Στόχος να παραμείνουν αήττητες

Με νέο προπονητή τον Πολ Σιμόνις πορεύεται από το καλοκαίρι η ομάδα του Κουλιεράκη και από προχθές του πολύπειρου Δανού χαφ Κρίστιαν Έρικσεν. Στόχος μετά από μία τετραετία στα μεσαία στρώματα της κατάταξης όπου τερμάτισε μεταξύ όγδοης και 12ης θέσης είναι μία θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου. Η πρεμιέρα ήταν ενθαρρυντική με τη νίκη 3-1 επί της Χάιτενχαϊμ, η συνέχεια ωστόσο ανέδειξε προβλήματα στην ισοπαλία που πήρε στην έδρα της Μάιντζ. Προηγήθηκε νωρίς στο 8’ με τον Ζέντνερ και το διατήρησε άνετα για όλο το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο έδωσε πολλά μέτρα στον αντίπαλο, έφτασε να έχει κατοχή μόλις στο 28%, απειλήθηκε ουκ ολίγες φορές και το πλήρωσε λίγο πριν από το φινάλε όπου γράφτηκε το τελικό 1-1. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε ηττηθεί. Η Βόλφσμπουργκ θα γιορτάσει τα 80 χρόνια από την ίδρυση του κλαμπ με τους παίκτες να φορούν ρετρό πράσινη εμφάνιση με το παλιό λογότυπο της Βόλφσμπουργκ που χρησιμοποιούνταν τη δεκαετία του 1990, το οικόσημο που συμβολίζει την εργατική τάξη της πόλης.
Αγωνιστικά Νέα:
Ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε μόνο μία προπόνηση με τη νέα ομάδα του λογικά θα βρίσκεται στον πάγκο. Έτοιμοι είναι τα δύο νέα αποκτήματα ο 24χρονος Δανός χαφ Άνταμ Ντάγκιμ και ο 22χρονος Ολλανδός αμυντικός Τζένσον Σλιτ.Απόντες είναι ο Αμερικανός μέσος Κέβιν Παρέδες, ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός Ντένις Βάβρο και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ροζέριο.

Δυναμικό ξεκίνημα έχει παρουσιάσει η Κολωνία με τρείς νίκες σε τρείς αγώνες. Άρχισε με δύσκολη επικράτηση επί της Μάιντς (1-0) στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα της Φράιμπουργκ την οποία διέλυσε στο σπίτι της με 4-1. Νωρίτερα είχε επικρατήσει εκτός έδρας της Ρέγκεσμπουργκ με 2-1 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου. Παρουσιάζεται ουσιαστική πέραν πάσης προσδοκίας και απολύτως αποτελεσματική στην επίθεση καθώς σε οκτώ μόλις τελικές φάσεις στην εστία, πανηγύρισε πέντε γκολ! Νέος τεχνικός ο 44χρονος Λούκας Κβάσνιου που ανέλαβε το καλοκαίρι έπειτα από μια τετραετία στην Πάντερμπορν με στόχο να διατηρήσει το κλαμπ στη «μεγάλη» κατηγορία.
Αγωνιστικά Νέα:
Αμφίβολος είναι ο μέσος Γιοχάνεσον, με τραυματισμό στο γόνατο αν και όλα δείχνουν πως οι πιθανότητες είναι υπέρ του και θα έχει θέση στην αρχική ενδεκάδα. Οι αμυντικοί Ντομινίκ Χάιντς και Τίμο Χίμπερς προβλέπεται να επιστρέψουν στην βασική ομάδα τις επόμενες ημέρες. Ο Λούκα Κίλιαν θα απουσιάσει για πολύ περισσότερο καιρό, καθώς η προβλεπόμενη επιστροφή του έχει οριστεί για το τέλος της σεζόν 2025/26. Είναι η δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια που υπέστη ρήξη χιαστών.
Έκλεισε την περίοδο των μεταγραφών με την απόκτηση του δεξιού μπακ της πρωταθλήτριας Βελγίου Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ, Κάστο-Μόντες.

Εκτίμηση
Δυσκολεύεται η Βόλφσμπουργκ μπροστά στο κοινό της δεν είναι από τις ομάδες που «πνίγουν» τον αντίπαλο. Η Κολωνία είναι σταθερή σε απόδοση, καλή ανασταλτικά, δεν θα έλεγε όχι στον έναν βαθμό. Η ισοπαλία δεν είναι εύκολο αποτέλεσμα στη Γερμανία αλλά αξίζει το ρίσκο.