Τα φώτα στο ντέρμπι της πόλης
Η Γιουβέντους υποδέχεται την Τορίνο στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης. Το κίνητρο βρίσκεται ξεκάθαρα στους φιλοξενούμενους, που διεκδικούν την έξοδο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από την άλλη η Γιουβέντους δεν θα φανεί αδιάφορη σε ένα τέτοιο παιχνίδι.ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Έφυγε με την ισοπαλία από το «Τζουζέπε Μεάτσα» απέναντι στην Ίντερ (1-1), χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 7΄από ένα υπέροχο σουτ του Ναϊνγκολάν, περιορίστηκε περισσότερο σε παθητικό ρόλο και στο πρώτο ημίχρονο απείλησε με δύο μακρινά σουτ από Μπερναρντέσκι και Ρονάλντο. Στο 62 ‘ ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με ωραίο αριστερό σουτ ισοφάρισε για την ομάδα του, φτάνοντας τα 20 γκολ μέσα στη σεζόν και τα 600 συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο. Από εκείνο το σημείο και μετά η Γιουβέντους αναθάρρησε, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα.Μετά την ισοφάριση έβγαλε κάποια αντίδραση και θύμισε ότι είναι η πρωταθλήτρια. Με όλα τα πράγματα να έχουν κριθεί παίζει πλέον μόνο για το γόητρο της. Αν πούμε ότι υπάρχει ένας στόχος στην ομάδα, αυτός είναι να βγει ο Ρονάλντο πρώτος σκόρερ.Το σημαντικό είναι ότι ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια στα οποία δεν επιτρέπεται να χαλαρώσει. Αντιμετωπίζει στη συνέχεια τις Ρόμα (εκτός), Αταλάντα (εντός) και Σαμπντόρια ( εκτός.)
«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Η Τορίνο έχει χάσει μόλις ένα από τα 17 τελευταία της παιχνίδια. Ο Ματσάρι κάνει εκπληκτική δουλειά και μάχεται για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να κάνουμε μία εμφάνιση παρόμοια με του δευτέρου ημιχρόνου με την Ίντερ. Έχουμε προπονηθεί πολύ καλά και είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Όσον αφορά το μέλλον μου, θα μιλήσω με τον πρόεδρο να δούμε τι πήγε καλά και τι λάθος φέτος και θα δούμε για τη νέα σεζόν. Έχουμε ακόμα ένα μήνα μπροστά μας », δήλωσε ο Μαξ Αλέγκρι.
Αγωνιστικά Νέα: Παρόμοιες οι απουσίες καθώς έμειναν εκτός ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Περίν (8/0), μέσος Κεντίρα(10/2), ο μέσος Μπεντανκούρ (29/2),ο μ εσοεπιθετικός Ντιμπάλα (27/5), ο εξτρέμ Ντάγκλας Κόστα (17/1) και ο φορ Μάντζουκιτς (24/8). Επιστρέφει ο στόπερ Κάσερες(11/0).
ΤΟΡΙΝΟ
Πέτυχε μεγάλη και δίκαια νίκη επί της Μίλαν την προηγούμενη αγωνιστική με 2-1, που την κράτησε ολοζώντανη στη μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο μέρος τα πράγματα ήταν μοιρασμένα και δεν δημιουργήθηκε κάποια μεγάλη φάση. Στην επανάληψη όμως πέτυχε και τα δύο τέρματα της. Αρχικά με τον Μπελότι στο 56’ που εύστοχη σε εκτέλεση πέναλτι και στη συνέχεια στο 69’ με σουτ του Μπερενγκέρ. Δύο λεπτά νωρίτερα βέβαια είχε γλιτώσει την ισοφάριση όταν η κεφαλιά του Μπακαγιόκο σταμάτησε στο δοκάρι του Σιρίγου. Στο τελευταία δέκα λεπτά έπαιζε και με παίκτη παραπάνω, κράτησε όμως απλά το σκορ χωρίς να απειλήσει περαιτέρω.
Επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έκτο σερί παιχνίδι αήττητη με μία ήττα στα τελευταία 14 παιχνίδια της, και πλέον διεκδικεί επί ίσοις όροις την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ισοβαθμέι με την Μίλαν στην 6η θέση με 56 βαθμούς, μόλις τρεις λιγότερους από την τέταρτη Αταλάντα. Έχει την χειρότερη επίθεση από τις πρώτες δέκα ομάδες, αλλά την δεύτερη καλύτερη άμυνα. Κομβικό το σημερινό παιχνίδι, αν καταφέρει και φύγει με νίκη θα θέσει πολύ γερές βάσεις για να πετύχει το όνειρο της. Ακολουθούν τα παιχνίδια με τη Σασσουόλο (εντός), την Έμπολι (εκτός) και τη Λάτσιο (εντός).
«Ήταν μια καλή εβδομάδα γιατί προερχόμασταν από μία σπουδαία νίκη επί της Μίλαν.Τώρα μας περιμένει ακόμα ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Θα είναι ένα καλό τεστ για τους παίκτες μου και πιστεύω ότι έχουμε γίνει πιο ώριμοι στο να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Το παιχνίδι αυτό θα το θεωρήσω ως τις τελικές μας εξετάσεις. Έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε τις βάσεις για εκπληρώσουμε τα όνειρα μας», σχολίασε ο Βάλτερ Ματσάρι.
Αγωνιστικά Νέα: Eξέτισαν και επιστρέφουν ο χαφ Μπαζέλι (30/4) και ο φορ Τζάτζα (25/3). Εκτός λόγω καρτών ο στόπερ Μορέτι (21/0), ενώ τραυματίες είναι ο στόπερ Τζιτζί (17/0), ο μέσος Παριτζίνι (17/0) και ο φορ Ιάγκο Φαλκέ (23/4).
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