Γαλλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επιθυμία του Κιλιάν Εμπαπέ να παίζει μόνο σε σημαντικά ματς της Εθνικής! Ο...
Ζητούν εκδίκηση οι Βέλγοι, θέλουν να διατηρήσουν το σερί οι Γάλλοι
Βέλγιο και Γαλλία συγκρούονται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας του Nations League, σε μια μονομαχία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και πρόκειται για δυο κορυφαίες Εθνικές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τι ισχύει: Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Όποια ομάδα τερματίσει τρίτη θα δώσει διπλά παιχνίδια με ομάδα που θα έχει τερματίσει στη δεύτερη θέση του γκρουπ της στη Β’ κατηγορία για μια θέση στην Α’ κατηγορία. Η τελευταία του κάθε ομίλου υποβιβάζεται.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους 2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους 3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους 4) Συνολική διαφορά τερμάτων 5) Καλύτερη επίθεση συνολικά 6) Καλύτερη επίθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια 7) Περισσότερες νίκες συνολικά 8) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες συνολικά 9) Λιγότεροι βαθμοί ποινής (Κίτρινη κάρτα = ένας βαθμός, αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες = τρεις βαθμοί, απευθείας κόκκινη κάρτα = τρεις βαθμοί, απευθείας κόκκινη κάρτα που ακολουθεί μετά από κίτρινη = τέσσερις βαθμοί 10) Υψηλότερη θέση στην αρχική συνολική κατάταξη του Nations League.
* Ισορροπημένη η προϊστορία ανάμεσα στις δυο Εθνικές, με το Βέλγιο να μετρά 30 νίκες, τη Γαλλία 28, ενώ άλλα 19 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή.
* Τέσσερις σερί νίκες για τους «Μπλε» στις τελευταίες μεταξύ τους μονομαχίες.
* Το πρώτο παιχνίδι στη Λυών είχε λήξει με 2-0 υπέρ των Γάλλων.
Έφτασε μια «ανάσα» από μια επική ανατροπή την προηγούμενη αγωνιστική όπου φιλοξενήθηκε από την Ιταλία στη Ρώμη, όμως «κόλλησε» στο 2-2 με τη «Σκουάντρα Ατζούρα». Αιφνιδιάστηκε για τα καλά στην έναρξη του ματς μένοντας πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση ενός λεπτού από το γκολ του Καμπιάσο, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε το 2-0 από τον Ρετέγκι στο 24’. Η αποβολή του Πελεγκρίνι στο 38’ ωστόσο, ανέτρεψε τα δεδομένα, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να το εκμεταλλεύονται άμεσα μειώνοντας με το φανταστικό σουτ του Ντε Κάιπερ στο 42’. Η ισοφάριση ήρθε στο 61’ με τον Τροσάρ, όμως από εκεί και πέρα η ομάδα του Τεντέσκο δεν απείλησε σημαντικά, με το 2-2 να παραμένει έως το τελευταίο σφύριγμα.
Με αυτόν τον τρόπο το Βέλγιο ναι μεν δεν ηττήθηκε από τους Ιταλούς ώστε να απομακρυνθεί από το «κόλπο» των πρώτων δύο θέσεων, παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι δεν έφτασε στη νίκη γυρνώντας από το 2-0 και παίζοντας με παίκτη παραπάνω για περίπου μία ώρα, άφησε μια «πικρή γεύση». Τα αμυντικά προβλήματα εξακολουθούν πάντως και είναι εμφανή, ενώ το αποψινό ματς μοιάζει must win, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το «έργο» θα δυσκολέψει πολύ, αφού ακολουθεί και η ρεβάνς με την ομάδα του Σπαλέτι.
