Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ο Μέσι «σκότωσε» την Ρεάλ με buzzer beater

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ο Μέσι «σκότωσε» την Ρεάλ με buzzer beater

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/4/2017 23:39
Με γκολάρα του Μέσι στο 90+2’ η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-2 την Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» και μπήκε για τα καλά στο κόλπο του τίτλου, πιάνοντας τη «βασίλισσα» στην κορυφή μ’ ένα ματς περισσότερο. Είχε ισοφαρίσει στο 85’ η Ρεάλ, που έπαιζε με δέκα από το 77’ λόγω αποβολής του Ράμος.

Σ’ ένα από τα πιο συγκλονιστικά «κλάσικο» όλων των εποχών, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-2 την Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» και την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας, υπερτερώντας μάλιστα στην ισοβαθμία! Το γκολ του νεοεισελθόντα Χάμες στο 85’ έδειχνε να καθορίζει τη μοίρα του ματς, ωστόσο στο 90+2’ οι Καταλανοί έφυγαν στην κόντρα και ο Μέσι με τρομερό σουτ χάρισε στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη, φτάνοντας τα 500 γκολ με τους «μπλαουγκράνα» και τα 23 σε «κλάσικο».

Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση από το ξεκίνημα, με την Ρεάλ να ζητάει πέναλτι στο 1ο λεπτό για φάουλ του Ουμτιτί στον Ρονάλντο, ενώ στο 21’ ο Μαρσέλο βρήκε με τον αγκώνα το πρόσωπο του Μέσι σε εναέρια μονομαχία, αναγκάζοντας τον Αργεντινό να συνεχίσει το ματς με βαμβάκι στο στόμα.

Η Μπαρτσελόνα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 11’ με σουτ του Σουάρες που έφυγε δίπλα από το δοκάρι, ωστόσο η συνέχεια άνηκε στην Ρεάλ. Στο 20’ ο Τερ Στέγκεν έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ρονάλντο, όμως οχτώ λεπτά μετά η «βασίλισσα» κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από γέμισμα του Μαρσέλο, ο Ράμος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι όμως ο Καζεμίρο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα φώναξαν για οφσάιντ στον Ράμος, όμως ο Ισπανός έφυγε από κανονική θέση.Η απάντηση των Καταλανών ήταν άμεση, αφού στο 33’ ο Μέσι πήρε τη μπάλα από τον Ράκιτιτς, «άδειασε» τον Καρβαχάλ και με ιδανικό πλασέ ισοφάρισε το σκορ σε 1-1. Τρία λεπτά μετά ο Τερ Στέγκεν απομάκρυνε το μακρινό σουτ του Μόντριτς, ενώ στο 38’ ο Μπέιλ αποχώρησε κουτσαίνοντας δίνοντας τη θέση του στον Ασένσιο. Στο 41’ το σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καζεμίρο γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Μέσι

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Ρεάλ «άγγιξε» το 2-1, με τον Τερ Στέγκεν να διώχνει δύσκολα το δυνατό σουτ του Κρόος. Έξι λεπτά μετά ο Γερμανός πορτιέρο δήλωσε ξανά «παρών» πραγματοποιώντας εξ επαφής απόκρουση σε κεφαλιά του Μπενζεμά από τη μικρή περιοχή.

Οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, με την Μπαρτσελόνα να απαντά στο 56’ τον Αλκάθερ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Νάβας σε τετ-α-τετ. Τρία λεπτά μετά ο Κοσταρικανός έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Πικέ, ενώ στο 67’ ο Ασένσιο βγήκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, ωστόσο αντί να εκτελέσει έδωσε στον Ρονάλντο, ο οποίος δεν είχε καλή ισορροπία και αστόχησε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ το βολέ του Σουάρες, ενώ στο 72’ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ασένσιο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή χάρη σε τρομερό σουτ του Ράκιτιτς έξω από την περιοχή. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Ρεάλ, αφού στο 77’ ο Ράμος έπεσε με τα δύο πόδια στον Μέσι για να κόψει αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να δει απευθείας κόκκινη. Σ’ εκείνο το σημείο ανέλαβε ο Νάβας, ο οποίος με δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ των Πικέ (80’) και Μέσι (83’) κράτησε την «βασίλισσα» στο ματς.

Η Ρεάλ γλίτωσε το 3-1 και στο 85’ ο νεοεισελθόντας Χάμες έφερε το σκορ στα ίσια, πιάνοντας στο… ύπνο την άμυνα της Μπαρτσελόνα ύστερα από σέντρα του Μαρσέλο. Το γκολ «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χρειάστηκαν τις επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν σε προσπάθειες των Χάμες (87’) και Ασένσιο (88’) προκειμένου να μην βρεθούν πίσω στο σκορ.

Όλα έδειχναν ότι το 2-2 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σέρχι Ρομπέρτο έφυγε στην κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον Μέσι και ο Αργεντινός με τρομερό σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-2 «παγώνοντας» το «Μπερναμπέου».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις