6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ισλανδία - Σλοβακία

17/6/2023 21:45
Κωδ ΟΠΑΠ: 209
1 - 2
Τελείωσε
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 316 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: Σλοβακία - Ισλανδία στις 16/11/2023

Προϊστορία

16/11/2023 ΣλοβακίαΙσλανδία 4 - 2
17/6/2023 ΙσλανδίαΣλοβακία 1 - 2
17/11/2015 ΣλοβακίαΙσλανδία 3 - 1
17/9/2015 ΙσλανδίαΣλοβακία 4 - 1
12/8/2009 ΙσλανδίαΣλοβακία 1 - 1
26/3/2008 ΣλοβακίαΙσλανδία 1 - 2

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 25,336 18.3%
X
€ 57,214 41.3%
2
€ 55,831 40.3%
Over
€ 5,337 32.7%
Under
€ 10,971 67.3%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Σάββατο, 21:45

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

152 ψήφοι:

3

Σουτ στην εστία

4

5

Σουτ εκτός εστίας

5

42%

Κατοχή μπάλας

58%

0

Οφσάιντ

2

1

Κίτρινες κάρτες

1

0

Κόκκινες κάρτες

0

2

Κόρνερ

9

9

Φάουλ

9

1

«Κομμένα» Σουτ

5

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Laugardalsvoellur
  • Χωρητικότητα: 15182
  • Θεατές: 7555
Ντεμπούτο Χαρέιντε στην Ισλανδία, επιστροφή Σκρίνιαρ-Χάμσικ στην Σλοβακία

Ντεμπούτο Χαρέιντε στην Ισλανδία, επιστροφή Σκρίνιαρ-Χάμσικ στην Σλοβακία

Η Ισλανδία που έχει νέο προπονητή τον έμπειρο Άγκε Χαρέιντε, υποδέχεται την Σλοβακία σ’ ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο στη μάχη για την πρόκριση στην τελική φάση.

Τι ισχύει: Προκρίνονται απευθείας οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το Fair Play και τέλος η κατάταξη τους στο Nations League.

Ξέσπασε στο Λιχτενστάιν μετά τη βαριά ήττα της πρεμιέρας στην Βοσνία (0-3) παίρνοντας εμφατική εκτός έδρας νίκη με 7-0. Ματς που δεν αντέχει κριτικής, είχε 15 σουτ στην εστία και πέτυχε επτά γκολ, με τον Γκούναρσον να σημειώνει χατ-τρικ (48’, 68’, 73’ πεν.). Στον πίνακα των σκόρερ μπήκαν επίσης οι Όλφασον (4’), Χάραλντσον (38’), Γκιούντιοχσεν (85’) και Έλερτσον (87’).

Η ήττα στην Βοσνία έφερε εξελίξεις με τον Νορβηγό Άγκε Χαρέιντε να αντικαθιστά τον Άρναρ Βίνταρσον στον πάγκο της ομάδας. Ο 69χρονος τεχνικός ήταν στο τιμόνι της Εθνικής από το 2016 έως το 2020, οδηγώντας της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ενώ στο παρελθόν διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής και της Εθνικής Νορβηγίας (2003-08).

Είναι το αουτσάιντερ για την πρόκριση σε όμιλο με Πορτογαλία, Σλοβακία, Βοσνία και Λουξεμβούργο και το έργο της για την πρώτη δυάδα έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολα μετά την ήττα από τους Βόσνιους. Μπροστά της έχει δύο εντός έδρας με Σλοβάκους και Πορτογάλους, τα δύο φαβορί δηλαδή για τις θέσεις που οδηγούν στα τελικά του Euro, κι αν θέλει να ελπίζει στην πρόκριση καλείται να κερδίσει το σημερινό στην έδρα της απέναντι στην ομάδα της Σλοβακίας. Στο γήπεδο της μετράει μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία (1-5-1) κι αυτή από την Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Χαρέιντε θα κάνει ντεμπούτο στο σημερινό κρίσιμο παιχνίδι, με τον ίδιο να μην κρύβει πως: «Ανυπομονώ για το παιχνίδι, νομίζω ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Πρέπει να πάρουμε τρεις βαθμούς. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι απέναντί τους εκτός έδρας, το οποίο θα είναι πιο δύσκολο, οπότε θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς τώρα. Πιστεύω ότι μια νίκη κόντρα στη Σλοβακία θα βελτιώσει το πνεύμα της ομάδας και την αυτοπεποίθηση κάθε παίκτη. Είναι μια ομάδα που παίζει τη κλασσική έκδοση του 4-3-3. Ασκούν πίεση ψηλά και χαμηλά όταν αμύνονται. Κόντρα στην Βοσνία τους πίεζαν σε τρεις γραμμές. Έχουν αρκετή ποιότητα και είναι τυπική ομάδα ανατολικής Ευρώπης», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός και αναφέρθηκε για τις πρώτες του εντυπώσεις στην Εθνική ομάδα: «Οι παίκτες είναι πολύ ενθουσιασμένοι που εκπροσωπούν την Ισλανδία, είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε καλό μείγμα παλαιών και νεαρών παικτών. Οι παλιοί παίκτες είναι η ραχοκοκαλιά που έφεραν τα καλά αποτελέσματα της ομάδας πριν από μερικά χρόνια. Επομένως, είναι απαραίτητο να τους έχουμε μαζί μας, κυρίως για να δείξουμε στους νεότερους παίκτες πώς να παίζουν ποδόσφαιρο της Εθνικής ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο».

Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε και δεν υπολογίζεται ο επιθετικός χαφ Α. Σίγκουρντσον (Νόρκεπινγκ). Χωρίς άλλα προβλήματα. Δεν κλήθηκαν σε σχέση με τα ματς του Μαρτίου ο στόπερ Θοράρινσον (ΟΦΗ), ο μπακ Όλφασον (Κάλμαρ), οι μέσοι Θόρνταρσον (Σίλκεμποργκ), Θράνταρσον (Οντένσε), ο φορ Γκούντγιονσεν (Νόρκεπινγκ) και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Γκούναρσον (Βίκινγκ). Νέο πρόσωπο στην αποστολή ο 19χρονος χαφ Χλίνσον (Άγιαξ) που έβγαλε μάτια με την Β’ ομάδα του Αίαντα (11 γκολ, 9 ασίστ σε 37 ματς στην Β’ Ολλανδίας).

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ρούναρσον (Αλάνιασπορ), Βαλντίμαρσον (Έλφσμποργκ), Όλαφσον (Μίντιλαντ)

Αμυντικοί: Ίνγκασον (ΠΑΟΚ), Χ. Μάγκνουσον (Παναθηναϊκός), Πάλσον (DC Γιουνάιτεντ), Σάμπστεντ (Τβέντε), Γκρέταρσον (Σλασκ Βρόσλαβ), Φριόρικσον (Χάκεν)

Μέσοι: Μπιάρνασον (Βίκινγκ), Γκούναρσον (Αλ Αραμπί), Γ. Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Τραούστασον (Νόρκεπινγκ), Σίγκουρτσον (Νόρκεπινγκ), Α. Γκούντμουντσον (Τζένοα), Θορστέινσον (Λέουβεν), Άντερσον (Άαρχους), Γιοχάνεσον (Κοπεγχάγη), Χέλγκασον (Λέτσε), Έλερτσον (Βενέτσια), Χάραλντσον (Κοπεγχάγη), Βίλουμσον (Γκόου Αχέντ Ιγκλς), Χλίνσον (Άγιαξ)

Επιθετικοί: Φινμπόγκασον (Λίνγκμπι), Α. Μάγκνουσον (Λίνγκμπι)Στην πρεμιέρα «στραβοπάτησε» στο εντός έδρα με το Λουξεμβούργο (0-0) αλλά ακολούθησε η νίκη με 2-0 επί της Βοσνίας στην Μπρατισλάβα. Προηγήθηκε στο 13’ με μακρινό σουτ του Μακ και έκτοτε έδωσε μέτρα χτυπώντας στο τρανζίσιον. Πέτυχε δεύτερο μ’ αυτόν το τρόπο στο 40’ χάρη σε πλασέ του Χαρασλίν ενώ στην επανάληψη έκανε σωστή διαχείριση, υπερασπίζοντας το υπέρ της σκορ. Κινδύνευσε μονάχα σε μία φάση στο ματς ενώ είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία σε κενή εστία για ένα τρίτο τέρμα.

Η νίκη ήταν μονόδρομος κόντρα στην Βοσνία μετά το στραβοπάτημα της πρεμιέρας με το Λουξεμβούργο και ήρθε με άκρως πειστική εμφάνιση, όντας αρκετά συμπαγής ανασταλτικά και με καλές επιθετικές ενέργειες από τη μέση και μπροστά. Πλέον έχει μπροστά της δύο must-win εκτός έδρας ματς με Ισλανδία και Λιχτενστάιν όπου δε συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από έξι βαθμούς.

Αξιοσημείωτο ότι έκανε προπονήσεις στην Μπρατισλάβα όλο αυτό το διάστημα και ταξίδεψε μόλις το Σάββατο στο Ρέικιαβικ. «Θέλαμε να είμαστε ήρεμοι» σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Καλτσόνα και αναφέρθηκε στο ματς: «Είμαστε έτοιμοι για όλα, λάβαμε υπόψη την αλλαγή στη θέση του αντιπάλου προπονητή, την αντίληψή του για το ποδόσφαιρο, σίγουρα θα φέρει νέα πράγματα στην ομάδα. Έχουν ποιότητα και περιμένουμε ένα ματς που θα δοκιμάσει τη φυσική μας κατάσταση και δύναμη. Μπορεί να μην έχουν τα μεγάλα ονόματα αλλά έχουν μια δυνατή ομάδα. Είναι ένα ματς στο οποίο μπορούμε να φέρουμε τον εαυτό μας σε πλεονεκτική θέση. Οι Ισλανδοί θα έχουν μετά μια σκληρή μάχη με την Πορτογαλία, οπότε θα έχουμε ξεφύγει από αυτούς περίπτωση νίκης».

Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο ηγετικός στόπερ Σκρίνιαρ (Ίντερ) που έλειψε στα ματς του Μαρτίου ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, μιας και λείπει καιρό από την ενεργό δράση. Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη επιστροφή του ρέκορντμαν χαφ Χάμσικ (Τραμπζονσπόρ), ο οποίος είχε αποσυρθεί από την Εθνική αλλά αποδέχτηκε την πρόσκληση του ομοσπονδιακού τεχνικού και θα αγωνιστεί στα δύο ερχόμενα ματς της Εθνικής ομάδας. Όσον αφορά τις απουσίες, ξεχωρίζει αυτή του εξτρέμ Χαρασλίν (Σπάρτα Πράγας) που ήταν πολύ καλός με την Βοσνία, του ομοθεσίτη Βάις (Σλόβαν Μπρατισλάβας) και του καλού επιθετικού χαφ Ντούντα (Βερόνα). Θα λείψουν επίσης ο μέσος Μπένες (Αμβούργο) κι ο φορ Ζρέλακ (Βάρτα Πόζναν).

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ντουμπράβκα (Νιούκαστλ), Ρόντακ (Φούλαμ), Ραβάς (Βίντζεφ Λοτζ)

Αμυντικοί: Σκρίνιαρ (Ίντερ), Πέκαρικ (Χέρτα), Τόμιτς (Μλάντα Μπόλεσλαβ), Σάτκα (Λεχ Πόζναν), Χάνκο (Φέγενορντ), Ντε Μάρκο (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Γκιόμπερ (Σαλερνιτάνα), Βάλιεντ (Μαγόρκα), Βάβρο (Κοντάν).

Μέσοι: Χάμσικ (Τραμπζονσπόρ), Χροσόφσκι (Γκενκ), Λομπότκα (Νάπολι), Γκάιντος (Γκρασχόπερς), Χερκ (Γκρασχόπερς), Κούτσκα (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Σούσλοβ (Χρόνινγχεν).

Επιθετικοί: Μπέρο (Φίτεσε), Μακ (Σίδνεϊ ΦΚ), Ντουρίς (Ζίλινα), Σχρανζ (Σλάβια Πράγας), Τζίρκα (Βικτόρια Πλζεν), Πόλιεβκα (Ντούκλα Μ. Μπιστρίτσα), Μπόζενικ (Μποαβίστα), Στρέλεκ (Ρετζίνα), Τούπτα (Σλόβαν Λίμπερερτς).

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό και για τις δύο στη μάχη της πρόκρισης. Η Σλοβακία ξεπέρασε τη γκέλα της πρεμιέρας με το Λουξεμβούργο νικώντας με πειστική εμφάνιση την Βοσνία και ξέρει πως με «διπλό» στην Ισλανδία θα κάνει καθοριστικό βήμα για την 2η θέση. Οι επιστροφές των ηγετικών Σκρίνιαρ-Χάμσικ θα βοηθήσουν και στο ψυχολογικό κομμάτι τους Σλοβάκους, οι οποίοι δίνονται μάλλον ορθώς ελαφρώς φαβορί. Παρόλα αυτά η άφιξη του έμπειρου Χαρέιντε στον πάγκο της Ισλανδίας το κάνει πολύ πιο αμφίρροπο. Οι γηπεδούχοι παίζουν ουσιαστικά την τελευταία τους ζαριά μετά την βαριά ήττα από την Βοσνία ενώ στην έδρα τους έχουν μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία (1-5-1) κι αυτή από την Γερμανία το 2021. Δεν πιάνεται εύκολα, προτιμότερο το πάσο σε σημείο. Το διακύβευμα είναι μεγάλο αλλά το γεγονός πως και οι δύο θα αναζητήσουν τη νίκη ενδεχομένως οδηγήσει σε ματς καλύτερου ρυθμού. Αν θα παίζαμε κάτι θα πηγαίναμε με το 2-3 γκολ που καλύπτει πολλά ενδεχόμενα.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΕΘΝΗ: Euro
Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
Προκριματικά: 10ος Όμιλος
  2 Σλοβακία 10 22 7 1 2 17:8
  4 Ισλανδία 10 10 3 1 6 17:16
Εμφάνιση όλων
Ισλανδία - Τελ. αγώνες
26/3/2024
Ουκρανία
Ισλανδία
2 - 1
21/3/2024
Ισραήλ
Ισλανδία
1 - 4
18/1/2024
Ονδούρα
Ισλανδία
0 - 2
14/1/2024
Γουατεμάλα
Ισλανδία
0 - 1
19/11/2023
Πορτογαλία
Ισλανδία
2 - 0
16/11/2023
Σλοβακία
Ισλανδία
4 - 2
16/10/2023
Ισλανδία
Λιχτενστάιν
4 - 0
13/10/2023
Ισλανδία
Λουξεμβούργο
1 - 1
11/9/2023
Ισλανδία
Βοσνία & Ερζεγοβίνη
1 - 0
8/9/2023
Λουξεμβούργο
Ισλανδία
3 - 1

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο temis167 με το υψηλότερο yield +0.36% έπαιξε: 1X
  • » Ο Lion, με το υψηλότερο yield +18.47% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: X2

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες