Υπάρχει ζωή στο Γκελζενκίρχεν;
Η απογοητευτική και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν Σάλκε υποδέχεται την Ουνιόν Βερολίνου που προέρχεται από μία άνετη νίκη επί της Μάιντζ.* 1000 θεατές.
ΣΑΛΚΕ
Η αλλαγή προπονητή στην Σάλκε δεν έφερε και αλλαγή εικόνας καθώς ήταν ανύπαρκτη στην έδρα της Λειψίας και ηττήθηκε με 4-0 πριν την διακοπή. Εκτός τόπου και χρόνου σε όλο το πρώτο μέρος, βρέθηκε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Μποζντογκάν στο 31’ και τέσσερα λεπτά μετά δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ούτε την μπάλα, πόσο μάλλον να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία και στις καθυστερήσεις είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα. Τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος, απλά έκανε μία τελική προς την εστία πριν δεχθεί και τέταρτο στο 80’ από το σημείο του πέναλτι.Χειρότερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Μάνουελ Μπάουμ στον πάγκο της ομάδας. Ο ίδιος βέβαια δεν φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης, είναι όμως δική του υποχρέωση να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Τα 15 γκολ παθητικό σε τρεις αγώνες και το μόλις 1 γκολ ενεργητικό δείχνουν την κάκιστη εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής.
Κατά την διάρκεια της διακοπής έδωσε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Πάντερμπορν της οποίας επιβλήθηκε με 5-1 χάρη σε τρία γκολ του Ουτ και από ένα των Ιμπίσεβιτς και Ραμάν. Αντιμετώπιζε βέβαια την χειρότερη άμυνα της περσινής Μπουντεσλίγκα, ωστόσο έδειξε τουλάχιστον κάποια σημάδια ανάκαμψης.
«Αν μπορέσουμε να φέρουμε την εικόνα του φιλικού και στην Μπουντεσλίγκα τότε θα βρούμε τα γκολ που θέλουμε. Θέλουμε να γίνουμε πιο επιθετικοί και να πάμε σε ένα γρήγορο ποδόσφαιρο ώστε να αποφύγουμε τις προσωπικές μονομαχίες. Πρέπει να προσέξουμε τα στημένα της Ουνιόν , έναν τομέα που είναι πολύ δυνατοί», επισήμανε ο κόουτς Μπάουμ
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Καμπάκ (3/0). Εκτός λόγω τραυματισμού έμεινε ο μεσοεπιθετικός Σερντάρ (2/0) και ο κίπερ ο Φέρμαν (3/0), επιστρέφει όμως ο μεσοεπιθετικός Αρίτ. Πήρε τον δεξιό μπακ Λούντεβιγκ από την Σάλτσμπουργκ, θα πάρει και φανέλα βασικού αμέσως.
ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Ήταν εντυπωσιακή στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μάιντζ της οποίας επιβλήθηκε με 4-0 την προηγούμενη αγωνιστική. Στο 13’ ο Κρούζε με καρφωτή κεφαλιά της έδωσε το προβάδισμα, ανοίγοντας παράλληλα λογαριασμό με την νέα του ομάδα η οποία συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Ίνγκβαρτσεν με κοντινή προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να έρθει ο Φρίντριχ στο 63΄με κεφαλιά να κλειδώσει τη νίκη. Ένα λεπτό μετά ο Πογιάνπαλο στην πρώτη του συμμετοχή με την Μαίντζ έβαλε το κερασάκι στη νίκη της ομάδας του με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή.
Σημαντικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα με κοινό στόχο και ας είναι ακόμα νωρίς στο πρωτάθλημα. Πρώτη νίκη για την Ουνιόν και 2η σερί καλή εμφάνιση μετά από αυτήν που είχε κόντρα στην Γκλάντμπαχ. Το θετικό είναι ότι το σύνολο του Φίσερ προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, ενώ έδειξε για άλλη μία φορά την δύναμη της από της στημένες φάσεις. Έπαιξε αρκετά από τα πλάγια, ψάχνοντας τους επιθετικούς της και απέναντι στην Μάιντζ αυτό το παιχνίδι της βγήκε απόλυτα.
Κατά την διάρκεια της διακοπής επικράτησε με 4-1 σε φιλική αναμέτρηση το Αννόβερο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο φορ Ούτζα αλλά και ο στόπερ Σλότερμπεκ (2/1). Ο κόουτς Φίσερ τόνισε ότι έχει κάνει την επιλογή του για τη θέση του τερματοφύλακα, υπάρχει περίπτωση να δούμε τον Κάριους κάτω από τα δοκάρια αν και μέχρι στιγμής ο Λούτε τα έχει πάει περίφημα.
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Η Σάλκε ψάχνει απεγνωσμένα μία νίκη που θα της δώσει ώθηση για την συνέχεια, την στιγμή που η Ουνιόν έχει δείξει καλό πρόσωπο τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές. Έχει φτάσει σε σημείο μάλιστα να προσφέρεται σε χαμηλότερες τιμές από ότι η νίκη της Σάλκε. Η διακοπή μόνο καλό μπορεί να έκανε στους «βασιλικούς μπλε» και έδωσε περισσότερο χρόνο με τον Μπάουμ να δουλέψει με τη νέα του ομάδα. Άλλωστε δεν μπορούν να παρουσιάσουν χειρότερο πρόσωπο. Το υλικό της δεν είναι τόσο κακό για να θεωρείται αουτσάιντερ σε εντός έδρας αναμέτρηση με την Ουνιόν. Θα πάμε με τον άσο κοντά στο 3.00