12

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ισπανία - Γαλλία

Προϊστορία

10/10/2021 ΙσπανίαΓαλλία 1 - 2
28/3/2017 ΓαλλίαΙσπανία 0 - 2
4/9/2014 ΓαλλίαΙσπανία 1 - 0
26/3/2013 ΓαλλίαΙσπανία 0 - 1
16/10/2012 ΙσπανίαΓαλλία 1 - 1
23/6/2012 ΙσπανίαΓαλλία 2 - 0
3/3/2010 ΓαλλίαΙσπανία 0 - 2
1/7/2009 ΓαλλίαΙσπανία 1 - 2
6/2/2008 ΙσπανίαΓαλλία 1 - 0

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 434,209 25.9%
X
€ 360,284 21.5%
2
€ 882,530 52.6%
Over
€ 93,459 40.0%
Under
€ 139,897 60.0%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κυριακή, 21:45

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

201 ψήφοι:

Ειδήσεις

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: San Siro
  • Χωρητικότητα: 80018
  • Θεατές: 31511
Τελικός χωρίς φαβορί

Τελικός χωρίς φαβορί

Ισπανία και Γαλλία αναμετρούνται στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνο για το τρόπαιο του Nations League.

Τι ισχύει: Τελικός του Nations League. Μονό ματς στο «Σαν Σίρο», όπου σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι. Ο νικητής εκτός από το τρόπαιο θα κερδίσει και το χρηματικό έπαθλο των 12.1 εκατ. δολαρίων, ενώ ο φιναλίστ το ποσό των 10.4 εκατ. δολαρίων.

* 16 νίκες η Ισπανία, 12 η Γαλλία και 7 ισοπαλίες στη μεταξύ τους παράδοση σε φιλικά και επίσημα. Αν αφαιρέσουμε τα φιλικά, η Γαλλία υπερτερεί με 5 νίκες έναντι 2 της Ισπανίας, ενώ 2 ματς έχουν έρθει ισόπαλα.

* Η τελευταία τους συνάντηση σε επίσημο παιχνίδι ήταν στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, με την Ισπανία να νικά με 1-0 τους Γάλλους εκτός έδρας. Από το 2006 και έπειτα η Γαλλία έχει μόλις 1 νίκη σε 7 με τους «φούριας ρόχας», σε φιλικό του 2014 (1-0).

* Η μοναδική φορά που έχουν αναμετρηθεί σε τελικό ήταν στο Euro 1984, όπου η οικοδέσποινα Γαλλία πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ του Πλατινί έπειτα από λάθος του Αρκονάδα.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Επικράτησε με 2-1 της οικοδέσποινας Ιταλίας στο «Σαν Σίρο», της έσπασε το ιστορικό αήττητο 37 αγώνων και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League. Μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε στο 17’ με πλασέ του Τόρες, ενώ δύο λεπτά μετά «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ με τον Κόκε. Άρχιζε να δέχεται πίεση μετά το πρώτο μισάωρο και γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις με την ισοφάριση, όμως στο 41’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και στις καθυστερήσεις πέτυχε και δεύτερο γκολ ξανά με τον Τόρες. Κυρίαρχη στην επανάληψη, σπατάλησε μερικές σημαντικές ευκαιρίες για το 3-0 και στο 83’ δέχτηκε τη μείωση του σκορ από το πουθενά έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση των «ατζούρι». Παρόλα αυτά οι «φούριας ρόχας» έκαναν εξαιρετική διαχείριση και κράτησαν χωρίς προβλήματα το 2-1 ως το τελικό σφύριγμα.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στην ομάδα μετά την πρόκριση στον τελικό, παίρνοντας και ρεβάνς από του Ιταλούς για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Euro. Δικαιώθηκε ο Λουίς Ενρίκε με την επιλογή να δώσει φανέλα βασικού στον 17χρονο χαφ Γκάβι, καθώς ο άσος της Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετικός δίπλα σε Μπουσκέτς και Κόκε, παίζοντας με εντυπωσιακή ωριμότητα και ηρεμία.

