοδος μας δεν είναι αρκετή. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ξέροντας ότι κάθε ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ είναι αρκετά καλή για να σε κερδίσει. Μπροστά μας έχουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα, την Γουέστ Χαμ, που έχει έναν φανταστικό προπονητή, τον Μόγιες ο οποίος είναι φίλος μου, και δεν έχει στα πόδια της τόσο σκληρό παιχνίδι πριν τρεις ημέρες. Επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προετοιμαστούμε καλά γι’ αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζουν εκτός οι μέσοι Μ. Τραορέ (8/0), ο φορ Κάλαϊτζιτς (1/0) και ο εξτρέμ Νέτο (8/0). Το βράδυ της Παρασκευής (13/1) ανακοίνωσε την απόκτηση του μέσου Λεμινά.
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜΣτο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει το βαθμό (2-2) στην έδρα της Λιντς και να «φρενάρει» το σερί ηττών. Βρέθηκε πίσω στο 27’ στην πρώτη μεγάλη φάση της αντιπάλου της, όμως αντέδρασε και ισοφάρισε στο φινάλε του ημιχρόνου με πέναλτι του Πακετά. Ολοκλήρωσε την ανατροπή με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος (46’) χάρη σε μακρινό σουτ του Σκαμάκα, αλλά δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ, δεχόμενη το 2-2 στο 70’. Έκτοτε ήταν αυτή που πιέστηκε και γλίτωσε την ανατροπή σε δύο κλασσικές ευκαιρίες των γηπεδούχων.
Ήταν ο πρώτος της βαθμός μετά από πέντε διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα. Ξέφυγε έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την 18η Έβερτον αλλά παραμένει σε δύσκολη θέση. Πολύ σημαντικό το σημερινό με την Γουλβς, η οποία βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αποτελώντας βασική της αντίπαλος στη μάχη της σωτηρίας.
Για την απογοητευτική πορεία σε σχέση με την περσινή σεζόν ρωτήθηκε ο τεχνικός της Μόγιες: «Η διαφορά είναι ότι δεν σκοράρουμε τα γκολ που βάζαμε πέρσι» δήλωσε ο Σκωτσέζος και αναφέρθηκε στο σημερινό: «Η Γουλβς έχει μερικούς πολύ καλούς παίκτες στην ενδεκάδα της τα τελευταία χρόνια. Παίξαμε κόντρα στον Λοπετέγκι πέρσι όταν ήταν τεχνικός της Σεβίλλης και έχουμε καλή ιδέα για τους κινδύνους και το στυλ του. Έχω δει μερικά πράγματα από την Γουλβς. Είναι πάντα δύσκολο το ματς εναντίον της».
Αγωνιστικά Νέα: Θα τσεκαριστούν ο φορ Σκαμάκα (15/3) και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Αρεολά (2/0). Αμφίβολοι επίσης ο μπακ Τσούφαλ (12/0), και ο χαφ Λαντσίνι (5/0), πιο δύσκολο του στόπερ Ζουμά (14/1) και του επιθετικού χαφ Κορνέ (5/0).
Εκτίμηση
Σε διαρκώς ανοδική πορεία η Γουλβς μετά τον ερχομό του Λοπετέγκι, παρουσιάζοντας μια δουλεμένη ομάδα που βγάζει ένταση και μαχητικότητα στο παιχνίδι της. Από την άλλη, η Γουέστ Χαμ προέρχεται από νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο αλλά δεν έπεισε με την εμφάνιση της και γενικότερα δεν δείχνει σημάδια ότι μπορεί να βγει άμεσα από την αγωνιστική κρίση που βιώνει. Πρόκειται για πολύ κρίσιμο παιχνίδι στη μάχη της ουράς και θα πέσουν κορμιά, αλλά θα δώσουμε τον πρώτο λόγο στην γηπεδούχο Γουλβς, που πείθει περισσότερο αυτή τη στιγμή. Πιο safe η κάλυψη σε DNB.
Σαν Λορέντζο
Ουρακάν
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Βολφσμπέργκερ
Σάλτσμπουργκ
Ριντ
Ραπίντ Βιέννης
Αντβέρπ
ΣΚ Μπέβερεν
Άντερλεχτ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γκενκ
Γάνδη
Μαλίν
Σάντος
Ατλέτικο Παραναένσε
Φλαμένγκο
Βιτόρια Μπαΐα
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Κορίνθιανς
Παλμέιρας
Ιντερνασιονάλ
Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κρουζέιρο
Μιρασόλ
Ζανκτ Πάουλι
Γκρόιτερ Φιρτ
Κότμπους
Αννόβερο
Νυρεμβέργη
Ντιναμό Δρέσδης
Ράντερς
Λίνγκμπι
Χόρσενς
Μπρόντμπι
Νάσβιλ
Ατλέτικο Σαν Λούις
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σιάτλ Σάουντερς
Κερέταρο
Βασιλεία
Τουν
Λουγκάνο
Ζυρίχη
Σεντ Γκάλεν
Λουκέρνη
Σιόν
Βαντούζ
Σέλμπουρν
Σεντ Πάτρικς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Μποέμιαν
Λίλεστρομ
Ρόζενμποργκ
Χαμ Καμ
Αάλεσουντ
Κρίστιανσουντ
Μόλντε
Χάουγκεσουντ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Έγκερσουντ
Στρόμεν
Ρανχάιμ
Σογκντάλ
Μπρίνε
Σάντνες Ουλφ
Χοντ
Ασάνε
Κόνγκσβινγκερ
Χρόνινγκεν
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Άγιαξ
Χέρενφεν
Τβέντε
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φέγενορντ
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Μορεϊρένσε
Μπράγκα
Μπενφίκα
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αλβέρκα
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μάδεργουελ
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Σέλτικ
Βάρμπεργκ Μπόις
Σάντβικενς ΙΦ
Χάλμσταντ
Γκάις
Γκέτεμποργκ
Κάλμαρ
Χάμαρμπι
Χάκεν
Μάλμε
Ντέγκερφορς
Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άρσεναλ
Λίβερπουλ
Νιούκαστλ
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Τότεναμ
Μπράιτον
Νότιγχαμ Φόρεστ
Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας
Τσέλσι
Μπόρνμουθ
Λιντς
Έβερτον
Λέστερ
Σαουθάμπτον