Προσπαθεί να βρει ρυθμό η Γιουβέντους
Η Γιουβέντους υποδέχεται την Σαμπντόρια για την 6η αγωνιστική της Σέριε Α’. Δεν πείθουν οι γηπεδούχοι, από βαριά ήττα οι φιλοξενούμενοι.ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Ζορίστηκε και στην έδρα της Σπέτσια την Τετάρτη αλλά κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην Σέριε Α’ με 3-2. Ο Κεν της έδωσε το προβάδισμα με ωραίο σουτ στο 28’, πέντε λεπτά μετά όμως δέχτηκε την ισοφάριση. Μάλιστα με το ξεκίνημα της επανάληψης είδε την αντίπαλο της να παίρνει το προβάδισμα και σε όλους έδωσε την εντύπωση πως έρχεται ακόμη μία γκέλα. Πίεσε βέβαια αρκετά, έχασε σημαντικές ευκαιρίες αλλά στο 65’ ο Λοκατέλι την έσωσε πάνω στην γραμμή από το 3ο γκολ. Η ποιότητα του Κιέζα της έδωσε την ισοφάριση στο 66’ και έξι λεπτά μετά ο Ντε Λιχτ με ένα μονοκόμματο σουτ μέσα στην περιοχή έκανε την ανατροπή.
Είχε ανάγκη τη νίκη, ένα στραβοπάτημα στην έδρα της Σπέτσια μπορεί να έφερνε και εξελίξεις στο Τορίνο. Το θέμα βέβαια είναι ότι για ακόμη μία φορά προβλημάτισε με την απόδοση της, μόνο τους βαθμούς κρατάει και την αντίδραση που έβγαλε στο 2-1. Θεωρητικά το παιχνίδι με την Σαμπντόρια είναι το πιο εύκολο από αυτά που έρχονται. Την Τετάρτη υποδέχεται την Τσέλσι για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει στο ντέρμπι ντέλλα Μόλε την Τορίνο. Καθοριστική εβδομάδα για τους μπιανκονέρι, η διακοπή για τις εθνικές θα είναι ένα καθοριστικό σημείο για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν.
«Ήρθα εδώ να βοηθήσω μία ομάδα με την οποία είμαι δεμένος, να επιστρέψει στις νίκες. Μου αρέσει η κριτική, η κατάσταση μας είναι μία πρόκληση και λατρεύω τις προκλήσεις. Με ηρεμία θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Μας λείπουν το αποτελέσματα, καθώς όταν κερδίζεις ανεβαίνει η αυτοεκτίμηση σου. Πρέπει να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα», τόνισε ο κόουτς Αλέγκρι.
Αγωνιστικά Νέα:: Παραμένουν εκτός ο μέσος Αρτούρ και ο φορ Κάιο. Νέα απώλεια ο μέσος Ραμπιό (4/0)ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Υποδέχτηκε την Νάπολι την Πέμπτη ψάχνοντας μία καλή εμφάνιση, γνώρισε την ήττα όμως με 4-0 και αποχώρησε απογοητευμένη από το γήπεδο. Η άμυνα της δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τον ταχύτατο Όσιμεν ο οποίος και άνοιξε το σκορ στο 10’ αλλά στο 29’ άγγιξε την ισοφάριση όμως ο Οσπίνα με μία εκπληκτική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σίλβα. Στο 39’ δέχτηκε όμως και 2ο γκολ και πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Όσιμεν έκανε το 3-0 τελειώνοντας στην ουσία το παιχνίδι. Ο Ζιελίνσκι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σχετικά νωρίς με ένα σουτ στο 59’, η Σαμπ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και απλά περίμενε να τελειώσει το παιχνίδι.
Πραγματοποίησε την χειρότερη της φετινή εμφάνιση ως τώρα και γνώρισε δίκαια την ήττα. Δεν θα τα «βάψουν» μαύρα στην Γένοβα, δεν τους βγήκε το παιχνίδι αλλά συνεχίζουν. Σαφώς και το έργο τους είναι και πάλι δύσκολο απέναντι στην Γιουβέντους, αυτή τη φορά θα παρουσιαστούν λογικά ακόμα πιο προσεκτικοί στην άμυνα τους.
«Μετά από μία ήττα υπάρχει θυμός και απογοήτευση. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Ακόμα και όταν χάνουμε πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε ομάδα», σχολίασε ο κόουτς Ντ’ Αβέρσα.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο φορ Γκαμπιαντίντι, ο μέσος Βιέιρα και ο μεσοεπιθετικός Ιχατάρεν. Επιστρέφει ο μέσος Θόρσμπι (4/0).
Εκτίμηση
Η Γιουβέντους μπορεί να πέτυχε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Σπέτσια αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισε. Το θέμα είναι πως πέρα από το επιθετικό κομμάτι που είναι λογικό να της λείπει ο Ρονάλντο, παρουσιάζεται ασταθής και αμυντικά. Η Σαμπντόρια δεν πρόκειται να ρισκάρει όπως την έχουμε δει, θα προσπαθήσει να περιορίσει τα λάθη της οπότε θα πάμε με το under.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κρίσταλ Πάλας
Άρσεναλ
Τσέλσι
Φούλαμ
Τότεναμ
Μπράιτον
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Λανούς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Γκράτσερ ΑΚ
Ριντ
Αλτάχ
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Βέστερλο
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σαρλερουά
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Ντέντερ
Γκενκ
Γάνδη
Μαρσέιγ
Λυών
Μετς
Μπρεστ
Λοριάν
Οσέρ
Λιλ
Ναντ
Παρί
Νις
Μπραουνσβάιγκ
Πρόισεν Μούνστερ
Μαγδεμβούργο
Καρλσρούη
Χέρτα Βερολίνου
Νυρεμβέργη
Αμβούργο
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ
Σοντερίσκε
Οντένσε
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Βέιλε
Άαρχους
Γιούνγκ Μπόις
Ζυρίχη
Γκρασχόπερς
Λουγκάνο
Λωζάνη
Βασιλεία
Χανιά
Αιγάλεω
Παναργειακός ΑΠΟ
Καλλιθέα
Ελλάς Σύρου
Ηλιούπολη
Καλαμάτα
Μαρκό
Ολυμπιακός Β'
Πανιώνιος
Παναθηναϊκός
Άρης
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
ΑΕΚ
Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός
Ορλάντο Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Όστιν
DC Γιουνάιτεντ
Σαν Ντιέγκο
Σεντ Λούις Σίτι
Τζιρόνα
Θέλτα
Μπέτις
Σεβίλλη
Βαλένθια
Οσασούνα
Έλτσε
Εσπανιόλ
Τορίνο
Λάτσιο
Σασσουόλο
Αταλάντα
Ρόμα
Άρης Λεμεσού
Πάφος
ΑΕΚ Λάρνακας
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ακρίτας Χλώρακας
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Εξέλσιορ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Τβέντε
Φέγενορντ
Φόλενταμ
Χρόνινγκεν
Ρίο Άβε
Φαμαλικάο
Κάζα Πία
Μορεϊρένσε
Τοντέλα
Σάντα Κλάρα
Ίντερ
Φιορεντίνα
Μίλαν
Νάπολι
Βερόνα
Μπολόνια
Ουντινέζε
Σπέτσια
Τζένοα
Έμπολι
Κάλιαρι
Σαλερνιτάνα
Βενέτσια