Γράφει ιστορία η Αντβέρπ
Η Σταντάρ των αρκετών απουσιών φιλοξενεί στη Λιέγη την Αντβέρπ που οδεύει από νίκη σε νίκη και βρίσκεται στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-07.Τι ισχύει: Αναμέτρηση για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Βελγίου. Νοκ άουτ αγώνας και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.
* Στις 6 Οκτωβρίου για το πρωτάθλημα: Αντβέρπ - Σταντάρ Λιέγης 2-2
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
Την Κυριακή σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της σε όλες τις διοργανώσεις φέρνοντας εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Άντερλεχτ. Κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τέρμα του Αμαλάχ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ρούφε στο 67΄.Στο προηγούμενο γύρο είχε πάρα πολύ εύκολο έργο αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα της τέταρτης κατηγορίας την Ρεμπέκ και μάλιστα στη Λιέγη. Επικράτησε με 3-0 ανοίγοντας το σκορ με τον Μπολίγεβιτς στο 25' και αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Τσοπ έγραψε το 2-0 και ο Φάι στο 67΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Αγωνιστικά Νέα: Εχει ουκ ολίγα προβλήματα αφού απουσιάζουν για διάφορους λόγους οι μέσοι Μπαστιέν (19/4), Καρσελά (17/1) και οι επιθετικοί Εμόντ (14/7) και Ουλάρε (7/1).
ΑΝΤΒΕΡΠ
Το Σάββατο πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στης στο βελγικό πρωτάθλημα επικρατώντας εντός έδρας της Έουπεν με 1-0 και δείχνει πως βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Ρεφαέλοφ δέκα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Συνεχίζει να ακολουθεί την πρωτοπόρο Κλαμπ Μπριζ και είναι στο -8 έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο.
Φοβερή πορεία κάνει φέτος και στο Κύπελλο αφού βρίσκεται στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-07 και στον προηγούμενο γύρο είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Γκενκ. Ήρθε ισόπαλη εντός έδρας με 3-3 και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4΄, έκανε την ανατροπή στο 72', αλλά στο 81' έγινε το 2-2 και το ματς οδηγήθηκε στη παράταση. Εκεί προηγήθηκε εκ νέου στο 104', αλλά ένα λεπτό αργότερα δέχθηκε την ισοφάριση και στα πέναλτι νίκησε με 4-3.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν είναι διαθέσιμος ο αμυντικός χαφ Χαρούν (18/0) και ο μεσοεπιθετικός Μιγιόσι (9/1).
Γιώργος Βροντάκης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Τόσο η Σταντάρ Λιέγης, όσο και η Αντβέρπ είναι ομάδες που σκοράρουν με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πως βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση αλλά παίζουν σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Θα προτιμήσουμε το over
Κόβεντρι
Ρέξαμ
Τσέλσι
Λιντς
Μπελγράνο
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπάνφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Χιμνάσια Μεντόζα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Στουρμ Γκρατς
Αούστρια Βιέννης
Χάρτμπεργκ
Λασκ Λίντσερ
Ραπίντ Βιέννης
Σάλτσμπουργκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Γάνδη
Κλαμπ Μπριζ
Μαλίν
Σιντ Τρούιντεν
Άντερλεχτ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκρέμιο
Κοριτίμπα
Μαρσέιγ
Νις
Χάβρη
Μετς
Ρεν
Ναντ
Παρί
Λιλ
Λοριάν
Στρασβούργο
Πάντερμπορν
Σάλκε
Νυρεμβέργη
Μαγδεμβούργο
Μπόχουμ
Γκρόιτερ Φιρτ
Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Βέρντερ Βρέμης
Άαρχους
Μίντιλαντ
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Σοντερίσκε
Μπρόντμπι
Φρεντερίτσια
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Ράντερς
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Βασιλεία
Σιόν
Σερβέτ
Βίντερτουρ
ΠΑΟΚ Β'
Μακεδονικός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καμπανιακός
Καβάλα
Νέστος Χρυσούπολης
ΑΕΛ Novibet
Πανσερραϊκός
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Κολοράντο Ράπιντς
Σιάτλ Σάουντερς
Ντάλας
ΑΠΟΕΛ
Πάφος
Εθνικός Άχνας
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Μος
Λιν
Ράουφος
Χοντ
Σάντνες Ουλφ
Στρομσγκόντσετ
Στάμπαεκ
Χάουγκεσουντ
Τρόμσο
Σάντεφιορντ
Αάλεσουντ
Κρίστιανσουντ
Μόλντε
Βαλερένγκα
Εξέλσιορ
Ουτρέχτη
Χέρακλες
Φόλενταμ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Ρέιντζερς
Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Μπράγκε
Βάρμπεργκ Μπόις
Βάρναμο
Όντεβολντ
Μπρομαποϊκάρνα
Βαστέρας ΦΚ
Γκέτεμποργκ
Γκάις
Γιουργκόρντεν
Χάμαρμπι