Επιστρέφει σε τελικό διοργάνωσης μετά το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013 και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στους παγκόσμιους πρωταθλητές Γάλλους.

Εν όψει του τελικού, ο Λουίς Ενρίκε δήλωσε: «Κοιτάξτε το ρόστερ της Γαλλίας και την αρχική τους ενδεκάδα. Οι παίκτες τους παίζουν σε κορυφαίους συλλόγους και ξεχωρίζουν. Είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Εμείς έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Οι τρεις παίκτες που έχουν μπροστά είναι εξαιρετικοί και ικανοί να γυρίσουν ένα παιχνίδι, είτε μόνοι τους είτε συνδυαστικά. Όμως εμείς δεν θα αλλάξουμε τίποτα όσον αφορά τον τρόπο που παίζουμε και τις ιδέες μας. Παίξαμε και κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα του Euro. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας. Θέλω να κερδίσω τίτλο με την Εθνική Ισπανίας, είναι κάτι που η πλειοψηφία δεν τα έχει καταφέρει. Θέλουμε τη μπάλα στα πόδια μας, θέλουμε να παίζουμε όσο πιο μακριά γίνεται από την περιοχή μας. Αν χάνουμε τη μπάλα πρέπει να ασκούμε καλό πρέσινγκ».

Αγωνιστικά Νέα: Ο σκόρερ των δύο τερμάτων στον ημιτελικό με την Ιταλία, Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι) αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Ο παίκτης πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρει.

Από εκεί και πέρα, οι γνωστές απουσίες που είχε και στον ημιτελικό. Απουσιάζουν λόγω τραυματισμών οι φορ Μοράτα, Μορένο κι έτσι ότι πιο κοντινό σε «9» είναι οι Τόρες και Ογιαρθάμπαλ, αφού ο Ενρίκε δε θέλησε να καλέσει άλλον κλασσικό σέντερ φορ. Εκτός επίσης οι χαφ/εξτρέμ Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Γιορέντε (Ατλέτικο), Όλμο (Λειψία), Τραορέ (Γουλβς), Μέντες (Θέλτα), οι μπακ Γκαγιά (Βαλένθια), Άλμπα (Μπαρτσελόνα), ο μέσος Τιάγκο (Λίβερπουλ), ενώ σταθερά εκτός είναι ο στόπερ Ράμος (Παρί Σεν Ζερμέν).

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σάντσεθ (Μπράιτον), Σιμόν (Μπιλμπάο)

Αμυντικοί: Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ), Ίνιγο Μαρτίνεθ (Μπιλμπάο), Γκαρθία (Μπαρτσελόνα), Ρεγκιλόν (Τότεναμ), Πόρο (Σπόρτινγκ), Αλόνσο (Τσέλσι), Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι)

Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Κόκε (Ατλέτικο), Γκάβι (Μπαρτσελόνα), Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα), Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι), Φορνάλς (Γουέστ Χαμ), Μερίνο (Σοσιεδάδ)

Επιθετικοί: Γκιλ (Τότεναμ), Πίνο (Βιγιαρεάλ), Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι), Οϊαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Σαράμπια (Σπόρτινγκ)ΓΑΛΛΙΑ

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο στον ημιτελικό μετο Βέλγιο, έφερε… τούμπα το ματς στην επανάληψη (3-2) και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Nations League. Δεν ήταν απειλητική στο πρώτο μέρος και βρέθηκε πίσω με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (37’, 41’), όμως στην επανάληψη κυριάρχησε, ισοφάρισε σε 2-2 σε ένα επτάλεπτο με Μπενζεμά (62’) και Εμπαπέ (69’ πεν.) και συνέχισε να ψάχνει το τρίτο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 90’ με δυνατό σουτ του Τεό Ερναντέζ, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Πογκμπά είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Επιβεβαίωσε την εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Βέλγους και επιστρέφει σε τελικό μετά από αυτόν του Μουντιάλ το 2018. Ήταν μια νίκη που την είχε ανάγκη μετά την απογοητευτική πορεία στο Euro αλλά και τις μετριότατες εμφανίσεις στα προκριματικά του Σεπτεμβρίου για το Μουντιάλ. Τρίτος τελικός σε διαφορετική διοργάνωση στην εποχή Ντεσάν μετά από αυτούς στο Euro 2016 και του Μουντιάλ 2020, με τον Γάλλο τεχνικό να πανηγυρίζει έξαλλα την πρόκριση.

