Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Εφιαλτική πρεμιέρα για Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Εφιαλτική πρεμιέρα για Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/8/2017 18:59
Η πρωταθλήτρια Τσέλσι βρέθηκε με δέκα παίκτες από το 14ο λεπτό και γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Μπέρνλι. Γκολ και ασίστ ο Μοράτα, με τους «μπλε» να επιστρέφουν από το 0-3 παρότι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες.

«Βόμβα» μεγατόνων στην πρεμιέρα! Η Μπέρνλι, ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, κέρδισε με 3-2 την Τσέλσι στο Λονδίνο και υποχρέωσε τους «μπλε» σε ήττα στο πρώτο τους ματς στη νέα Πρέμιερ Λιγκ. Οι πρωταθλητές, που τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες, βρέθηκαν να χάνουν με 0-3, ωστόσο μετά την είσοδο του Μοράτα ανέβασαν την απόδοση τους και «άγγιξαν» ένα επικό comeback.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κατέβηκε με αρκετές απουσίες, αφού οι Αζάρ, Μπακαγιόκο και Πέδρο ήταν τραυματίες, ενώ ο Μόουσες κουβαλούσε τιμωρία από την περασμένη σεζόν. Με τους νεαρούς Μπατσουαγί και Μπογκά να παίρνουν φανέλα βασικού στην επίθεση, οι «μπλε» δυσκολευόντουσαν να βρουν τα πατήματα τους και τα πάντα… στράβωσαν στο 14’, όταν ο Κέιχιλ είδε αυστηρή απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ντεφούρ.

Η Μπέρνλι εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, ανοίγοντας το σκορ στο 22ο λεπτό με σουτ στην κίνηση από τον Βόουκς. Η Τσέλσι, παρά τον παίκτη λιγότερο, είχε την κατοχή, όμως αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Ο Μπατσουαγί δεν μπορούσε με τίποτα να καλύψει το κενό του Ντιέγκο Κόστα και στο 39’ ο Βόουκς «έγραψε» το 2-0 με τρομερό διαγώνιο σουτ από τα αριστερά. Το «Στάμφορντ Μπριτζ» είχε «παγώσει» και στο 43’ ο Βόουκς πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ για το 3-0 υπέρ της Μπέρνλι που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο!

Η Τσέλσι, που είδε κόκκινη κάρτα σε 3ο σερί ματς για πρώτη φορά στην ιστορία της, έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια που δέχεται τρία γκολ σε πρεμιέρα. Ποτέ άλλωστε οι Λονδρέζοι δεν είχαν δεχτεί τρία γκολ στην έδρα τους σε ημίχρονο στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο κόσμος αποδοκίμασε την αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας του αλλά και τον διαιτητή Πάουσον για την αυστηρή αποβολή καθώς και για τις εύκολες κίτρινες κάρτες που έδειχνε στους παίκτες των γηπεδούχων για διαμαρτυρία. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος χαρίστηκε απευθείας κόκκινη στον Άρφιλντ για επικίνδυνο μαρκάρισμα ανάλογο με αυτό του Κέιχιλ.

Η είσοδος του Άλβαρο Μοράτα στο δεύτερο μέρος άλλαξε όλη την εικόνα του αγώνα. Η Τσέλσι άρχισε να πατάει με αξιώσεις στην περιοχή της Μπέρνλι και στο 69’ ο Ισπανός μείωσε σε 3-1 με κεφαλιά-ψαράκι. Στο 74’ ο Μοράτα βρήκε ξανά δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 82’ ο Φάμπρεγκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τους «μπλε» με εννέα παίκτες.

Ακόμα και έτσι, οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας και στο 88’ μείωσαν σε 3-2 με τον Νταβίντ Λουίζ έπειτα από κεφαλιά-ασίστ του Μοράτα. Ένα λεπτό μετά το γκολ, ο Πάουσον έδωσε ανύπαρκτο φάουλ υπέρ της Μπέρνλι στο ημικύκλιο, με τον Μπρέιντι να σημαδεύει το δοκάρι του Κουρτουά.

Η Τσέλσι πίεσε ασφυχτικά στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, όμως το 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων έμεινε μέχρι το φινάλε. Εκτός από την ήττα, οι «μπλε» δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τιμωρημένους Κέιχιλ και Φάμπρεγκας για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με την Τότεναμ, αφήνοντας τον Κόντε με μόλις δύο «καθαρόαιμες» λύσεις στο κέντρο (Καντέ και ο 20χρονος Μουσόντα)!

Με Ρούνεϊ η Έβερτον, θρίαμβος για Χάντερσφιλντ


Πρέμιερ Λιγκ: Εφιαλτική πρεμιέρα για Τσέλσι
Με γκολ του Ρούνεϊ (45+1'), η Έβερτον κέρδισε με 1-0 την Στόουκ στο «Γκούντισον Παρκ» και ξεκίνησε νικηφόρα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να φέρουν το σκορ στα ίσια, ωστόσο ο Πίκφορντ με σωτήριες επεμβάσεις (σταμάτησε εντυπωσιακά τον Σακίρι στο 90+3’), κράτησε το μηδέν.

Μεγάλη έκπληξη στο Σέλχαστ Παρκ, καθώς η νεοφώτιστη Χάντερσφιλντ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας, στο ντεμπούτο του Φρανκ Ντε Μπουρ για τους γηπεδούχους. Ο Γουόρντ με αυτογκόλ (23’) και ο Μουνιέ με δύο γκολ (26’, 78’) υπέγραψαν τον θρίαμβο για τα «τεριέ».

Στα άλλα ματς, η Γουέστ Μπρομ κέρδισε με 1-0 την Μπόρνμουθ στο «Χόθρονς», ενώ Σαουθάμπτον και Σουόνσι έμειναν στο 0-0 στο «Σεντ Μέρις».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.