Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/4/2017 20:55
Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκη» και κατέκτησε και μαθηματικά το 44ο πρωτάθλημα της ιστορία του. Μάριν (21’), Ντα Κόστα (24’), Ντε Λα Μπέγια (29’, 71’) και Τσόρι (81’) οι σκόρερ.

Πρωταθλητής Ελλάδας για 44η φορά και 7η συνεχόμενη στέφθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος (σ.σ. εκκρεμεί φυσικά η απόφαση της τιμωρίας για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό με την ΑΕΚ).

Οι Γιαννιώτες κατέβηκαν με γεμάτο απουσιολόγιο (Ακόστα, Ζάιρο, Λίλα, Κόντε, Τζημόπουλος, Σκόνδρας) στο Φάληρο και ο Ολυμπιακός «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Φορτούνης (3’) και Σεμπά (9’, 20’) είχαν σημαντικές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ, κάτι που έγινε στο 21’. Μετά από σέντρα του Σεμπά και κεφαλιά του Ρομαό, ο Πασχαλάκης απέκρουσε πάνω στον Μάριν και ο Γερμανός από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, αφού τρία λεπτά μετά, ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντα Κόστα με δυνατή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Τα πάντα τελείωσαν στο 29’, όταν μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Σεμπά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Ντε Λα Μπέγια και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αποφασισμένοι να πετύχουν περισσότερα γκολ και στο 33’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Φορτούνη, όμως ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Στο 42’ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ανσαριφάρντ, ενώ στο 51’ έβγαλε με το ένα χέρι το απευθείας φάουλ του Τσόρι.

Ο Πασχαλάκης ήταν εντυπωσιακός, αφού στο 61’ πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε προσπάθεια του Ανσαριφάρντ. Ωστόσο, η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς δέκα λεπτά αργότερα. Οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» έκρυψαν τη μπάλα, με τον Τσόρι να παίζει το 1-2 με τον Ανσαριφάρντ και να ανοίγει στον Ελιονούσι, ο Νορβηγός γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντε λα Μπέγια με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το κερασάκι στην… τούρτα έβαλε στο 81’ ο Τσόρι, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Με το σφύριγμα της λήξης, οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν το 44ο πρωτάθλημα, κάνοντας τον γύρο του θριάμβου μπροστά στον κόσμο. Ακολούθησαν τα καθιερωμένα μπουγέλα στα αποδυτήρια, ενώ να σημειωθεί πως η φιέστα θα γίνει κάποια στιγμή μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.