Για τον τελικό με την Ισπανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της δήλωσε: «Η Ισπανία θα παίξει με τέσσερις στην άμυνα και πρέπει να ζυγίζω τα συν και τα πλην από τα πιθανά συστήματα που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Κόντρα στην Ιταλία έπαιξαν 4-4-2 σε ρόμβο. Είναι αδύνατο να στερήσεις την μπάλα από την Ισπανία. Είναι στο DNA τους να έχουν την κατοχή. Μπορείς να τους πρεσάρεις αλλά είναι ικανοί να πασάρουν ακόμα και υπό πίεση. Επίσης πίεσαν πολύ καλά την Ιταλία όταν έχαναν τη μπάλα. Η νίκη επί του Βελγίου έδωσε σε όλους αυτοπεποίθηση. Πέρα από την ποιότητα που δείξαμε, αποδείξαμε και την πνευματική μας δύναμη. Έχουμε περισσότερη εμπειρία από την Ισπανία αλλά αυτό δεν μας εγγυάται κάτι. Πρέπει να έχουμε τα σωστά συστατικά στο παιχνίδι μας για να βγούμε και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Αγωνιστικά Νέα: Ο μέσος Ραμπιό (Γιουβέντους) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα λείψει από τον τελικό. Νοκ-άουτ και ο μπακ Ντίνιε (Έβερτον) που αποκόμισε μικροτραυματισμό. Υπενθυμίζεται πως δεν έχει κληθεί στην αποστολή λόγω κορωνοϊού ο αμυντικός χαφ Καντέ (Τσέλσι) αλλά και ο εξτρέμ Κομάν (Μπάγερν) λόγω τραυματισμού.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Γιορίς (Τότεναμ), Μενιάν (Μίλαν), Κοστίλ (Μπορντό).

Αμυντικοί: Ντίνιε (Εβερτον), Ντιμπουά (Λυών), Λ. Ερνταντέζ (Μπάγερν), Κιμπεμπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Κουντέ (Σεβίλλη), Παβάρ (Μπάγερν Μονάχου), Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου), Βαράν (Μάντσεστερ Γ.).

Μέσοι: Γκεντουζί (Μαρσέιγ), Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Πογκμπά (Μάντσεστερ Γ.), Ραμπιό (Γιουβέντους), Τσουαμενί (Μονακό), Βερετού (Ρόμα).

Επιθετικοί: Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γ.), Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ντιαμπί (Λεβερκούζεν), Μπεν Γέντερ (Μονακό).

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Σπουδαίος τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι μπουκ δίνουν το προβάδισμα στην Γαλλία, ωστόσο ίσως θα έπρεπε να ήταν πιο μοιρασμένο το σετ λαμβάνοντας υπόψη την σαφώς πιο ξεκούραστη πρόκριση της Ισπανίας ,που έπαιξε με παίκτη παραπάνω όλο το δεύτερο μέρος με τους Ιταλούς, ενώ από την άλλη οι Γάλλοι –που είχαν και μια μέρα λιγότερη ξεκούρασης- χρειάστηκε να κάνουν πολύ μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με το Βέλγιο. Λογικά η Ισπανία θα έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ η Γαλλία θα επιχειρήσει να χτυπήσει στο τρανζίσιον με τους γρήγορους επιθετικούς της. Δεν πιάνεται εύκολα σε σημείο, αν θα παίζαμε κάτι θα ρισκάραμε στο «Χ». Από εκεί και πέρα, αμφότερες διαθέτουν μεγάλη ποιότητα επιθετικά, ενώ δέχτηκαν γκολ στους ημιτελικούς. Σε σωστές τιμές το αμφίσκορο.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο erase, με το υψηλότερο yield +61.12% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Nations League: League A] έπαιξε: Ημ.1

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες