Εξαιρετική παράδοση η Λαμία στο Αγρίνιο
Παναιτωλικός και Λαμία αναμετρούνται στο Αγρίνιο, με τους γηπεδούχους να έχουν ανάγκη τους βαθμούς στη μάχη της ουράς και τους πιο ξεκούραστους φιλοξενούμενους να θέλουν να χτίσουν πάνω στη νίκη επί της Κηφισιάς.* Η Λαμία μετράει μόλις μία ήττα στις οχτώ τελευταίες επισκέψεις της στο Αγρίνιο (3-4-1)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ«Οι παίκτες μου κατέθεσαν τη ψυχή τους. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο και προηγηθήκαμε, δεχτήκαμε γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου που άλλαξε τη ψυχολογία του παιχνιδιού. Όμως ισορροπήσαμε, βρήκαμε τα πατήματα μας και πήραμε τη νίκη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Πετράκης.
Είχε προηγηθεί η ήττα με 1-0 από τον ίδιο αντίπαλο στο Ηράκλειο για το πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με το ματς Κυπέλλου έδωσε μέτρα στο ξεκίνημα μην επιτρέποντας στους Κρητικούς να απειλήσουν και παράλληλά είχε δύο καλές στιγμές για να προηγηθεί. Ωστόσο στο 25’ υπέπεσε σε πέναλτι και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πήρε έκτοτε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά του έλειπε η σωστή τελική πάσα και απείλησε μονάχα σε δύο φάσεις στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.
Τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα μετά από αυτές με Παναθηναϊκό και Άρη κι ενώ είχε προηγηθεί αήττητο τεσσάρων αγώνων (2-2-0). Βρίσκεται στην 11η θέση και στο +2 από τις δύο τελευταίες θέσεις ενώ παράλληλα άνοιξε στους έξι βαθμούς η ψαλίδα από τις ομάδες της δεκάδας.
Πολύ κρίσιμο το σημερινό με την Λαμία, αφού έχει ανάγκη τους βαθμούς στη μάχη της παραμονής. Στο Αγρίνιο μετρούσε αήττητο τεσσάρων αγώνων (3-1-0) πριν τη βαριά ήττα από τον Άρη (0-4).
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζουν εκτός οι στόπερ Μλάντεν (14/0), Οικονόμου (9/0) και ο μέσος Μπαλντασάρα (15/1). Εκτός και οι «νέοι» Ταμπίντζε, Μπαμπόκ, αντίθετα μπήκε στην αποστολή ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Λομονάκο.
ΛΑΜΙΑΟ τεχνικός της Βόκολος δήλωσε μετά το φινάλε: «Γνωρίζετε όλοι πως φέτος στην ομάδα υπάρχει πίεση και άγχος. Κάτι που λειτουργεί αρνητικά. Στο σημερινό παιχνίδι μείναμε πιστοί στο πλάνο και καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά. Παρότι ξεκινήσαμε με γκολ που δεχθήκαμε από το πουθενά. Στη συνέχεια επιβάλαμε το ρυθμό μας και καταφέραμε να πάρουμε δίκαια ένα σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια».
Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανσερραϊκό. Αυτή είναι και η μοναδική ήττα της στα πέντε τελευταία (2-2-1), διάστημα στο οποίο έχει αποσπάσει πέντε σπουδαίους βαθμούς με ΟΦΗ (1-1 εκτός), Άρη (2-2 εκτός) και Ολυμπιακό (1-0 εντός). Βρίσκεται στην 7η θέση και μόλις στο -2 από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης ενώ έχει ξεφύγει με 12 βαθμούς από τις επικίνδυνες θέσεις και χρειάζεται να… προσπαθήσει για να μπλέξει σε περιπέτειες.
Δεν είχε υποχρεώσεις για το Κύπελλο και έτσι πηγαίνει ξεκούραστη στο Αγρίνιο για το σημαντικό ματς με τον Παναιτωλικό. Σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος θα ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις και θα κοιτάει μόνο προς τα πάνω. Μακριά από τη Φθιώτιδα έχει μόλις μία νίκη φέτος (1-4-4), αυτή στην Τρίπολη στις 29 Οκτωβρίου.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοινώθηκε ξανά αποστολή. Τιμωρημένοι ο χαφ Σλίβκα (18/3) και ο μεσοαμυντικός Στάνκο (13/0). Αποχώρησε από την ομάδα λόγω προσωπικού προβλήματος ο ενίοτε αναπληρωματικός επιθετικός Ακούνια (15/3). Τέλος αποτέλεσαν επίσης ο εξτρέμ Μούλα (5/0) και ο γκολκίπερ Ναγκί (1/0) που δεν υπολογίζονταν. Μακροχρόνια εκτός ο μπακ Σαραμαντάς (4/0), στα τελευταία έχουν κοπεί με τεχνική απόφαση ο χαφ Σαντάνα (10/0), οι φορ Λόνγκο (11/1), Λέικ (1/0), και ο εξτρέμ Τσιλιανίδης (4/0).
Εκτίμηση
Η πίεση και το «πρέπει» είναι από την πλευρά του Παναιτωλικού που έχει ανάγκη τους βαθμούς στη μάχη της ουράς και προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Πιο επιβαρυμένος από την Λαμία αφού είχε αγώνα Κυπέλλου μεσοβδόμαδα εν αντιθέσει με τους Φθιωτούς, που προέρχονται από σπουδαία νίκη επί της Κηφισιάς (4-1) και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις, ενώ διατηρούνται στο κόλπο των πλει-οφ. Καλούνται να επιτεθούν οι Αγρινιώτες αλλά αυτό θα δώσει χώρους δράσης στην επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά ομάδα του Βόκολου. Αν θα έπαιζα κάτι θα στρεφόμουν στο αμφίσκορο.
Μίντλεσμπρο
Λίνκολν Σίτι
Μπόλτον
Πρέστον
Μπρίστολ Σίτι
Μίλγουολ
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Στόουκ
Σουόνσι
Τσάρλτον
Ντέρμπι
Μπελγράνο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Αλντοσίβι
Τίγκρε
Σαν Λορέντζο
Ουνιόν Σάντα Φε
Πλατένσε
Μπόκα Τζούνιορς
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Αούστρια Λουστενάου
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Αλτάχ
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Γκενκ
Βέστερλο
Κόρτραϊκ
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γκρόιτερ Φιρτ
Νυρεμβέργη
Καϊζερσλάουτερν
Καρλσρούη
Όσναμπρικ
Μαγδεμβούργο
Χέρτα Βερολίνου
Χαϊντενχάιμ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολοράντο Ράπιντς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
DC Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Σινσινάτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σεντ Λούις Σίτι
Τορόντο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σάρλοτ
Κολόμπους Κρου
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αλαβές
Χετάφε
Βενέτσια
Μόντενα
Κατανζάρο
Σουντιρόλ
Ουντινέζε
Πάντοβα
Τορίνο
Καραρέζε
Ρανχάιμ
Στρομσγκόντσετ
Μπρίνε
Μος
Λιν
Οντ
Βίλεμ
Ναϊμέγκεν
Εξέλσιορ
Αϊντχόφεν
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Καμπούρ
Ρίο Άβε
Πόρτο
Ακαντέμικο Βίσεου
Σάντα Κλάρα
Αλβέρκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Ντανφέρμλιν
Ρος Κάουντι
Αμπερντίν
Νταντί
Μιάλμπι
Σίριους
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Άρης
ΟΦΗ
Πανσερραϊκός
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Βόλος Elabet
ΠΑΣ Γιάννινα