Μεγάλη διαφορά ποιότητας
Η φορμαρμισμένη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ φιλοξενεί την ουραγό Μπελσίνα Μπομπρούισκ σε αγώνα για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Λευκορωσίας. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη μπροστά στο κοινό τους κόντρα στη Σλάβια Μοζίρ, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με τη Βιτέμπσκ.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο στις εξέδρες, καθώς στη Λευκορωσία δεν έχουν ληφθεί σχετικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
ΣΑΧΤΙΟΡ ΣΟΛΙΓΚΟΡΣΚ
Διανύει περίοδο φόρμας και το απέδειξε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σλάβια Μοζίρ την οποία νίκησε «καθαρά» κι εύκολα με 2-0, δίχως να της αφήσει περιθώριο να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της. Μάλιστα κατάφερε να μην επιτρέψει στους αντιπάλους της να μην απειλήσουν ούτε μία φορά την εστία της σε ολόκληρο τον αγώνα. Πίεσε από τα πρώτα λεπτά ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της. Στο 30’ ο «μαέστρος» της ομάδας Λισάκοβιτς άνοιξε το σκορ με σέντρα-σουτ. Διατήρησε τον έλεγχο σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο κι έψαχνε συνεχώς το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τον αγώνα οριστικά και αμετάκλητα. Απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 72’ εξαιτίας αποβολής του Μάλκεβιτς και τελικά στο 87’ ο Μπαλάνοβιτς έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 μέσα σε αποθέωση.
Οι τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς την έχουν ανεβάσει στην 5η θέση και τους 15 βαθμούς, ελπίζοντας ότι θα φτάσει ακόμα ψηλότερα, με βάση και την καλή της απόδοση. Μεγάλο της «όπλο» αποτελεί η εκπληκτική άμυνά της η οποία είναι η κορυφαία σε ολόκληρη την Πρέμιερ Λιγκ Λευκορωσίας, μια κι έχει επιτρέψει στους αντιπάλους της να σκοράρουν μόλις τρία γκολ μέχρι τώρα. Τα οκτώ από τα εννιά παιχνίδια της για το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν No Goal, ενώ τα επτά από τα εννιά ήταν και Under.
Ο κόουτς του κλαμπ Γιούρι Βέρνιντουμπ σχολίασε: «Αναλύουμε διεξοδικά τον κάθε αντίπαλο κι αυτό είναι κάτι που δείχνουμε στα παιδιά και γίνεται ξεκάθαρο. Αυτή η τακτική μας πιστεύω ότι δημιουργεί πλεονέκτημα για εμάς. Το παιχνίδι με την Μπελσίνα Μπομπρούισκ είναι πολύ επικίνδυνο γιατί οι αντίπαλοι έχουν μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς και θα παίζουν παντά για να νικήσουν».
Αγωνιστικά Νέα: Χάνει τη σεζόν ο βασικός στόπερ Πολίτεβιτς (5/0) ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και δεν θα αγωνιστεί ξανά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Σταθερά εκτός και ο χαφ Ματβίετσικ, ενώ στα... πιτς παραμένει και ο σημαντικός μέσος Σινταγκόριτζε (3/0).
ΜΠΕΛΣΙΝΑ ΜΠΟΜΠΡΟΥΙΣΚ
Φλέρταρε την προηγούμενη αγωνιστική με την παρθενική της νίκη στη σεζόν η οποία θα της έδινε και ψυχολογική ώθηση, όμως δεν τα κατάφερε ούτε σε αυτήν την περίπτωση μένοντας στο 1-1 με τη Βιτέμπσκ. Το παιχνίδι ήταν κάκιστο ποιοτικά και στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε κάποια σημαντική στιγμή μπροστά στις δύο εστίες. Στο 63’ πάντως οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκλέμπκο και όσο κυλούσε η ώρα έμοιαζαν να πλησιάζουν στο «τρίποντο». Παρ’ όλα αυτά στο 78ο λεπτό ο Τουράνοκ δεν απέκρουσε καλά σε μία εκτέλεση φάουλ των αντιπάλων και ο Ζούλιο Σέζαρ πήρε το «ριμπάουντ» και ισοφάρισε από κοντά. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν ότι η Μπελσίνα τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γιασούκοβιτς στο 90’.
Έπειτα από εννιά «στροφές» έχει απολογισμό τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες, παραμένοντας μαζί με τη Σμολεβίτσι οι μοναδικές δύο ομάδες χωρίς νίκη. Οι τρεις πόντοι που έχει μαζέψει τη φέρνουν απόλυτα φυσιολογικά στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Μεσοβδόμαδα έγινε γνωστό ότι τιμωρήθηκε ο προπονητής Ντμίτρι Μίγας μέχρι τον Αύγουστο, επειδή είχε χρησιμοποιήσει ως χεντ κόουτς της ομάδας Νέων πριν μερικούς μήνες, έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ωστόσο ο συγκεκριμένος τεχνικός δεν θα έμενε μέχρι το φινάλε, καθώς οι διοικούντες τον σύλλογο βρίσκονται σε αναζήτηση του ανθρώπου ο οποίος θα διαδεχθεί τον Έντουαρντ Γκραντομπόεφ. Πολύ πιθανό ο νέος προπονητής να είναι ο 55χρονος Πάβελ Ρόντνενοκ ο οποίος είχε εργαστεί πρόσφατα στη Σμοργκόν.
«Δεν πρέπει να κλεινόμαστε στην άμυνά μας όταν παίρνουμε το προβάδισμα γιατί αυτό είναι κάτι που βοηθάει τον αντίπαλο να μας πιέσει και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες ούτως ώστε να πετύχει το γκολ που ψάχνει. Δεν έχω παράπονο πάντως από την ομάδα μου και την παρουσία της στα τελευταία παιχνίδια» ήταν τα λόγια του υπηρεσιακού τεχνικού Ντμίτρι Μίγας.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος ο χαφ Σκομπλίκοφ (6/0) ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Σίγουρα απόντες ο αμυντικός Γιασούκεβιτς (9/0) ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο, αλλά και ο νεοφερμένος Βραζιλιάνος επιθετικός Νιβάλντο (4/0) ο οποίος χτύπησε στον οπίσθιο μηριαίο.
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/224515.jpg?v=257f2265e407dbe6d794fba1a7796ae8)
Εκτίμηση
Η Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο απέναντι στην Μπελσίνα Μπομπρούισκ κι από εκείνη εξαρτάται η έκβαση της αναμέτρησης. Ο άσος προσφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές απόλυτα δικαιολογημένα. Η ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων είναι πολύ σημαντική και θα στηρίξουμε τον άσο από το πρώτο ημίχρονο ο οποίος έχει αξία, καθώς θα προτιμήσουμε να αποφύγουμε το ποντάρισμα στα γκολ.