Αμφίρροπη μάχη νεοφώτιστων στο «Κρέιβεν Κότατζ»
Οι δύο νεοφώτιστες Φούλαμ και Νότιγχαμ συγκρούονται στο «Κρέιβεν Κότατζ» όπου και οι δύο έχουν ανάγκη τους βαθμούς στη μάχη για Ευρώπη και παραμονή αντίστοιχα.
ΦΟΥΛΑΜΣτο πρωτάθλημα, συνεχίζει σε ευρωπαϊκή τροχιά, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στην έδρα της Τσέλσι. Με σωστή αμυντική προσήλωση, υποχρέωσε την αντίπαλο της σε φλύαρη υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ είχε και 1-2 καλές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα. Ήταν και τυχερή πάντως, γλιτώνοντας από δοκάρι στο 45’ ενώ στο δεύτερο μέρος η άμυνας της απομάκρυνε στη γραμμή.
Ήταν ο πρώτος βαθμός μετά από δύο «κολλητές» ήττες με 1-0 από Νιούκαστλ (εκτός) και Τότεναμ (εντός), είχε προηγηθεί ιστορικό σερί τεσσάρων νικών. Βρίσκεται στην 8η θέση και στο -1 από την 7η Μπρέντφορντ με ματς περισσότερο. Έχει ρίξει μεγαλύτερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι στα τελευταία παιχνίδια, επιχειρώντας να παίρνει λιγότερα ρίσκα.
Για τη φόρμα της Νότιγχαμ ρωτήθηκε ο τεχνικός της Σίλβα: «Θα είναι δύσκολο. Είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από το τελευταίο ματς που τους αντιμετωπίσαμε. Πήραν καλούς παίκτες τον Γενάρη και θέλουν να διατηρήσουν το μομέντουμ τους. Θα τους σεβαστούμε αλλά ξέρουμε τις δυνάμεις μας. Είναι δύσκολο για όλους να έρθουν να παίξουν στο Κότατζ εξαιτίας του περιβάλλοντος που φτιάχνουμε. Παίζουμε κάθε φορά επιθετικά, οι παίκτες νιώθουν άνετα με αυτό το στυλ και τον τρόπο που προσεγγίζουμε το παιχνίδι». Όσον αφορά το γεγονός ότι ο Μίτροτιβς δεν έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία, δήλωσε: «Είναι ο πρώτος μας σκόραρε αλλά και οι άλλοι μπορούν να σκοράρουν. Έχουμε ένα φιλόδοξο γκρουπ παικτών και σταφ. Είμαστε σε καλή θέση αλλά και αρκετά ταπεινοί να γνωρίζουμε ότι ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα».
Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε και τέθηκε νοκ-άουτ ο αναπληρωματικός χαφ Κέρνι (22/1), αναμένεται να επιστρέψει όμως ο βασικός χαφ Χ. Ριντ (21/2). Έτοιμοι για ντεμπούτο ο μπακ Σοάρες και ο χαφ Λούκιτς.
ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤΕπέκτεινε σε πέντε παιχνίδια το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα (3-2-0), κάτι που είχε να της συμβεί στην πρώτη κατηγορία από το 1995, και ανέβηκε στην 13η θέση και στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι δύο ομάδες με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς (11) στο 2023 και αυτό λέει πολλά για το μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται.
Πολύ δυνατή στην έδρα της, αντιθέτως εκτός «Σίτι Γκράουντ» έχει μόνο ένα «διπλό», κάτι που επισήμανε και ο Κούπερ: «Παραμένουμε με μόνο μία νίκη μακριά από την έδρα μας φέτος. Δεν είναι κάτι που θέλουμε. Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα, παραμένουμε ένα γκρουπ με νέους παίκτες που παλεύουν για να ανταγωνιστούν. Συγγνώμη για το κλισέ αλλά κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο επειδή πρέπει να δίνουμε τα πάντα για κάθε βαθμό σε αυτό τη σεζόν. Είναι κάτι που απολαμβάνουμε».
Αγωνιστικά Νέα: Προπονήθηκε και είναι έτοιμος για ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς χαφ Σέλβι. Συνεχίζουν εκτός ο βασικός γκολκίπερ Χέντερσον (18/0), ο βασικός φορ Αβονίγι (16/4), ο βασικός μέσος Γέιτς (18/0), ο αμυντικός χαφ Κουγιατέ (12/1) και οι δύο στόπερ Νιακατέ (2/0), Μπιανκόν (2/0) που λείπουν καιρό.
Εκτίμηση
Αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι. Σε εξαιρετική φόρμα η Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά εκτός έδρας δεν είναι το ίδιο αποδοτική, από την άλλη η Φούλαμ προέρχεται από σπουδαία ισοπαλία στην έδρα της Τσέλσι και εντός έδρας είναι σκληρό καρύδι. Θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο ισορροπημένο το σετ αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολη η επιλογή σημείου. Και οι δύο ομάδες δείχνουν πως έχουν μάθει πλέον να παίζουν άμυνα σε σύγκριση με την προηγούμενη συνάντηση τους στα μέσα Σεπτεμβρίου και αν θα παίζαμε κάτι θα δίναμε ένα προβάδισμα στο Under.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άρσεναλ
Λίβερπουλ
Νιούκαστλ
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Τότεναμ
Μπράιτον
Γουλβς
Γουέστ Χαμ
Κρίσταλ Πάλας
Μπόρνμουθ
Λιντς
Έβερτον
Λέστερ
Σαουθάμπτον