Αναζητείται αντίδραση
ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ
Όσο ενθαρρυντική ήταν η εικόνα της την πρώτη αγωνιστική απέναντι στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, τόσο προβληματική παρουσιάστηκε στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Ντέγκερφορς η οποία την διέλυσε με 3-0, φανερώνοντας όλες τις αδυναμίες που έχει σαν ομάδα και το… κοντό ρόστερ που διαθέτει.
Η Nτέγκερφορς, άνοιξε το σκορ με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν στο 44ο λεπτό της συνάντησης, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του, λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στο 56ο λεπτό η Ντέγκερφορς διπλασίασε τα τέρματά της με σκόρερ τον Όλσον, ο οποίος με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 0-2.
Η ομάδα του Γκόιτομ δεν έμεινε εκεί και βρήκε και τρίτο γκολ στο παιχνίδι, με τον Ράφερτι να σκοράρει στο 90+3’ μετά την ασίστ του Γκιρμάι διαμορφώνοντας το τελικό 0-3. Ενδεικτικό για τη Χάλμσταντ ήταν το γεγονός πως σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κατάφερε να βρει απάντηση και έγινε «έρμαιο» των ορέξεων της ομάδας του Γκόιτομ, η οποία πέρασε ένα μάλλον εύκολο βράδυ.
Πλέον μετά τις ισάριθμες ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές και κυρίως μετά την εικόνα στο δεύτερο παιχνίδι, η ομάδα Γιόχαν Λίντχολμ αναζητάει αντίδραση απέναντι στη Γκέτεμποργκ για να μην βρεθεί σε ακόμα δυσκολότερη θέση.
Αγωνιστικά Νέα: Για τη Χάλμσταντ εκτός είναι μονάχα ο μακροχρόνια απόντας αριστερός μπακ, Γκούσταβ Φρίμπεργκ(0 συμ./0γκολ) που αναρρώνει από ρήξη χιαστού. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι για τον Λίντχολμ.
ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
Κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν για την Γκέτεμποργκ η οποία μετράει ισάριθμες ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και μάλιστα με πολύ κακές εμφανίσεις. Απέναντι στη Χάκεν προβλημάτισε και ηττήθηκε με 0-2 μέσα στην έδρα της σε ένα παιχνίδι στο οποίο μετά από ένα σημείο υπήρχε έντονος εκνευρισμός στην Γκέτεμποργκ η οποία έμεινε και με 10 παίκτες στο τέλος του παιχνιδιού.
Ο Λίντγκρεν άνοιξε το σκορ για τη Χάκεν στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, κάνοντας το 1-0 και βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του. Η Γκέτεμποργκ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς κέρδισε πέναλτι στο 25’ το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Χάιντζ, ο οποίος ωστόσο αστόχησε με το 0-1 να παραμένει.
Στο δεύτερο μέρος η Γκέτεμποργκ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με τη Χάκεν να είναι αυτή που βρήκε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 84ο λεπτό της συνάντησης ο Ρίγκααρντ σκόραρε μετά από πανέμορφη πάσα του Λαγιούνι και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τη Χάκεν που πήρε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την ομάδα του Στέφαν Μπίλμπορν, αποβλήθηκε και με απευθείας κόκκινη ο Γεμπόα για σκληρό φάουλ και θα λείψει από την αναμέτρηση με τη Χάλμσταντ.
Αγωνιστικά Νέα: Πολλά εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα για τον Μπίλμπορν καθώς στα ήδη υπάρχοντα, προστέθηκε και αυτό της αποβολής του πολύτιμου κεντρικού αμυντικού, Ρόξον Γεμπόα (2συμ./0γκολ). Οι τερματοφύλακες Φρέντρικ Άντερσον (0συμ.) και Τζόναθαν Ρασίντ (0συμ.) είναι μακροχρόνιοι απόντες με τραυματισμούς στον αστράγαλο. Εκτός είναι και ο πολύτιμος αριστερός εξτρέμ Άρμπνορ Μούκολι (0συμ./0γκολ) με πρόβλημα στον χιαστό, ο μέσος Λούκας Καχέντ (0συμ./0γκολ) και ο επιθετικός χαφ, Πασκάλ Ραμόν Λούνγκβιστ (0συμ./0γκολ).
Εκτίμηση
Αναζητούν αντίδραση και οι δύο ομάδες, ωστόσο θα πάμε με το φαβορί. Η Γκέτεμποργκ βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο και έχει ένα τεράστιο «πρέπει» απέναντι στη Χάλμσταντ. Για αυτό θα πάμε με το διπλό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Μάντσεστερ Σίτι
Κρίσταλ Πάλας
Ροσάριο Σεντράλ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ρίβερ Πλέιτ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Λανς
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπρεστ
Στρασβούργο
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Βόλος ΝΠΣ
Άρης
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Κολοράντο Ράπιντς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολόμπους Κρου
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νάσβιλ
Ντάλας
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
DC Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Ντιναμό Χιούστον
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σινσινάτι
Ίντερ Μαϊάμι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Όστιν
Χετάφε
Μαγιόρκα
Αλαβές
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Σεβίλλη
Εσπανιόλ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λάτσιο
Ίντερ
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Φόλκερκ
Χέλσινγκμποργκ
Όντεβολντ
Φάλκενμπεργκ
Βάρμπεργκ Μπόις
Νόρκεπινγκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Μπράγκε
Έστερσουντ
Έστερ
Σάντβικενς ΙΦ
Σίριους
Χάμαρμπι
Έλφσμποργκ
Χάκεν
Γιουργκόρντεν
Κάλμαρ
Μιάλμπι
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Γκάις
Ντέγκερφορς
Μάλμε
Βαστέρας ΦΚ
Έργκριτε
Μπρομαποϊκάρνα