Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νικητής ο Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA

Νικητής ο Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/5/2015 20:46
Παρά το σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA, αφού επικράτησε στις εκλογές του Πρίγκιπα Αλί, ο οποίος αποσύρθηκε στο δεύτερο γύρο!

Ο Σεπ Μπλάτερ θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο της FIFA για ακόμα τέσσερα χρόνια! Παρά το σκάνδαλο διαφθοράς στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών και θα συνεχίσει για 5η διαδοχική φορά ως πρόεδρος (1998, 2002, 2007, 2011 οι προηγούμενες)!

Ο Μπλάτερ πήρε 133 ψήφους έναντι 73 του μοναδικού αντιπάλου του, Πρίγκιπα Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, όμως, δεν συγκέντρωσε τους απαιτούμενους 140 ψήφους και το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να κριθεί σε δεύτερο γύρο, που θα διεξαγόταν αμέσως μετά.

Ωστόσο ο Πρίγκιπας Αλί αποσύρθηκε από την διαδικασία, παραδεχόμενος ουσιαστικά την ήττα του, και έτσι ο Μπλάτερ θα παραμείνει πρόεδρος της FIFA μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

«Σας ευχαριστώ που με αποδεχτήκατε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα είμαι επικεφαλής σε αυτό το καράβι της FIFA. Θα το ξαναβάλουμε σε πορεία. Η ηλικία μου δεν είναι πρόβλημα. Κάποιοι άλλοι είναι 50 ετών και φαίνονται μεγαλύτεροι από μένα», δήλωσε ο Μπλάτερ και πρόσθεσε:

«Δεν πρόκειται να αγγίξω το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά σε άλλες διοργανώσεις θα υπάρξουν αλλαγές προς όφελος μικρών ομοσπονδιών, όπως είναι η Ωκεανία που είναι αδικημένη. Είμαι ένας θρήσκος άνθρωπος και θα μας βοηθήσει ο Θεός, ο Αλάχ, σε όποιον πιστεύει ο καθένας μας, να δημιουργήσουμε μία τέλεια FIFA.

Υπόσχομαι ότι στο τέλος της θητείας μου θα παραδώσω στον διάδοχο μου μία τέλεια Ομοσπονδία. Μου αρέσετε. Μου αρέσει η δουλειά μου. Δεν είμαι τέλειος. Ουδείς είναι τέλειος. Μαζί προχωράμε. Μου αρέσει πολύ αυτή η δουλειά και είμαι ο ιδανικός γι' αυτήν. Ο Πρίγκιπας Άλι ήταν καλός υποψήφιος, όμως είμαι πλέον ο πρόεδρος του καθενός. Είμαι ο πρόεδρος της FIFA. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο άθλημα. Όμως το πιο σημαντικό, να απολαμβάνετε τη ζωή, σας ευχαριστώ
»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.