Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε με τεσσάρα η Άρσεναλ (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε με τεσσάρα η Άρσεναλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/5/2015 21:24
Κυπελλούχος Αγγλίας για 2η συνεχόμενη φορά και 12η στην ιστορία της έγινε η Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» διέλυσαν με 4-0 την Άστον Βίλα στον τελικό του «Γουέμπλει» και έγιναν η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στο θεσμό. Στην Ευρώπη η Σαουθάμπτον!

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας για 2η συνεχόμενη φορά γιορτάζει η Άρσεναλ! Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κέρδισε με το εμφατικό 4-0 την Άστον Βίλα στο «Γουέμπλει» και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στη διοργάνωση (12), αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11).

Οι Λονδρέζοι μετέτρεψαν τον τελικό σε παράσταση για ένα ρόλο, προσθέτοντας ακόμα έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη τους. Η Άστον Βίλα δεν έδειξε σε κανένα σημείο πως μπορεί να κοντράρει την Άρσεναλ και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έφτασε στην εύκολη επικράτηση χάρη στα τέρματα των Γουόλκοτ (40’), Σάντσες (50’), Μέρτεσάκερ (62’) και Ζιρού (90+3’).

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε με τεσσάρα η Άρσεναλ (video)
Οι «κανονιέρηδες» είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, απείλησαν με Κοσιελνί (15’), Ράμσεϊ (17’, 20’) και Γουόλκοτ (24’) και ο τελευταίος κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό στο 40’. Μετά από σέντρα του Μονρεάλ και κεφαλιά του Σάντσες, η μπάλα στρώθηκε στον Γουόλκοτ, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ «έγραψε» το 1-0.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 50’ με γκολάρα του Σάντσες. Ο Χιλιανός βρήκε χώρο και επιχείρησε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γκίβεν.

Η Άστον Βίλα δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 62’ δέχτηκε ακόμα ένα γκολ. Μετά από κόρνερ του Καθόρλα, ο Μερτεζάκερ πήδηξε ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή και «έγραψε» το 3-0. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ζιρού, ο οποίος σκόραρε με ωραίο πλασέ στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Τη νίκη της Άρσεναλ πανηγυρίζει και η… Σαουθάμπτον. Από φέτος ο φιναλίστ του τελικού δεν παίρνει εισιτήριο για Ευρώπη και αυτό πηγαίνει στα χέρια της ομάδας που τερμάτισε 7η στο πρωτάθλημα, δηλαδή της Σαουθάμπτον.

Έτσι, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν θα παίξει στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η Λίβερπουλ γλιτώνει την… ταλαιπωρία των προκριματικών, εξασφαλίζοντας θέση για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως η Άρσεναλ θα επιστρέψει τον Αύγουστο στο «Γουέμπλει», καθώς θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Τσέλσι σε αγώνα για την κατάκτηση του Κομιούνιτι Σίλντ (Σούπερ Καπ Αγγλίας).




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.