Στο μεταξύ, ο προπονητής Ντομένικο Τεντέσκο, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Γαλλίας, τόνισε ότι η απουσία του Εμπαπέ μπορεί να δώσει έξτρα κίνητρο στην ομάδα του να παίξει πιο «απελευθερωμένα»: «Πιστεύω ότι η απουσία του Εμπαπέ μπορεί να μας δώσει μεγάλο κίνητρο. Σίγουρα θα ήταν φανταστικό να κερδίσουμε και να προσπεράσουμε τη Γαλλία, αλλά πρέπει να είμαστε πιο θαρραλέοι εν συγκρίσει με τον αγώνα στην Ιταλία. Δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μια τέτοια ομάδα».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν προέκυψαν νεότερα προβλήματα για τους Βέλγους.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Καστέλς (Αλ Καντσία), Ντε Γουλφ (Μαλίν), Βάντερβουρντ (Λειψία)
Αμυντικοί: Καστάν (Φούλαμ), Φας (Λέστερ), Τεάτ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Ντεμπάστ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Μπορνό (Βόλφσμπουργκ), Ντε Κάιπερ (Κλαμπ Μπριζ), Ντε Βίντερ (Τζένοα), Σμετς (Γκενκ)
Μέσοι: Τίλεμανς (Άστον Βίλα), Μανγκαλά (Έβερτον), Ντε Κετελάρε (Αταλάντα), Βρανκξ (Βόλφσμπουργκ), Ένχελς (Σέλτικ), Φοφανά (Λυών)
Επιθετικοί: Τροσάρ (Άρσεναλ), Ντοκού (Μάντσεστερ Σίτι), Οπεντά (Λειψία), Λουκεμπάκιο (Σεβίλλη), Μπακαγιόκο (Αϊντχόφεν), Ενζονζί (Νάπολι)
«Ζορίστηκε» ως έναν βαθμό για να «καθαρίσει» το Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη στη Βουδαπέστη, φτάνοντας ωστόσο στην εμφατική νίκη με 4-1. Μπήκε με φόρα και προηγήθηκε μόλις στο 7’ με το μακρινό σουτ του Καμαβινγκά και την απίστευτη γκάφα του Γκλάζερ, όμως οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν με την εξαιρετική κεφαλιά του Γκάντελμαν στο 24’. Δεν πτοήθηκε όμως και με υπέροχη ενέργεια του Ενκουνκού ξαναπήρε προβάδισμα τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως αν και είχε την υπεροχή, άργησε πολύ να «σφραγίσει» το «τρίποντο», με τους Γκεντουζί στο 87’ και Μπαρκολά στο 89’ να τη βγάζουν από τη δύσκολη θέση.
Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Γαλλία μετά από εκείνη απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο, την οποία συνόδευσε με αρκετά καλή εμφάνιση, δείχνοντας να έχει αφήσει πίσω την εντός έδρας συντριβή από την Ιταλία στην πρεμιέρα των ομίλων. Κομβικό πάντως για τους «Μπλε» το αποψινό παιχνίδι, αν και δεν «καίγονται» για τη νίκη, αφού και με ισοπαλία την «κάνουν τη δουλειά» τους έχοντας ως στόχο την κατάληψη μίας από τις πρώτες δύο θέσεις του γκρουπ, όντες στην παρούσα φάση 2οι και στο +2 από τους «Κόκκινους Διαβόλους».
«Υπάρχει πάντα ανταγωνισμός κόντρα στο Βέλγιο, αλλά όχι εχθρικές διαθέσεις. Από την άλλη δεν πιστεύω ότι μας δίνει κάποιο ψυχολογικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι κερδίζουμε στα τελευταία μεταξύ μας παιχνίδια. Σίγουρα θα κατέβει με μεγάλο κίνητρο η βελγική ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Βελγίου ο τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν.
Αγωνιστικά Νέα: Επανέρχεται ο επιθετικός της Ίντερ, Τουράμ, που προφυλάχθηκε στον αγώνα με τους Ισραηλινούς.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μενιάν (Μίλαν), Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Σαμπά (Λανς)
Αμυντικοί: Ντίνιε (Άστον Βίλα), Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Ερναντέζ (Μίλαν), Σαλιμπά (Άρσεναλ), Κονατέ (Λίβερπουλ), Κλος (νις), Φοφανά (Τσέλσι), Μπαντέ (Σεβίλλη)
Μέσοι: Τσουαμενί (Ρεάλ Μαδρίτης, Γιοσούφ Φοφανά (Μίλαν), Καμαβινγκά (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκεντουζί (Λάτσιο), Ζαΐρ-Εμερί (Παρί Σεν Ζερμέν), Κονέ (Ρόμα)
Επιθετικοί: Ντεμπελέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Τουράμ (Ίντερ), Κολό Μουανί (Παρί Σεν Ζερμέν), Ενκουνκού (Τσέλσι), Ολίσε (Μπάγερν Μονάχου), Μπαρκολά (Παρί Σεν Ζερμέν)
Εκτίμηση
Το Βέλγιο γνωρίζει ότι αν θέλει να έχει πιθανότητες πρέπει να κερδίσει το αποψινό παιχνίδι στις Βρυξέλλες, γι’ αυτό εκτιμούμε ότι θα τα δώσει όλα για να πάρει το «τρίποντο». Προφανώς και η αποστολή των «Κόκκινων Διαβόλων» δεν θα είναι εύκολη, και με την άμυνά τους να προβληματίζει θα αποφύγουμε τον «άσο», οπότε αντ’ αυτού θα πάμε με το αμφίσκορο, από τη στιγμή ειδικά που η επίθεση των Γάλλων είναι όπως πάντα αποδοτική.