Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Νταμπλ με την υπογραφή του… μάγου (video)

Κύπελλο Ισπανίας: Νταμπλ με την υπογραφή του… μάγου (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/5/2015 00:30
Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει δύο γκολ (το πρώτο από... άλλον πλανήτη), η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1 την Μπιλμπάο, κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας για 27η φορά στην ιστορία της και θα έχει την ευκαιρία να κάνει τρία τα φετινά της τρόπαια, εφόσον επικρατήσει της Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Μετά το πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε και το Κύπελλο Ισπανίας! Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 3-1 της Μπιλμπάο στον τελικό του «Καμπ Νου» και θα ταξιδέψουν ως νταμπλούχοι στο Βερολίνο, όπου θα διεκδικήσουν το 5ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ με ένα ασύλληπτο γκολ στο 20’, ενώ ο ίδιος «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του στο 74’. Ο Νεϊμάρ «έγραψε» το 2-0 στο 36’, ενώ ο Γουίλιαμς μείωσε για το τελικό 3-1 στο 79’, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αυτό ήταν το 27ο Κύπελλο για την Μπαρτσελόνα, η οποία έγραψε ιστορία, αφού κατέκτησε το τρόπαιο κάνοντας μόνο νίκες στην διοργάνωση, κάτι που έχει πετύχει μόνο η Βαλένθια την σεζόν 1953-1954. Ιστορία έγραψε και η επιθετική τριάδα της Μπαρτσελόνα. Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες έφτασαν τα 120 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και «έσπασαν» το ρεκόρ των Ρονάλντο, Μπενζεμά και Ιγκουαΐν με 118 τέρματα.

Με τη νίκη της, η Μπαρτσελόνα έκανε το νταμπλ για 6η φορά (ρεκόρ) και πλέον είναι έτοιμη για το δεύτερο τρεμπλ στην ιστορία της, καθώς σε μία εβδομάδα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα και η ιταλική ομάδα διεκδικεί το τρεμπλ, κάτι που έχει συμβεί ξανά μόνο μια φορά, το 2010 στον τελικό ανάμεσα σε Μπάγερν και Ίντερ.

Το ματς:


Κύπελλο Ισπανίας: Νταμπλ με την υπογραφή του… μάγου (video)
Η Μπαρτσελόνα πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό, ωστόσο ο διαιτητής ακύρωσε για οφσάιντ καθαρό γκολ του Νεϊμάρ.

Η απόφαση του διαιτητή δεν επηρέασε τους Καταλανούς, οι οποίοι απείλησαν στο 11’ με σουτ του Σουάρες από πλάγια θέση (απόκρουσε ο Ιάγο) και στο 20’ κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ-αριστούργημα του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός μάγος πέρασε από τρεις παίκτες της Μπιλμπάο, απέφυγε άλλον έναν και «έγραψε» το 1-0 με εξαιρετικό τελείωμα.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, δημιούργησαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχαν στο 36’ με τον Νεϊμάρ. Ράκιτιτς, Μέσι και Σουάρες άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα πριν ο Ουρουγουανός σπάσει ιδανικά στον Νεϊμάρ για το 2-0.

Η Μπιλμπάο θα μπορούσε να επιστρέψει στο ματς στο 41’, ωστόσο το σουτ του Γουίλιαμς στην κίνηση βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Η Μπαρτσελόνα έλεγξε το ρυθμό στο δεύτερο μέρος, δεν επέτρεψε στους Βάσκους να απειλήσουν και στο 74’ πέτυχε ακόμα ένα γκολ με τον Μέσι. Η άμυνα της Μπιλμπάο πιάστηκε στον… ύπνο και ο Αργεντινός «έγραψε» από κοντά το 3-0.

Πέντε λεπτά μετά ο Γουίλιαμς κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με εξαιρετική κεφαλιά, ενώ στο 83’ ο Ιμπάι είχε ευκαιρία να «ζωντανέψει» τον τελικό, όμως δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση. Το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Τσάβι σήκωσε (με τη βοήθεια του Ινιέστα) τη κούπα στο τελευταίο του παιχνίδι στο «Καμπ Νου»

Τα γκολ:




Το γκολ του Μέσι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.