Παράπονα των φιλοξενούμενων για τον αγωνιστικό χώρο
Η Λετονία υποδέχεται το Μαυροβούνιο για την πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ. Φαβορί οι φιλοξενούμενοι που συνάντησαν όμως έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο.
* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΛΕΤΟΝΙΑ
Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον όμιλο του Nations League απέναντι σε Νησιά Φερόε, Μάλτα και Ανδόρα και τερμάτισε στην 3η θέση με 7 βαθμούς. Μάλιστα ήρθε και ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ανδόρα, έχασε εντός έδρας από την Μάλτα και μοιραία δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου.
Προφανώς και η πορεία της ήταν αποτυχημένη στην διοργάνωση, δεν έχει να επιδείξει κάτι θετικό τα τελευταία χρόνια ίσα ίσα παραμένει στάσιμη. Δεν έχει ελπίδες για διάκριση ούτε αυτήν την φορά, ένα αξιόλογο πρόσωπο θέλει να παρουσιάσει και μέχρι εκεί. Ο κόουτς Καζάκεβιτς δεν έχει δείξει κάτι αξιόλογο, δεν υπάρχει όμως και πίεση τη δεδομένη στιγμή.
«Προετοιμαζόμαστε πολύ σοβαρά για το παιχνίδι καθώς όπως έχω πει η αρχή του κύκλου είναι η πιο σημαντική. Η διάθεση στην ομάδα είναι θετική. Το πιο σημαντικό είναι ότι πιστεύουμε στις ιδέες που θέλουμε να δείξουμε στο γήπεδο. Ας δείξουμε αυτή τη φορά ότι δεν είμαστε όσο κακοί νομίζουν », τόνισε ο κόουτς Καζάκεβιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Η σημαντικότερα απουσία είναι αυτή του μέσου Ρούγκινς (Ρίγα), κατά τα άλλα η αποστολή είναι πλήρης.
Η αποστολή της Εθνικής Λετονίας:
Τερματοφύλακες: Όζολς (Ρίγα), Στέινμπορς (Γιαγκεόνια), Ζβιέντρις (Λιεπάγια), Σόλοβιοβς (Ρίγας), Τσερνομόρντιτς (Ρίγα)
Αμυντικοί: Μάρτσις Ος (Λουγκάνο), Γιουρκόφσκις (Ντάνταλκ), Κάρκλινς (Βαλμιέρα), Ντούμπρα (Ολεκσάντρια),
Μέσοι: Ζιούζινς (Ρίγας Σκόλα), Γιάνις Ικάουνιεκς (Κουόπιο), Σαβάλκιενκς (Ρίγας Σκόλα), Σίγκανικς (Ζόρια), Φιόντοροβς (Ρίγα), Γιανζούεμς (Βαλμιέρα), Κιγούρς (Λιεπάγια), Τόμπερς (Λέχια Γκντάνσκ), Σαβέλιεβ (Μάντοβα),Ταρασόβς (Εθνικός Άχνας), Οντουζάνς (Μπάγερν Μονάχου ΙΙ), Τίντεμπεργκς (Λιεπάγια), Εμσίς (Νόα), Κάμες (Ρίγα)
Επιθετικοί: Ντάβις Ικάουνιεκς (Μλάντα Μπόλεσλαβ), Κρόλις (Μέτα) Γκουτκόφσκις (Ρακόφ), Ουλντρίκις (Σιόν), Κρόλις (Βαλμιέρα)
Έδειξε απόλυτα σοβαρό πρόσωπο στο Nations League και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Ήταν η καλύτερη ομάδα ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο και Κύπρο αν και στο τελευταίο παιχνίδι που υποδέχτηκε τους Κύπριους δεν έπρεπε να ηττηθεί. Τελικά πέρασε ένα εύκολο βράδυ, επικράτησε με 4-0 και πέτυχε έναν βασικό στόχο της.
Παρά την καλή εικόνα που παρουσίασε ωστόσο ο προπονητής της Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο ΓαλλοΒόσνιος προπονητής φαίνεται πως προτιμούσε καλύτερα τον πάγκο ενός συλλόγου παρά το γεγονός ότι ακόμα βρίσκεται χωρίς δουλειά.
Νέος προπονητής της ομάδας ανέλαβε o Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς. Ο 53χρονος Μαυροβούνιος κόουτς έχει περάσει από τους πάγκους του Λίβανου και της Μιανμάρ και τώρα αναλαμβάνει μία σημαντική πρόκληση
Με οδηγό τις εμφανίσεις του Nations League θα πορευτεί και στα προκριματικά του Μουντιάλ όπου σαφώς οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες. Σε έναν όμιλο με Ολλανδία, Τουρκία και Νορβηγία σαφώς και δεν είναι το φαβορί, θα προσπαθήσει να πάρει το απόλυτο από τα παιχνίδια απέναντι σε Λετονία και Γιβραλτάρ και στην συνέχεια ο,τι καλύτερο βγει.
Η ομάδα πάντως έχει πολλά παράπονα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο στο οποίο θα αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές, με τον κόουτς Ραντούλοβιτς να τα εκφράζει στην συνέντευξη Τύπου.
«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τα προκριματικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η αρχή. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι η κατάσταση του γηπέδου δεν είναι αντάξια της ποιότητας των παικτών. Ίσως προχωρήσω και σε κάποιες αλλαγές λόγω του γηπέδου», τόνισε ο κόουτς Ραντούλοβιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός ο μέσος Γιάνκοβιτς (Μπεϊτάρ Ιερουσαλίμ) και ο φορ Μουγκόσα (Ιντσεόν Γιουνάιτεντ).
Η αποστολή της Εθνικής Μαυροβουνίου:
Τερματοφύλακες: Σάρκιτς (Σριούσμπερι), Ντραγκόγεβιτς (Μπουντούτσνοστ), Μιγιάτοβιτς (ΜΤΚ)
Αμυντικοί: Σάβιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ρασπόποβιτς (Άστρα), Σίμιτς (Λιεπάγια), Βούγιασιτς (Παρτιζάν), Ραντούνοβιτς (Στεάουα), Τομάσεβιτς (Αστάνα), Λάγκατορ (Βίσλα Πλοκ), Σάβελιτς (Ράγιο Βαγιεκάνο), Μαρτίνοβιτς (Μάριμπορ)
Μέσοι: Γιόβοβιτς (Γιάμπλονετς), Κόσοβιτς (Καϊράτ), Μπόλγεβιτς (Έουπεν), Μπάκιτς (Μουσκρόν), Χαξαμπάνοβιτς (Νόρκεπινγκ), Σέκιτς (Παρτιζάν), Ιβανόβιτς (Μπούντοτσνοστ), Βούκσεβιτς (Ποντγκόριτσα), Βούλαϊ (Ντέτσιτς), Ζέτσεβιτς (Ρούνταρ Πίγιεβλα)
Επιθετικοί: Μπετσιράι (Μπνέι Γιουχόντα), Γιόβετιτς (Μονακό), Ισλάμοβιτς (Ρόζενμποργκ), Ντούρντεβιτς (Σπόρτινγκ Χιχόν)

Εκτίμηση
Η Λετονία απογοήτευσε με τις εμφανίσεις της στο Nations League, θέλει να κάνει μία νέα αρχή αλλά και πάλι ξέρει ότι λογικά θα παίξει ρόλο κομπάρσου στον όμιλο. Από την άλλη το Μαυροβούνιο μπορεί να άλλαξε προπονητή αλλά θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά του αποτελέσματα. Πιο ποιοτική ομάδα οι φιλοξενούμενοι και θα πάμε με το διπλό.