Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Επική ανατροπή για ΑΕΚ στο ντέρμπι!

Σούπερ Λιγκ: Επική ανατροπή για ΑΕΚ στο ντέρμπι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/9/2017 22:43
Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ωστόσο με δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου (64’, 80’) και ένα του Μάνδαλου (89’) έκανε την επική ανατροπή (3-2) και πέρασε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας. Προηγήθηκαν με Μάριν (22’) και Οφόε (46’) οι «ερυθρόλευκοι» που βρέθηκαν στο -5 από την κορυφή, αποβλήθηκαν Τσόσιτς και Ένγχελς στο φινάλε.

Σ’ ένα απίθανο ντέρμπι, η ΑΕΚ κέρδισε με 3-2 τον Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 46’! Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση των «ερυθρόλευκων», έφεραν το σκορ στα ίσια με δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου και στο 89’ ο Μάνταλος ολοκλήρωσε την ανατροπή, βάζοντας… φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, με τους Τσόσιτς και Ένγχελς να έρχονται στα χέρια και να αποβάλλονται στο φινάλε. Μάλιστα το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά στο 70ο λεπτό λόγω ρίψης δακρυγόνων έξω από το γήπεδο.

Η ΑΕΚ πήρε μια τεράστια νίκη σ’ ένα ντέρμπι που φαίνονταν χαμένο, αποκτά τρομερή ψυχολογία ενόψει συνέχειας, αφήνοντας από την 5η αγωνιστική στο -5 τον πρωταθλητή. Στον αντίποδα, το κλίμα είναι πολύ άσχημο για τον Ολυμπιακό, με τον Μπέσνικ Χάσι να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Το ματς:


Σούπερ Λιγκ: Επική ανατροπή για ΑΕΚ στο ντέρμπι!
Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είχε την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Αραούχο από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Χριστοδουλόπουλος με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο επόμενο λεπτό η Ένωση απείλησε και πάλι, με τον Λάζαρο ανενόχλητος να κάνει ένα σουτ από καλή θέση εντός περιοχής και τον Καπίνο να μπλοκάρει στη γωνία του. Ο Ολυμπιακός υπέπιπτε σε αρκετά λάθη και στο 7’ η ΑΕΚ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Χριστοδουλόπουλου, το οποίο πέρασε την εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 12’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με μακρινό σουτ του Γκάλο, υποχρεώνοντας τον Καπίνο να διώξει σε κόρνερ.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 12', όταν ο Ζιλέ έστρωσε ωραία με κεφαλιά στον Καρσελά, όμως εκείνος από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλά το σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια ένταση στο παιχνίδι της όπως στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 22’ οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν σε μια ανύποπτη φάση. Ο Οφόε εκτέλεσε γρήγορα ένα πλάγιο για τον Μάριν, ο οποίος πλάσαρε με τη μια τη μπάλα πάνω από τον Ανέστη και έκανε το 1-0. Το γκολ επηρέασε την «Ένωση» και ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 2-0 στο 32’, με τον Ανέστη να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του Καρσελά από το ύψος του πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρικά για τον Ολυμπιακό, αφού 19 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δεύτερο γκολ. Ο Μπακάκης προσπάθησε να κόψει τον Εμενίκε μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Οφόε και με ένα εξαιρετικό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ανέστη για το 2-0.

Η είσοδος του Λιβάγια αντί του Κλωναρίδη έδωσε οντότητα στην επίθεση της ΑΕΚ και έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου η «Ένωση» να γυρίσει το σκορ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού οπισθοχώρησαν και οι «κιτρινόμαυροι» άρχιζαν να απειλούν την εστία του Καπίνο. Στο 56’ ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Μπακάκη, ενώ στο 59’ ο Αραούχο αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ύστερα από χαμηλή σέντρα του Λιβάγια.

Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για την αποβολή του Ρομαό, ο οποίος έκανε σκληρό φάουλ στον Αραούχο, έχοντας ήδη κίτρινη. Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 64’, με τον αμαρκάριστο Χριστοδουλόπουλο να μειώνει το σκορ σε 2-1 με βολέ μέσα από την περιοχή. Μεγάλη ευθύνη του Καπίνο στο γκολ, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα.

Λίγο μετά το γκολ, το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δεκαπέντε λεπτά λόγω δακρυγόνων που έπεσαν έξω από τη θύρα 35, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική για ποδοσφαιριστές και κόσμο. Η διακοπή δεν έκοψε το ρυθμό της ΑΕΚ, η οποία συνέχιζε να πιέζει για να φέρει το σκορ στα ίσια.

Το 2-2 ήρθε στο 80’ χάρη σε εκπληκτική φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, που άφησε... άγαλμα τον Καπίνο. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 89’ με τον Μάνταλο να βάζει… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Ο Μάρκο Λιβάγια έκανε νέα εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο ανενόχλητος Μάνταλος... μπήκε μαζί της στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με αρκετή ένταση, καθώς στις καθυστερήσεις, μετά από μια προσπάθεια του Ζιλέ να κερδίσει πέναλτι, υπήρξε συμπλοκή παικτών. Οι Τόσιτς και Ένγκελς ήρθαν στα χέρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες (28' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (94' Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Κλωναρίδης (46' Λιβάια), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ομάρ, Ενγκελς, Ρομαό (71' Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66' Σεμπά), Καρσελά (82' Πάρντο), Εμενίκε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.