Με τα γκολ στο Γκέτεμποργκ
ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
Η Γκέτεμποργκ ήταν επιβλητική και διέλυσε με 4-1 εκτός έδρας τη Μιάλμπι για την 20η αγωνιστική της Allsvenskan, ένα αποτέλεσμα που ανάγκασε την αντίπαλό της να απολύσει τον προπονητή της μετά το τέλος του ματς.
Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού ήταν ισορροπημένο με ελάχιστες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Η Γκέτεμποργκ ωστόσο στο δεύτερο μέρος έβγαζε φωτιές. Μπήκε μπροστά στο σκορ στο 60ο λεπτό με τον Ζούγκελι να κάνει το 1-0.
Τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 64’ σκόραρε και πάλι με τον Σίμελχακ να κάνει το 2-0. Συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έκανε το 3-0 με τον Λάρσον στο 76’. Ο ίδιος παίκτης έκανε και το 4-0 στο 80ο λεπτό. Η Μιάλμπι μείωσε στο τελικό 4-1 στο 84ο λεπτό.
Ο προπονητής της ομάδας μετά το ματς ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση: «Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα. Παίξαμε με ένταση, είχαμε αυτοπεποίθηση και ήμασταν αποτελεσματικοί όταν μας παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών και από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το παιχνίδι».
Βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα της στις τελευταίες αγωνιστικές μετρώντας τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα στα τελευταία πέντε.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός παραμένει ο πολύτιμος αριστερός εξτρέμ Μούκολι (-) με πρόβλημα στον χιαστό. Εκτός είναι και ο δεξιός μπακ Τζάλοου (15 συμ.) και ο χαφ Θόρνταρσον (10 συμ.). Εξέτισε την τιμωρία του και είναι ξανά διαθέσιμος ο εξτρέμ Μπέγκμαρκ-Βίμπεργκ (19 συμ. / 1 γκολ).
ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ
Η Χάλμσταντ δεν τα κατάφερε να δώσει συνέχεια στις καλές της εμφανίσεις και ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας από την Ντέγκερφορς σε ένα ματς στο οποίο δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, αλλά ούτε και να απειλήσει στην επίθεση.
Το ματς στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν κλειστό και έφτασε αργά μέσα στην αναμέτρηση για να γίνουν πράγματα. Η Χάλμσταντ δέχθηκε το πρώτο γκολ αργά και συγκεκριμένα στο 76ο λεπτό, με την Ντέγκερφορς να κάνει το 1-0 και να παίρνει προβάδισμα.
Στη συνέχεια η Χάλμσταντ προσπάθησε να αντιδράσει και να βρει την απάντηση, αλλά μοιραία άφησε κενά στην αμυντική της γραμμή και το πλήρωσε και με δεύτερο γκολ, με την αντίπαλό της να σκοράρει στο 88’, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
O προπονητής της Χάλμσταντ στάθηκε στην απροσεξία των παικτών του οι οποίοι δεν έκλεισαν καλά το παιχνίδι: «Η αίσθηση αμέσως μετά το παιχνίδι είναι ότι ήμασταν υπερβολικά απρόσεκτοι. Και στα δύο γκολ τους τούς επιτρέψαμε ουσιαστικά να προχωρήσουν με την μπάλα πολύ εύκολα. Η Ντέγκερφορς άξιζε τη νίκη».
Εξακολουθεί να είναι τελευταία στην βαθμολογία με 11 βαθμούς και βρίσκεται στο – 8 από τη σωτηρία με τα πράγματα να μοιάζουν πολύ δύσκολα όσον αφορά τον υποβιβασμό, τον οποίο δύσκολα θα γλιτώσει.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ο τεχνικός της Χάλμσταντ που μπορεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση χωρίς περιορισμούς για την αναμέτρηση με την Γκέτεμποργκ.
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Εκτίμηση
Ματς με ξεκάθαρο φαβορί πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης. Η Γκέτεμποργκ προέρχεται από την τεράστια νίκη με 4-1 επί της Μιάλμπι με την ψυχολογία της να βρίσκεται στα ύψη, καθώς δείχνει να έχει βρει ρυθμό και να έχει μομέντουμ και μπροστά στο κοινό της αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή. Η Χάλμσταντ έχει χάσει στο τελευταίο ματς δείχνοντας πως έχει πρόβλημα στο να εκμεταλλευτεί τις τελικές που φτιάχνει ενώ και στην άμυνα είχε ζητήματα, με τους παίκτες της να μην είναι συγκεντρωμένοι. Η εικόνα είναι ξεκάθαρη και σπρώχνει προς τον άσο, ωστόσο οι αποδόσεις είναι πολύ χαμηλές. Δεν θα ανοίξει πολύ το ματς για αυτό θα πάμε με το 2-3 γκολ.
Τουρκία
Γαλλία
Ιταλία
Βέλγιο
Γεωργία
Βόρεια Ιρλανδία
Ουγγαρία
Ουκρανία
Μαυροβούνιο
Κύπρος
Αρμενία
Λετονία
Πολωνία
Βοσνία & Ερζεγοβίνη
Σουηδία
Ρουμανία
Αυστραλία
Βραζιλία
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Σέλμπουρν
Ατλάντε
Μοντερέι
Χάμαρμπι
Σίριους
Έλφσμποργκ
Γιουργκόρντεν
Γκάις
Χάκεν
Κάλμαρ
Βαστέρας ΦΚ
Μπρομαποϊκάρνα
Μάλμε
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Ντέγκερφορς
Μιάλμπι
Έργκριτε